Spöklikt

Hos tisdagstema är det spöklikt som gäller denna vecka. Passar ju bra när det är grått, mulet och dessutom Halloween. Sprang omkring många små utklädda varelser på byn igår.
 
I vårt hus där jag växte upp spökade det. Man hörde steg i trappan fast ingen var hemma. Det var en man som hade hängt sig där, strax innan vi flyttade in. Och när vi tre systrar hittade ett rep några år senare knöt vi det mellan ett par träd i trädgården och gick på lina... tills mamma berättade att det var just det repet han hade hängt sig med. T.o.m. öglan var kvar...
Senare i livet när jag träffade min man och vi bodde en period i hans föräldrars hus ute på landet medan de bodde utomlands, då spökade det ännu mer där. Man kunde både känna och höra att det var någon i huset. Diskhon fylldes med vatten av sig själv och andra konstiga saker.
På Södertuna Slott där jag jobbade i många år spökade det mest av alla ställen. En spegel som knackade, knivar som lyfte från tallrikarna, ljus som släcktes av sig själva. Och så rum 82, där själva spöket bor, många många gäster har känt som ett kallt drag från garderobsdörren och genom rummet. Vuxna män som inte ens vetat att det spökat har städerskorna hittat ute i korridoren på morgonen för de har inte kunnat vara kvar i rummet. En gång efter en personalfest la vi oss fem tjejer i rummet och väntade på spöket. Nej det kom inte då. Kanske fnittrade vi lite för mycket.
På Yxtaholms Slott däremot såg jag spöket när jag var ute i Smedjan och dukade upp till en vinprovning. En gammal dam med grått huckle som kröp fram under bordet och gick genom rummet. Kändes inte det minsta obehagligt faktiskt.
 
Förutom spökena som delar skog med mig när jag rider, så träffar jag sällan spöken nu för tiden.
 
Däremot tycker jag det kan vara lite läskigt när man är ute i skogen och ser något som man tror är något annat... Som i Kanada när vi gick och tittade efter björn hela tiden och så ser man en stor svart skugga längre fram och man inbillar sig att det är en björn eller någat annat stort monster...
 
Den här var också lite läskig på långt håll...
 
Den lilla flickan springer för att komma ifrån dinosarien...
 
Medan min man inte verkar bry sig ett dugg om att den snart tar en tugga av hans huvud...
 
 
1 Paula:

skriven

Haha, vilket fint inlägg du har gjort, inte minst sista fotot! Du måste ju på något vis vara känslig för yttringar från andra sidan. Jag har aldrig upplevt något som jag kan kalla övernaturligt, och har därmed bestämt att det inte förekommer...Men lite nyfiken är jag allt, mamma lovade att hon skulle spöka för mig men det har hon inte gjort vad jag märkt. Men det finns mycket som är kusligt ändå, just gamla stubbar och annat i skogen kan kännas lite kymigt i synnerhet om hunden börjar morra från magen...
Kramen

2 Violen%20p%E5%20Brandholmen:

skriven

Så mycket spännande du har varit med om! Det gäller nog att ha ögon och öron på skaft för att få syn på dem. Jag kan inte påminna mig om en enda spökkontakt men än är det inte kört.
Ha det gott!

3 Klimakteriehäxan:

skriven

Oj då, du har verkligen upplevt spöklika saker!

4 Leva-Kerstin:

skriven

Buuuuuuuu...........Spännande det du berättar. Spöken, andar som det är är inte elaka. En ande kommer för att den vill säga något, ge ett budskap. För att uppmärksamma dom får man träna på öppenhet.
De finns på andra sidan, jag vet.
Flummigt?

Ha det gott

5 BP:

skriven

Vilket suveränt om än ganska så otäckt inlägg. Menar du att du verkligen träffat på såååååå många spöken i ditt liv och inte blev rädd när den gamla damen gick genom rummet. Tror jag hade blivit totalt hysterisk.

Å dina spöken i den kanadensiska skogen var verkligen skrämmande, särskilt när man plötsligt får syn på dom.

Älskar bilden med din man framför dinosauriern:-)))

Ett toppen och väldigt personligt inlägg!

6 Stare Ström:

skriven

Verkar inte ha varit så hemska spöken som du har stött på. Tur är väl det!

7 Mia:

skriven

Spännande!! Vi hade ju spökerier på mitt jobb också, så pass att vi var med på "Det okända"...men det hjälpte inte :)

8 Sandra SG:

skriven

sv: tack för din kommentar! Jag fick glädjande besked om hästen så hon är inte skadad utan har reagerat på ett nytt foder och nu är även dator problemet löst och jag är tillbaka på bloggen

9 Freja:

skriven

Jag tror inte på spöken, trots att jag träffat två stycken hittills under mitt liv. Ingen av dem var skrämmande i alla fall, de var rätt sympatiska.

10 Marina:

skriven

Spännnade inlägg och det där med "spökerier" är väldigt intressant, och att det finns "något" annat omkring oss, mer eller mindre märkbart, det tror jag absolut.

11 cissi:

skriven

Vilket härligt inlägg!! Spökerier är spännande, har själv träffat på några stycken. Ett av mötena var både skrämmande och ledsamt men hjälpte mej ändå en hel del.
Känner också igen att det är lätt att skrämma upp sej själv när man är i skogen, allra helst när man kommit lite vilse som jag gör både titt som tätt.
Kram

12 Ama de casa:

skriven

Haha! Älskar sista bilden! :-)

Fast spöken... Har aldrig sett nåt (utom möjligen i spegeln på morgonen ;-) ), men jag tycker att det är skitläskigt! Kanske därför dom aldrig visar sig för mig. Av omtanke, liksom :-)

13 Anne-Mari:

skriven

Uhuuu, eg blir mørkredd av å lese det spennande innlegget ditt.
Morsomt bilde av mannen din.

Ha ein fin spøkelsefri kveld...

14 KajsaLisa:

skriven

Jag har själv testat det här för många år sedan när jag var uppe i Hälsingland på ett bröllop. Vi satt några stycken i ett hus där det skulle spöka enligt legenden. Jag sov där också men märkte ingenting.
Slutsats, när alkoholen går in så går spökena ut. Dom gillar inte fulla människor.
Trappan kan ha en naturlig förklaring. När man går i den så trycks stegen ned, sen kan dom senare släppa och återgå till ursprungsläget i samma takt som man gick i den, då låter det som någon går i den. . Jag har bott i hus med trätrappa och upplevt det.

15 Eva Trillian:

skriven

Intressant inlägg :) Vet du, efter att själv upplevt en del som faller inom spökkategorin under mina tonår, så trodde jag att det är sådant som alla upplever ... men det har jag fått lära mig, att så är det INTE ;) och en del upplever mer än andra - du faller verkligen i den första kategorin!
Promenad i skogen med fantasin som sällskap är det enda jag behöver för att få lite spänning i livet ;) andra ser på skräckfilm - jag går på promenad! *S*
Beskrivande bilder :) Gillar den sista - om den inte var planerad så är den verkligen extra lyckad!

16 Susjos:

skriven

Så spännande! Men jag säger som Ama, läskigt med spöken, och har svårt att tro att de finns!
Ser att du och maken njutit av storstan i helgen, och en bild på butiken Castor!!! Där brukar bloggaren Anni jobba, och har alster som hon säljer där, jag har varit in där och hälsat på henne / och köpte ett fint halsband som hon gjort)! Hennes blogg heter : http://vardagsnjutning.blogspot.se/

17 Gemsofmylife%2520:

skriven

Det är läskigt med spöken, dom säger att dom inte visar sig för dom dom är rädda ! Men har två ggr. Varit med om saker som som skrämt mig så OM det finns så visar dom sig även för oss livrädda ...
Härligt med myshelg med malen ❤️ Ta hand om dig finaste

18 Ake:

skriven

Så spännande upplevelser att träffa spöken, jag har dock aldrig fått gjort det... läskigt med repet :) Däremot kan man tyda olika saker i skogen, det har också hänt att hundarna vill vända när man är ute på promenad och då blir man fundersam... vi har björn ibland i omgivningen... har bildbevis på björnspill ca 5-600 meter från tomten.

19 Anni:

skriven

Hur i all världen kommer det sig att dina föräldrar sparade på repet med öglan? Det var nog det mesta udda jag hört på länge!
Själv hör jag till kategorin som inte tror på spöken, så det skulle vara kul att provbo det där rummet (men det skulle jag förstås gjort innan du berättat något).

Underbart fotot på maken på slutet och så skrattar jag gott åt Susjos länk ;-)

20 Sandra SG:

skriven

så härliga bilder!

21 BP:

skriven

Saknar dig! Var är du? Har det hänt nå't eller är du bara höst- och boggtrött?????

Kram:-)

22 Nett:

skriven

Hej hopp. Nu var det ett tag sedan, jag har haft en lång bloggpaus men nu hoppas jag att jag är tillbaka :) Har en del att läsa ikapp för jag har inte bara haft bloggpaus i skrivandet utan även på att läsa andras bloggar. Härligt inlägg, tror en hel del på andar och att de finns omkring oss.

23 Anni:

skriven

Kramar om <3

Kommentera här: