Rädsla

Tisdagstema vill veta vad vi är rädda för. Ja det finns ju en del... en sak jag inte alls gillar är att vara under vattnet. Blev nedtryckt av en kille i klassen i småskolan och fick panik. Dessutom tycker jag det är läskigt med alla fiskar etc ute i sjöar och hav... så när de andra snorklade vid Barriärrevet valde jag att åka glass bottom boat. Satt där tryggt o säkert och tittade på alla koraller och fiskar genom glassbotten. (Därav speglingarna).
Färgglada fiskar
Koraller
Stora fiskar
Och en sköldpadda som försöker gömma sig.
Skönt att slippa vara rädd!
 
 
 
1 Klimakteriehäxan:

skriven

Klart bekvämare med glasbottnad båt än att snorkla! Vackert på båda sätten, utan tvekan. Jag är också rädd för vatten - när det är strömt, när vågorna går höga, när det faller utför ett stup ... En skräckfylld vattenupplevelse är mitt bidrag till tisdagstemat denna vecka.

Svar: Ja vatten ska man ha respekt för!
Mia Ahlstrand

2 Hanna:

skriven

Håller med dig, att vara under vatten är inte kul, har också svårt för det. Har aldrig sett tjusningen i att snorkla eller dyka, tycker det mest ser obehagligt ut. Du fick ju i alla fall fina bilder, trots att du satt i båten.

Svar: Tackar :)
Mia Ahlstrand

3 Pumita:

skriven

Jag förstår dig! Har också otrevliga upplevelser från tonåren (blev påhoppad i vattnet och det var nära att det blev mitt sista dopp) men är inte så rädd att jag inte vågar snorkla. Nyfikenheten tar överhanden. Men jag skulle aldrig åka med i en ubåt eller nåt. Där går min gräns.

Svar: Skönt att du inte blivit för skrämd. Kan tänka mig hur vackert det är snorkla :) Nej u-båt skulle jag inte heller åka...
Mia Ahlstrand

4 Marja:

skriven

Vackra bilder! Jag gillar inte heller att vara under vattnet. Jag har aldrig ens försökt att snorkla. Simma går bra. :)

Svar: Tack! Exakt, simma är ok :)
Mia Ahlstrand

5 Violen på Brandholmen:

skriven

Glasbottnad båt, vilken härlig uppfinning! Den skulle jag helt klart välja framför snorkeln! Så fina bilder du visar!

Svar: Tack, ja det var perfekt för mig! Då visste jag precis vad de pratade om sen när vi träffades igen :)
Mia Ahlstrand

6 Anneli - A'la Foto:

skriven

Ja, det är läskigt att vara under vattenytan...särskilt om man inte har kontroll! Men också vackert! Fin tolkning!


Svar: Tack! Och eftersom jag är en kontrollmänniska kanske det är därför jag har svårt för det :) Tycker det är jättefint om jag tittar på ett naturprogram!
Mia Ahlstrand

7 Eva Trillian:

skriven

Du har behållit sin nyfikenhet i alla fall och säds inte att s e under vattnet! Det måste ha varit häftigt att se!

Svar: Ja det var jättehärligt! Vackra färger och fina djur!
Mia Ahlstrand

8 Ingrid:

skriven

Så bra att det fanns ett alternativ för dig så att du också kunde se det fina som finns under ytan.

Svar: Helt perfekt!
Mia Ahlstrand

9 Monica o Jacob:

skriven

Ja man kan ju bli lite nojig av fiskar tänk om dom biter en i foten brukar jag tänka.
Känslan förstärktes efter jag sett hajen, HU

Svar: Exakt så tänker jag med :)
Mia Ahlstrand

10 paula i pörtet:

skriven

Hej, ja tänk vad en enda incident i barndomen kan sätta djupa spår, som du kan man bli rädd för vatten, man kan bli hundrädd, man kan bli rädd för i stort sett vad som helst! Jag hade som barn ständiga öroninflammationer som ledde till att man punkterade mina trumhinnor otaliga gånger så som man gjorde på den gamla tiden på 50-talet. Resultatet blev ärrade trumhinnor (försvagad hörsel som dock blev bättre) som inte klarade av tryckförändringar! Sedan dess kan jag inte vistas under vatten och har också jobbigt när jag flyger. Tycker ditt alternativ var supermysigt!
Kram

Svar: Tackar! Ja det är mycket som påverkar oss, både positivt o negativt.
Mia Ahlstrand

11 Anemonen:

skriven

Finfina bilder då har du som jag vattenrädsla. Båda har vi dålig erfarenhet av det elementet.

Svar: Tack! Ja man ska nog ha respekt för vattnet, men man skulle ju inte behöva vara rädd...
Mia Ahlstrand

12 Stare Ström:

skriven

Där hade jag gärna legat i och plaskat!

Svar: Ja och du hade inte varit ensam :)
Mia Ahlstrand

13 Anita - Malta:

skriven

Förstår din rädsla för att vara under vattnet med den erfarenheten. Tänk vad olika det ändå kan vara. Har dykcertifikat och har dykt på många platser runt om i världen. Det är som en annan värld där under vattenytan, man är helt viktlös och det är helt fantastikt att se stora fiskstim med tusentals små fiskar, vackra koraller och en och annan haj ;-) Nu har jag lagt dykningen på hyllan men har många fina minnen. Däremot är mitt minne från när jag åkte glass bottom boat inte like kul. Instäng under havsytan, trångt och det var inte bara en som mådde dåligt och spydde. Aldrig mer säger jag ;-)
Fina bilder och tack för tipset Mia om mitt flygplan.

Svar: Ja vad olika! Jag tycker det ser underbart vackert ut när jag tittar på ett naturprogram om havet. Men vet att jag skulle få panik där under... Sonen gillar också att dyka, har tre olika nivåer på dyk-cert. Vår båt var öppen o luftig, som en vanlig turistbåt. Satt med överkroppen uppe i friska luften. Så även det kan tydligen vara olika. Så vi kunde ju även kolla på fina små öar, sköldpaddor som simmade upp o tog luft och så matade de fiskarna så jättestim kom o "slogs" om maten. Instängd under vattnet hade jag inte velat vara!
Mia Ahlstrand

14 Freja:

skriven

Så mysigt det ser ut! När jag var liten älskade jag att fridyka och kunde hålla andan länge. Men jag skulle INTE vilja dyka djupt ner och jag vill inte vara i vatten där jag inte bottnar. Annat är det med mina barn, kolla gärna här:
http://frejareddevil.wordpress.com/2012/08/14/tagluff-i-storbritannien-north-queensferry/

Svar: Wow vilken upplevelse för dina ungar! Hoppas intresset håller i sig. Min son dyker så fort han får chansen och han bara älskar det :)
Mia Ahlstrand

15 Anette:

skriven

Usch, det där var inte snällt av killen! Jag förstår din panik, för jag råkade också ut för ett tillbud när jag var liten och är inte heller så förtjust i att vara under vatten. Tycker ditt sätt var smart, så fick du ju se alla fina fiska på rätt sida glaset :) /Anette

Svar: Ja blev jätteglad när de hade såna båtar :)
Mia Ahlstrand

16 Mormor:

skriven

Ikke greit.
Hvordan går ddet badelivet om sommeren da?
Ha en fin kveld :)

Svar: Att bara bada och simma är inga problem! Bara jag inte börjar tänka på gäddorna som kan bita mig i tårna :)
Mia Ahlstrand

Kommentera här: