Gemsweekly photochallenge - eka och hopp samt lite uppdatering

Förra veckan blev det inget inlägg. Låg sjuk då, feber och hosta. Corona? Ingen aning. Tror inte det för det var lilla barnbarnet som smittade mig, min son, sin bror och sin pappa. Det var bara min dotter och min  man som klarade sig. Vi andra låg helt sänkta. Växlade mellan sängen och soffan. Även om jag inte tror det var corona kan man ju hoppas, för då slipper vi kanske bli sjuka igen. 
 
På lördagen var jag och en kompis på Sparkling Day i Stockholm. Drack bubbel hela dagen. Gott och trevligt. Hon fick det i 60-årspresent av mig. När vi kom hem åt vi middag med våra män ute på krogen. Det var sen på söndagen jag vaknade upp däckad i influensa. Blev lite rädd innan jag pratat med dottern och fick veta att de andra också var sjuka. 
 
 
Förra veckans ord var eka. och här är ett riktigt gammalt foto när min mamma är ute och ror en eka. 
 
Det börjar också eka tomt i butikerna. Alla tre matbutiker här är mer eller mindre länsade på vissa varor. Ris, mjöl, toapapper, blöjor mm. Dottern har jagat blöjor till minstingen utan att hitta så vi håller också utkik. 
 
Vi har haft kalas för sonen som fyllt år. 
 
Han beställde hemlagad gulasch och sen blev det fika. 
 
Vi avslutade kvällen med Risk. Alltid lika roligt :) 
 
Eftersom jag har fått alla HLR-utbildningar avbokade är jag lite lagom uttråkad just nu. Blir en hel del städning. Tänker gå igenom ett rum i taget och storstäda. Ska även börja putsa fönstrena nu när det blir lite varmare ute. 
 
Desssutom blir det sköna promenader. Är fortfarande för hostig för att springa. 
 
Veckans ord hos Sanna är hopp. Och trots läget i världen just nu måste vi fortsätta ha hopp om framtiden. Det kommer bli bra igen men det kommer ta tid. Och precis som alltid när det är en kris sluter folk samman och hjälps åt. Folk erbjuder sig att handla åt andra. Affärerna öppnar en timme tidigare för riskgrupperna. Affärerna erbjuder gratis hemkörning. Det är verkligen hopp om mänskligheten. Bild från dotterns bröllop.