Kanon!

Kanon är veckans ord i Sannas utmaning. Att sjunga i kanon gjorde man ofta när man var liten. Favoriten var Broder Jakob. När våra barn var små sjöng vi ofta Broder Jakob i kanon när vi körde bil och alla fyra sjöng på olika språk. Vi hade lika kul varje gång :) Och vi är lika omusikaliska allihopa i vår familj :) 
 
Så finns ju substantivet kanon, en kanon att skjuta med. 
 
Men trevligaste tolkningen av ordet är ju att det är kanon, toppen alltså! Kanske mer viktigt än någonsin i dessa dystra tider att tänka på saker som är kanon. Kan ju inte riktigt tycka att det är kanon att det snöar idag i mitten av maj. Men det finns ju mycket annat som är kanon. 
 
Dessa små kladdkakemuffins tex. Smakar riktigt kanon! Bakade på förmiddagen och åt en när de fortfarande var varma. 
 
Det är också kanon att vi har dricksvatten i våra kranar. Igår kopplade de på vattnet på nya bygget bredvid oss och vattnet var avstängt några timmar. När man är utan vatten i kranen märker man hur mycket man saknar det. Och då hade vi ändå blivit förvarnade och tappade upp vatten innan. Vi är så bortskämda med vatten. 
 
Det är kanon att vi har olika årstider och får uppleva alla naturens skiftningar. 
 
Och det är kanon att Sanna har denna utmaning med veckans ord. Klicka på bilden om du vill se hur andra har tolkat ordet:
 
 
1 Tomtan :

skriven

Inte riktigt lika kanonväder i Östersund.... Bara snö. Härlig tolkning

2 Stare Ström:

skriven

Usch för snö i maj! Jag slapp det men + 3 gr är inte mycket att hurra för. Varierade tolkningar som du kom på!

3 Ditte:

skriven

Visst finns det mycket som är kanonbra och som man inte alltid tänker på utan tar för självklart. Sedan finns det en del vi kan göra själv i tillvaron och som kan bli kanon. Ser dina läckra kladdkakemuffins och det hade varit kanon att smaka en sådan.
Att sjunga i kanon kan var riktigt roligt. Minns att jag gjort det med elever i mina klasser och när jag själv sjöng i kör. Men så kanonbra tror jag inte dte blev.
Ha det fint!

4 Violen:

skriven

Ja, det är mycket som är "kanon" utöver kanoner som det skjuts med.Dina små muffins tycker jag ser kanongoda ut!
Ha det gott!

5 BP:

skriven

Broder Jakob minns jag också, fast vi sjöng kanonen bara på ett språk nämligen på franska. Det gick inte så bra för min del, då jag är aningen tondöv;-)
Bra att du tar upp det med vattnet, som man ju tar för givit. Och det är det då verkligen inte. Tänker på vårt goda svenska kranvatten varje gång jag är i ett annat land, där vattnet är fullt av klor eller bara smakar äckligt som i England eller Spanien till exempel.
Fyra årstider - nja, skulle nog skippa vintern där, vilket ju nästan hände 2019/2020;-)
Ett kanon inlägg!

6 Karin Eklund:

skriven

Du påminde mig om att jag också sjöng Broder Jakob i kanon. Det var roligt minns jag och förmodligen lät det rätt så bra eftersom alla föräldrar klappade i händerna så det stod härliga till. Det var i skolan det hände förstås.
Du fick in mycket kanon i det här inlägget. Ett kanoninlägg alltså! :)

7 Helen:

skriven

Det är verkligen tur att det finns saker som är kanon, speciellt just nu. Vatten i kranen är verkligen en av dessa saker som vi tar för givet men som verkligen är kanon och en ynnest att vi har.

8 Anneli - A'la Foto:

skriven

Vilka kanonbilder och kanonlösning på veckans kanontema! Muffinsen ser så goda ut och Gullvivor är så vackra! Och kanonen...ja, den är ju kanon! :O)

9 KajsaLisa:

skriven

Fina bilder, men nu får det sluta skifta, känns inte kanon längre :)

10 Susjos:

skriven

Kanonsnyggt tolkat! Och just idag så säger jag ett jättestort kanon-Grattis på din födelsedag!!!

11 Anni:

skriven

Kanon att det finns fler familjer som sjunger hellre än bra! Tyvärr är inte alla i familjen lika tondöva ;-) Tänk vad med falsksång mina barn fått lyssna till när de var små och skulle sova :-D
Kladdkakemuffins låter grymt gott, jag sitter här och är fikasugen just nu. Funderade på att baka men hade ingen aning om att jag skulle snubbla på en så lockande bild här hos dig!
Konstigt att du inte kom in på kommentarsfältet hos mig, jag har ingen aning om vad det beror på.
Kramar!

Kommentera här: