Weekend till Dublin

Då har vi prickat av ännu ett land! I torsdags bar det av till Dublin. Har bara hört positivt om det innan och allt stämde verkligen.
 
The Spire - spiran - var ett riktigt bra riktmärkte, man visste alltid var man va någonstans när man tittade på den. Jag med mitt otroligt dåliga lokalsinne gick inte fel en endaste gång...
 
Liffey river som rinner genom staden. En fantastiskt vacker kväll!
 
Temple Bar - ett område i Dublin med lite medeltidskänsla och fullsmockat av barer och pubar. En stor skillnad mot Medelhavsländerna är att här är man ute på pubarna redan vid 5-6 på eftermiddagen till långt in på nattten. Även restaurangerna var nästan fulla och svårt att få plats på om man kommer efter 7-tiden.
 
En utflykt till Sandymount Beach i utkanten av Dublin. Hela viken är tömd på vatten pga lågvattnet. En ganska rolig syn...
 
Dörrarna har många olika glada färger :)
 
Ett besök på Jameson Destillery var naturligtvis ett måste. Men väldigt kommersiellt och ingenting alls i jämförelse med Skottland. Man producerar inte ens whiskyn här längre utan det är som ett museum. I Skottland fick vi känna på kornet, hjälpa till att stoppa in torven i elden etc.
 
En promenad i Phoenix Park som är Europas största park. Toppenväder hade vi också!
 
St Patrick's Cathedral.
 
Stephen´s Green Shopping Centre med en enorm glasklocka högst upp.  Annars var det mysígare att shoppa i de mindre affärerna utefter gatorna.
 
Ny utflykt, denna gång till Howth, en liten fiskeby norr om Dublin.
 
Vi vandrade i flera timmar längs kusten.
 
Så otroligt vackert!
 
Och till på köpet fick vi se flera sälar! De simmade längs kusten medan vi vandrade och sen var de inne i hamnen också. Så söta!
Kan varmt rekommendera Dublin och kommer garanterat åka dit igen!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0