Gemsweekly photochallenge - klubba

Klubbad säl är ett ganska lustigt uttryck. Varför säger man så egentligen. Klubbade man ihjäl sälarna förr? Läste att det är bilden av ett stort snarkande djur man vill förmedla. Att sova som en klubbad säl gör jag väldigt sällan. Vaknar många gånger på en natt. 
 
 
Denna lilla säl är inte klubbad i alla fall utan simmar i godan ro omkring i hamnen i Howth, en liten fiskeby utanför Dublin. 
 
På denna bild är vår son 2 dagar och dottern knappa 2 år. När sonen skulle födas bestämde vi att dottern skulle få börja med lördagsgodis. Hon hade inte fått äta godis innan och vi tänkte att då känner hon sig lite stor och får något gott. Så sonen föddes på en torsdag och sen på lördagen fick hon en tablettask och en klubba. Hon blev jätteglad!! Men hon var också en snäll och givmild storasyster så när vi tittar bort i två sekunder och sen tittar dit igen så sitter hon bredvid lillebror och trycker in klubban i munnen på honom och han suger snällt på den. Här försökte vi låta bli sötsaker de två första åren för dottern, för sonen blev det inte ens två dagar :) Men man kunde ju knappast bli arg när hon ville vara snäll mot lillebror. Och jag har ingen bild på själva tillfället för det var ju långt innan mobiltelefonernas tid och just då tänkte jag inte på att hämta kameran utan att få bort klubban ur lillebrors mun. 
 
Vill ni se hur andra har tolkat ordet klubba så klicka på bilden: