Budapest - Gellert Termalbad

Något jag hade sett fram emot väldigt mycket när vi åkte till Budapest var deras badhus med medicinska källor. Deras mest kända bad heter Gellert. Vi gick dit direkt efter frukosten på fredagen. En lagom lång och solig morgonpromenad utmed Donau.
 
När vi hittade huset stod det bara hotell på det så vi gick vidare och letade och frågade några ungrare. De pekade på huset. Och när vi kom ända fram till entren stod en liten A4-lapp att entren till Spa-avdelningen var runt hörnan.
 
Väl runt hörnan fanns inga skyltar alls, men vi hittade i alla fall ingången.
 
Kom in till kassan ute i en stor lobby. Bredvid fanns en prislista med miljarder olika alternativ beroende på vilken pool och vilken bastu man valde. Den unga tjejen i kassan satt och blippade på sin mobil och verkade närmast besvärad när jag frågade vad som gällde om vi ville bada i flera pooler. Men i vilket fall som helst så ingick alla pooler när man köpte entrébiljett. Så prislistan stämde inte riktigt... Vi sa till att vi ville ha handdukar också, men det fick vi hyra där inne sa hon för att snabbt återgå till sin mobil...
 
Letade efter själva ingången från lobbyn, inga skyltar någonstans. Första ingången vi kom till, där försökte vi gå in men blev ivägkörda, det visade sig vara utgången förstod vi när vi badat klart. Hittade till slut ingången. Nerför en trappa och en lång korridir som i en sjukhuskulvert... upp någonannanstan och nya trapor... inga skyltar.
Kom fram till omklädningsrummen och det var väldigt oklart vart man skulle gå. Om man hade kabins skulle både män och kvinnor byta om på den våningen vi var på. Men om man hade lockers skulle damerna gå en trappa upp. Och hur skulle vi veta vad vi hade?? Alla fick nämligen ett liten plastarmband runt armen och med det skulle man låsa skåpen. Det visade sig att man var tvungen att gå till en liten manick för att aktivera armbandet först för att det skulle fungera... då fick vi också veta att vi hade lockers, det var de lite mindre skåpen. Alltså skulle jag en våning upp. Men först ville vi ju hyra varsin handduk och fick köa en stund för det, väldigt hög deposition men det kan man ju i och för sig förstå.
Sen bytte vi om och bestämde att mötas nedanför trappan igen. När jag kom ner hade min man redan duschat, så jag gick upp och letade efter min dusch, följde hela avdelningen, vidare nerför en trappa på andra sidan och vips var jag nere på samma ställe där vi hade hyrt handdukarna igen. Utan att ha hittat någon dusch. För den fanns ju nämligen inte där skåpen var utan på våningen under, fortfarnde inga skyltar...
Väl inne i badhuset tänker vi kliva ner i den stora poolen först eftersom den bara var 28 grader. Alla andra pooler var mellan 34 och 40 grader och det är ju bäst att börja med den kallaste tänkte vi.
 
 
Men där stod det små handskrivna papperslappar att man måste ha badmössa på sig! Vi struntar i det sa mannen och vi hoppade i för att bara hinna ta två simtag innan vi blev uppkörda. Och var hittar vi en badmössa? Jo där de hyrde ut handdukar. Bara att ställa sig i kö igen... De framför mig skulle boka massage-tid. Det får ni göra ute i stora entrén i lobbyn sa tjejen i handdukskasan. Men jag har ju bara bikini på mig säger den stackars tjejen. Spelar ingen roll, bara att gå dit ut fick hon till svar.
Vi och alla andra blev mer och mer less på detta ställe där personalen aldrig ens hört talas om ordet sevice. Vi struntade i badmössorna och hoppade ner i småpoolerna i stället, där fick man bada utan.
 
 
Fanns många småpooler att använda, desto svårare att hitta dem. För att komma till dessa fick man gå till slutet av stora bassaängen och in genom en dörr och genom rummet där de fick massage-behandlingar och sen var man framme här, fortfarande inga skyltar...  Det var väl därför det var så lugnt här, inga som hittade hit.
 
Bara en utomhuspool som var öppen. Det var riktigt skönt att få lite frisk luft eftersom det blir så varmt och kvavt. Jag hade redan haft migrän i tre dagar och denna morgon var det lite bättre så trodde jag skulle slippa. Men efter allt strul bleb den bara värre och värre. Tog en tablett men lite för sent, så då hjälpte den inte på en gång. Mådde mer och mer illa. Till slut låg jag på toagolvet...
Tog en snabb dusch utan att tvätta håret för nu kunde jag knappt stå på benen. På detta "fina" bad fanns förresten inte ens tvål i duschen...
Min man fick stödja mig uppför och nerför trappor så att vi till slut kom ut. Satt på en bänk i säkert 40 minuter innan illamåendet hade lagt sig så pass att vi kunde ta en taxi hem. Då var det bara för mig att dra för persiennerna och krypa ner i sängen medan mannen gick ut och käkade lunch på en uteservering i solskenet.
 
Så ni som åker till Budapest - gå INTE till Gellert-badet. Finns massa andra bad och vi hade tänkt gå till Széchenyi termalbad på lördagen, men ingen av oss var så sugen på bad då. Men testa hellre det!!
 
Allt annat var toppen så kan verkligen rekommendera Budapest som resmål.
 
1 kolonilotta :

skriven

Men fy vikten tråkig upplevelse!
Man tror ju inte det är sant!
Och så du din stackare som fick migrän också. Men det är ju iofs förståeligt med den bristande service och medmänsklighet ni möttes av där.
Men ändå. Jätte tråkigt! :(
Hoppas att du har haft en fin dag idag och haft tid att njuta av solen! :)
Stor varm kram fina du! ❤

2 Annette:

skriven

Vad tråkigt att det blev som det blev. Jobbigast med migränen förstås, men otrevligt med personal som inte är serviceinriktad. Jag inbillar mig i alla fall att vi är ganska bra i Sverige på att skylta och sätta ut pilar till platser som är öppna för allmänheten (för att inte tala om hur bra amerikanarna är på det). Italienarna däremot, inte särskilt... det är nästan som om de inte vill ha betalande gäster, vilket verkar så märkligt, de vill väl att anläggningarna skall gå runt..? Gellert-badet skall vi hur som helst undvika om vi åker till Budapest!

3 Annette:

skriven

Re: Det är absolut dags att börja med Leistra :) Nu är det äntligen is- och snöfritt, så i morgon kommer till att börja med hovslagaren för att verka båda hästarna och sedan är det dags att komma igång! Jag skall börja med att vänja henne vid bett och att longera henne så att hon lär sig de kommandon jag kommer att använda från ryggen sedan. Mamma är bra på att köra häst, så jag skall be henne hjälpa mig med att hålla i tömmarna om jag leder Leistra till att börja med. De känner sig ofta tryggare om man går bredvid dem i början. Tänk att det äntligen är dags att börja träna henne, det känns nästan overkligt efter att ha väntat så länge...

4 cissi:

skriven

Vad tråkigt! Just baden är väl en av Budapest stora turistatraktioner, så man kan verkligen tro att det skulle fungera bättre!
Vi hörs! Kram

5 BP:

skriven

Snacka om en eländig turistfälla! Så himla tråkigt att ni råkade ut för denna nonchalanta behandling. Tycker ännu mera synd om dig som hade migrän. F*n också!

6 Freja:

skriven

Låter som att försöka shoppa i varuhus i Leningrad som jag testade på den tiden då det hette Leningrad. Mycket köande och ingen som kunde förklara var, vem och varför...

7 Eva Trillian:

skriven

SÅ tråkigt att något som verkligen kunde ha blivit en fin upplevelse (för; vilka lokaler - vackra som få för ett "badhus") blev en så negativ upplevelse!
skönt att ni var två - had mena varit själv hade det nog varit lätt att ge upp tidigare!
Önskar dig en fin helg!

8 Anni:

skriven

Vet inte vilket som var värst, badupplevelsen eller migränen? Kanske att man kan läsa på om man vill till det badet, men det kräver ju att någon skrivit lika upplysande som du gjort! Migränen är det svårare att göra något åt. Stackare.
TUR att resten av resan var så pass bra att du kunde njuta och tycka om staden, det är så lätt att en negativ upplevelse förstör hela semestern.

9 Carina :

skriven

Men fy vilken mardröm. ...vackra bilder som verkligen inte lever upp till er upplevelse. Kram

10 Susjos:

skriven

Fy vilken upplevelse, och så migrän på det..blää!
Tack för tipset, dit ska jag inte gå om jag kommer till Budapest!
Kram!

11 kiki freese:

skriven

Ja`men gud va jobbigt! Vilken fruktansvärd upplevelse som man tror ska bli en trevlig sådan
Sen migrän på det, tackars stackars Dig.
/kiki

12 Paula:

skriven

Herrejöss, jag hade blivit skogstokig! Aldrig att jag fortsatt irra i korridorerna utan handdukar och lås, nä, fy va trist med så dålig info o service! Bara för att man har en fin gammal byggnad ursäktar det ju inte obefintlig information. Att möta våren i Budapest kan annars inte ha varit helt fel. Här hotar de med snö inatt och nollgradigt har det varit idag, så våren låter vänta på sig
Kram

13 Ruth | HungryHeart.se:

skriven

Jag var på Gellertbadet år 2000 och det var en hemsk upplevelse. Man kunde välja på två sorters massage: "medical massage" och "hygenical massage" och det kändes ju säkrare med den medicinska tyckte vi. Eftersom de inte förstod ett ord engelska fick vi hygienvarianten som bestod i att extreeeeeeemt bryskt bli knådad med något alcogelliknande på en galonbrits. Värst var dock pedikyren. De skar bort förhårdnader med en skalpell som de använde till alla utan att rengöra i mellan. Ibland slant de så att det började blöda, men då torkade de bara av den blodiga skalpellen påi en handduk och fortsatte med nästa kund. Fyyy faen alltså! Himla tråkigt, för i övrigt tyckte jag också att Budapest var en väldigt fin stad och ett intressant resmål. Men Gellertbadet, alltså... No way!!

Svar: Nämen gud så dåligt! Värre än för oss. Vi tog inga behandlingar, tyckte det räckte med spa-bad och det var ju tur så här i efterhand! Gillade också Budapest som stad :)
Mia Ahlstrand

14 FREEDOMtravel:

skriven

Vi åker till Budapest tre dagar i juni och det ser jag väldigt mycket fram emot! Det är dock en organiserad bloggresa, så jag vet inte vad som är på programmet och tror inte att jag kan påverka det... ;)

Kommentera här: