Hej i sommarvärmen

Hur är det med er? Står ni ut i värmen? Jag gör det knappt. Inomhus eller vid badet är det som gälller. Åker till stallet och mockar varje dag men inne i stallet är det ganska svalt. Igår försökte jag hänga på min man på en promenad, men fick hjärtklappning och yrsel så fick sätta mig på en sten i skuggan medan han gick hem och hämtade bilen. Har alltid varit känslig för värme och nu är det ju inte måttligt varmt. 35 grader i skuggan idag. 
 
För en vecka sen gjorde jag en härlig utflykt. Besökte Annette som jag lärt känna via bloggen. Åkte hemifrån 7 på morgonen och kom hem halv 7 på kvällen. Fem timmars resa totalt. Men det var det värt. Annette bor så fint ute på landet och vi satt både inne och ute och pratade, lunchade, fikade. Vi pratade om att ses igen och vi pratade också om att det skulle vara roligt att samla alla bloggare som vill vara med på en date i Stockholm. Någon som är sugen? 
 
 
Gott och vackert! 
 
I söndags åkte vi till Blidö i Norrtälje skärgård. Våra vänner där har skaffat båt så på söndagen åkte vi ut till klipporna och utforskade en liten ö. 
 
Promenad i solnedgången. 
 
Morgondopp i ljummet hav. 
 
Spelade ett antal omgångar mölkky, riktigt roligt. 
 
Inte ens ni som är helt ointresserade av djur har väl kunnat undgå foderkrisen i Sverige. Vi har jagat hö som galningar då vi knappt får någonting av bonden vi brukar köpa från. Idag fick jag veta att det har löst sig så vi ska klara vintern. Så skönt! Jag plockar sly för att dryga ut höet. Bra om vi kan spara så mycket som möjligt. 
 
Både foderkrisen och alla bränder är helt fruktansvärt. Man får sig verkligen en tankeställare. Igår var det några idioter som startade en brand här i Gnesta, la en bunt tidningar vid skogskanten bredvid en busshållplats och tände på. Som tur var kom det en och såg det och kunde släcka. Det räcker med branden i Nykvarn som känns ända hit.
Jag sparar på varenda vattendroppe jag kan. Har en bytta i diskhon som samlar upp allt vatten när jag tex sköljer av händerna eller en gurka. Då kan jag sen använda det återvunna vattnet att vattna mina plantor med. 
 
Katten tycker värmen är jobbig och jag lägger kall vetekudde på henne. Hon ligger still en stund men sen går hon iväg. Så nu har jag blött en handduk och sveper in henne i den så hon blir avsvalkad. 
 
Även jobbigt för de små barnen. Charles vill helst bada hela tiden. Han älskar verkligen att bada. Simmar med små puffar och hoppar från bryggan. Vi badar mest från badet som ligger några hundra meter härifrån. Men förra helgen åkte vi till havet vid Trosa och badade på ett ställe som heter Komöte, där är det hur långgrunt som helst. Väldigt barnvänligt. Förutom brist på skugga. Som tur är har dottern ett litet tält till barnen. 
 
Nu ska jag själv ta en kall dusch och sen krypa ner i sängen med en kall vetekudde. Vi jagade portabel aircondition när vi åkte hem från Norrtälje. Men det var vi inte ensamma om, helt slut överallt...