Året 2015

Året är snart slut och här kommer en liten sammanfattning av mitt år.
 
Året började med väldigt mycket jobb, fick in en stororder i slutet av 2014 och ytterligare en i början av 2015 så våren var väldigt hektisk jobbmässigt. Jätteroligt!
 
Den 8 januari avslutade mamma sin strålning mot bröstcancer. För henne har det gått bra!!
 
1 mars var vi nere i Linköping och hjälpte dottern och hennes sambo flytta från Linköping till Norrköping, till sin första egna bostadsrätt. Här tar sonen en liten paus.
 
Några veckor efter att de flyttat in skulle vi åka ner och hälsa på dem och se hur de hade kommt i ordning. Då blev vår katt Leo sjuk och jag stannade hemma med honom. Strax därefter fick vi lov att avliva honom. Han hade så ont stackarn så då slapp han lida mer. Det blev väldigt tomt och framför allt tyst efter honom. Han snackade jämt så mycket :)
 
I början på maj var det dags för mormor att somna in. Hon skulle ha fyllt 94 senare i år och hennes önskan var att få somna in och träffa morfar i himlen. Men likväl kändes det jobbigt och konstigt när mormor som alltid funnits där helt plötsligt inte fanns längre. Hon var så dan med min syster och tyckte det var så jobbigt att hon var så sjuk, så jag är väldigt glad att hon slapp uppleva hösten. Det hade tagit alldeles för hårt på henne.
 
Sommarsemestern gick till Österrike där vi fick många fina vandringar.
 
I somras fick vi också veta att vi ska bli morfar och mormor! Så underbart roligt!! 17 februari ska det lilla underverket komma.
 
28 augusti firade mina föräldrar guldbröllop och det var sista gången hela familjen var samlad. Alla kunde vara med utom min systers dotter som var sjuk.
 
Sen kom den jobbiga hösten. Den 11 september tog min syster sitt sista andetag i samma sekund som mamma, pappa, min andra syster och jag kom in till intensiven. Efter en lång kamp mot bröstcancern visade röntgen att cancern inte hade kommit tillbaka, men kroppen orkade inte längre. Veckorna som följde blev mardrömslika och fortfarande tänker jag på henne varje dag...
 
Förhoppningsvis tar de hand om varandra nu, mormor och Ingela. Det här var förra året när mamma fyllde 70 och mormor tyckte inte hon var tillräckligt fin i håret för att vara med på bild. Ta min peruk, säger syrran. Att vi hade roligt syns väl :)
 
Blev några dagar på Franska Rivieran tillsammans med goa vänner.
 
Sonen gav sig av till Argentina och kom hem lagom till jul.
 
Ännu en flytt för dottern med sambo. Nu får det vara slutflyttat!! Ja nu har de köpt villa här i Gnesta så det känns jätteroligt :)
 
Och med andra vänner åkte vi till München på julmarknad.
 
Nu hoppas jag det är slut på elände för en lång tid framöver och att vi får ett bra 2016 med ett nytt litet liv i familjen. Nya spännande resmål och framför allt att alla får vara friska!
 
Önskar även alla er andra ett riktigt bra 2016! Gott Nytt År på er! Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 kolonilotta :

skriven

Det finns inga ord som kan beskriva det jag känner för allt du gått igenom det här året!
Jag skickar dig den största och hårdaste kramen jag kan.
Egentligen vill jag kunna krama om dig på riktigt! ❤
Hoppas att sonen fortsätter att må bättre.
Och jag både hoppas och tror att 2016 kommer bli ett lyckans år för er med ditt barnbarns födelse först och främst!
Men även att sonen kommer må bättre och att ni alla får ett jätte fint år tillsammans!
All kärlek till dig fina MIA! ❤

2 Gemsofmylife:

skriven

Stor Kram till dig finaste Mia
Det känns alltid som allt kommer på en ggr :(
Nu hoppas jag att du får ett underbart 2016 med en massa bra trevliga mysiga minnen
Önskar dig ett riktigt
❤ Gott Nytt år finaste ❤
Kram Sanna

3 Anita Malta:

skriven

Vilket otroligt fint, tänkvärt och så gripande inlägg Mia !! Tänk så mycket som hänt under året som snart är till ända. Mycket som varit svårt och många glädjestunder. Tycker du är helt fantastisk som delar med dig till oss andra.
Hoppas innerligt att 2016 blir fyllt av lycka, fröjd, nöjen och spännande resor. Att sonen din fortsätter att må bra och att livet som mormor blir helt underbart.
Gott Nytt År Mia och en Stor Varm Kram skickar jag dig i tanken från mig på Malta !!

4 BP:

skriven

Ja inte var 2015 ett år att minnas med glädje i ditt fall - trots några fina ljusglimtar. Men dessa bleknar ju mot det "negativa" händelserna.

Önskar dig verkligen att 2016 blir precis så som du vill att året ska vara! Kram!

5 Freja:

skriven

Önskar dig ett mer glädjefullt 2016! 2015 har varit ett tufft år för många...

6 Marja:

skriven

Gott Nytt År, Mia! :)

7 kort:

skriven

Jag hoppas också att det får vara slut med elände år 2016 för er familj, nu kommer ju strax glädjen av en ny familjemedlem till er ♥ Bilden på din syster och mormor är så FANTASTISKT vacker ♥ Kärlek ♥ Förstår hur mycket du/ni saknar er syster ♥ kram önskar er alla ett gott nytt år =)

8 Eva Trillian:

skriven

Vilket år! Det är tur att man inte vet så mycket om vad som komma skall!
Önskar dig allt gott inför 2016!

9 Lotta:

skriven

Livet är inte rättvist alla gånger, måste vara hemskt att förlora sin syster....vi bestämde i morse att vi skulle göra slut på all "skit" idag och börja 2016 med stor glädje och positivt tänkande. December har varit så tuff, vår dotter har varit jättesjuk i malaria och njursvikt men nu är hon på G igen.Tack och lov!!Sen har min moster gått bort liksom min svärmor så 2 begravningar på 2 veckor...Nu får det vara nog och punkt! Nu kan allt bra bli bra och så även hos dig! Önskar dig och din familj ett riktigt GOTT OCH LYCKLIGT 2016 och jag kan lova dig att det är underbart med de små barnbarnen, den äldste har just börjat gå så det är full rulle! Största nyårskramarna till dig! /Lotta

10 Lottisen:

skriven

När jag läser ditt inlägg tänker jag att det är tur att vi inte vet i föräg vad som ska hända under àret. Det är ett riktigt jobbigt àr du lägger bakom dig. Men det finns glädjeämnen ocksà och det är du duktig pà att ta upp i dina màndagsinlägg "tacksamhet". Sà underbart med en ny familjemedlem, grattis! Själv ska jag bli moster 2016 :)
Jag önskar dig en fin nyàrsafton och ett underbart àr 2016! Kram/Lottisen

11 Anonym:

skriven

Ser att jag ska verkligen läsa detta inlägg imorgon men först vill jag bara önska dig gott nytt år !

12 Violen på Brandholmen:

skriven

Ett innehållsrikt år med både glädje och sorg! Nu väntar något riktigt stort, att bli mormor! Barnbarn är det bästa som finns, en riktig glädjekälla!
God fortsättning på det nya året och stor kram!

13 Maria:

skriven

Vilket gripande inlägg om ett gripande år ♥
Jag skickar en stor kram och en önskan om en god fortsättning för dig och din familj! Och vad ljuvligt det kommer bli att få bli mormor ♥

14 Paula i pörtet:

skriven

Du har verkligen fått uppleva höjder och dalar, sorg och lycka under det gångna året. En älskad syster och en älskad mormor har lämnat jordelivet, men snart ska du få hälsa en ny familjemedlem välkommen, så spännande! Önskar dig ett lyckosamt och glädjefyllt nytt år med nya fina resor och möten med härliga människor
Kram från pörtet

15 cissi:

skriven

Vilket år du haft Mia! Önskar dej ett lugnare 2016 helt utan ledsamheter.
Stor KRAM!

16 HelenTh:

skriven

Ditt år har verkligen varit en bergochdalbana, tack för att du delar med dig av både glädje och sorg. Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

17 Susjos:

skriven

Puh, håller med de andra som har kommenterat, vilket år du har haft. Så mycket sorg...
Önskar dej allt gott detta nya år som just börjat! Och så stort att få barnbarn,snart snart är det ju dags!!! Varma Kramar ♥

18 Carina:

skriven

Jag önskar dig ett lika trevligt 2016 och en trevlig helg. Kram

19 Anni:

skriven

Sitter här och är alldeles tårögd av din sammanfattning. Även om jag varit med hela tiden, så blir det så starkt när det "serveras" så här. Så mycket elände!
Och så slår det mig hur otroligt vackra ni är i din familj; din mormor, dina föräldrar, din syster, dina barn - liksom du själv som skymtar fram ibland i dina inlägg! Jag kan bara ana hur vackert ditt barnbarn kommer att vara! Så stort och så spännande! Själv blev jag gammelfaster för andra gången på annandagen när min bror fick sitt andra barnbarn. Alltid så tacksam för att det går bra!

Varma varma kramar till dig med stora förhoppningar om att året som just startat blir ett riktigt kärleksfull och upplevelserikt år utan sorg och eländen.

20 milla:

skriven

vilket år både sorg och fina minnen. Hoppas 2016 bara ger dig fina minnen.
Styrkekramar Milla

21 kiki freese:

skriven

God fortsättning på det nya året.
Så sorglig med din syster, man blir så berörd. Jag hoppas verkligen att nästa år blir full av liv och glädje.
Stor kram
Kiki

22 Helena:

skriven

Blir tårögd när jag läser om ditt år. Både glädjande besked och om de sorgliga händelserna som griper tag i hjärtat. Jag önskar dig ett riktigt fint nytt år med massor av kraft och positiva händelser. Kram

23 Marit Johansson:

skriven

Både glädje och sorg under ditt år, blir ledsen att läsa om dina motgångar. Hoppas att 2016 fylls av glädje och kärlek för oss alla. Så spännande med barnbarn, det är nära nu alltså :) dottern är så vacker, ni ser lika ut!

Kommentera här: