Underbara vår!

Jag uppskattar att bo i ett land med olika årstider. Och alla årstider har sin charm och sina för- och nackdelar. Sommarens ljusa varma kvällar till exempel. Eller höstens klara luft och vackra färger. Eller gnistrande snö och solsken på vintern. Men måste jag välja en favoritårstid så blir det våren. Årstiden då det blir ljsare och ljusare, allt börjar så sakta vakna till liv efter den långa mörka vintern, man känner att det finns hopp! 
 
Hästhovar är ett tidigt och uppskattat vårtecken. 
 
Myrorna börjar röra på sig... 
 
Även snigeln vågar kika ut ur skalet...
 
De flesta djur får sina bebisar på våren. 
 
Bävrarna leker i ån...
 
Medan kossorna leker i hagen. 
 
Man blir så glad över alla vårblommor! 
 
Sippor i olika färger är vackra. 
 
Och blommande körsbärsträd är bland det finaste som finns! 
 
I måndags gick vi över till juni, årets första sommarmånad. Idag är det Nationaldagen, vår "nya" helgdag. Vädret är inte det bästa men vi promenerade ett par timmar på förmiddagen när det fortfarande var fint. Imorse bakade jag tekakor. Dessa använde vi till att göra matiga mackor till lunch. Nu blir det snart ett löppass i regnet och sen får det bli soffan. Ha en riktigt fin Nationaldag allihopa! 
 
 
 
1 Helen:

skriven

Så underbara bilder på våren hos dig!! Lammen är så söta och ser samtidigt lite busiga ut där de står och hänger tillsammans 😊.

2 BP:

skriven

Vilka härliga bilder som verkligen beskriver vårens alla "aktiviteter". Bilderna på myran och snigeln, som förresten är ätbar) är enastående. Roligt med de söta lammen och de lekfulla kossorna.
Körsbärsblomningen är också en av mina favoriter, den är så vacker!
Önskar dig också en Glad Nationaldag, eller vad som är kvar av den:-)

3 Ditte:

skriven

Visst är det fint med våra årstider. Uppskattar dem men visst är våren och sommaren mina favoriter. Så fint du tolkat veckans temaord och visst känns våren i dina vackra bilder.
Önskar dig också en fin nationaldagskväll.

4 Klimakteriehäxan:

skriven

Fina vårbilder! Porträttet på snigeln inte minst!

5 Anni:

skriven

Hästhovar - underbart!

6 KajsaLisa:

skriven

Fina vårbilder, gillar kospringet mest.

7 Karin Eklund:

skriven

Ett underbart och väldigt fint inlägg om våren!
Det är så fint att ha alla årstider att njuta av. Våren kommer med ljuset, med hoppet och mycket mera.
Toppenfint inlägg!

8 Paula:

skriven

Vilken ynnest att få se små bävrar! det har jag aldrig lyckats med trots att deras bon ligger mitt i byn. En simmande bäver-rygg har jag lyckats se, inte mer. Din kärlek till våren lyser igenom i de fina fotona du tagit, inte minst på snigeln! Om jag fick önska skulle jag vilja att maj var dubbelt så lång och augusti lite kortare, den upplever jag som torr och het och naturen börjar sacka. Det enda positiva med det är ....tadaa svampen förstås. Ha en fin sommarvecka, så duktig du är som bakar själv. Vi har ju numera Annas bageri mitt i byn, så jag som är lat också får färskt frukostbröd! Kram

9 Biggeros:

skriven

Jag gillar helst våren. Du har så rätt att årstiden bidrar med ljusare dagar, djur som har vaknat till liv och vårblommor som börjar knoppa. Så kallade vårkänslor=)
I Spanien är det bara två årstider mer eller mindre men visst märker vi skillnad på ljuset och temperaturen. Vilka tjusiga vårbilder du delar med dig!
Så gott det lät med tekakor=) Det var länge sedan jag bakade det. Bra kämpat med löpningen <3
Kram

10 Emma, Sol som sol?:

skriven

Det är fantastiskt med årstider! Men faktum är att de finns även här i södra Spanien även om de inte är lika omvälvande som i Sverige.

Dina foton är fantastiska!

Kommentera här: