Partyhelg

Fyra härliga glittriga pinglor som hade sin gemensamma 50-årsfest i lördags kväll!
 
Mingel och snittar i mängder.
 
Och sen fullt ös på dansgolvet i flera timmar till nästan bara 80-talsmusik. Tur att jag hade ett par extra skor att byta med efter ett par timmar.
 
 
Slänger även in en skylt till BP:s skyltsöndag.
 
Sen funderar jag på om ni andra har några tips på hur man ställer in kameran bäst om man ska fota så här på en fest med massa konstiga diskoljus och människor som rör sig hela tiden. Vill ju inte använda blixt och störa dem. En av tjejerna hade nämligen bett mig fota festen men jag tycker det är så svårt att ta bra bilder i mörker och rörelse. Utan blixt behöver ju kameran en lång slutartid och då blir det ju hur suddigt som helst...
 
 
 
 
 
1 Susjos:

skriven

Underbart med fest och dans! Precis som jag också var på igår..fast med två lite äldre jubilarer, men de är verkligen still going strong!

2 kolonilotta :

skriven

Wow!!! Vilken härlig kväll!
Å vad jag längtar till jag kan dansa igen! :(
Men till din fråga. Ni får helt enkelt leka dans stopp och knäppa kort när alla står stilla! ;)
jag vet faktiskt inte. Har funderat över det där själv många gånger.
Tala gärna om när du löst problemet. Om du löser det! :)
P.s. Nu blommar det för fullt i kungsträdgården! D.s
Kram! ❤

3 kolonilotta :

skriven

Nu vet jag! Kom på hur jag har gjort.
Du måste ha ett större ISO tal. Då blir slutartiden mycket kortare.

Svar: Det var precis det jag gjorde, höjde ända till 3600 :) Men idén med dansstopp var ju annars bra :) Härligt med alla körsbärsblommor!!
Mia Ahlstrand

4 Violen på Brandholmen:

skriven

Åh så kul mer en riktig partyhelg! Härligt att kunna släppa loss och ha riktigt roligt! Så smart att ta med extra skor!
Ha det gott!

5 Helen:

skriven

Vad otroligt skoj att ha gemensam fest när man fyller jämnt! Delat ansvar och jobb men också delad glädje!! Den idén gillar jag.

6 Anita Malta:

skriven

Vilka härliga bilder !! Tycker du lyckats superbra med att fånga den glada feststämningen och vad roligt det måste varit att vara med. Kul idé med gemensam 50-års fest och himmel vilken lust jag fick att dansa!! När det gäller tips har jag dessvärre inget. Tycker det är knepigt det där med ljuset men Kolonilotta har nog en poäng i vad hos skriver.
Ha en fin vecka Mia och Kram från mig på Malta :-)

7 kiki freese:

skriven

Sååå roligt! Verkar ju va hur kul som helst att fylla 50
/Kiki

8 BP:

skriven

Så himla roligt ni verkar ha haft! Kul att alla födelsebarn hade likadana klänningar - det glittrade verkligen om tjejerna! Grattis till alla!

Åsså absolut ÄLSKAR jag ditt roliga bidrag till Skyltsöndagen! Bättre "varningsskylt" kunde du knappast ha hittat. Tusen tack för den suveräna skylten och länken också såklart:-)

PS. Vad gäller kameran kan jag tyvärr inte tipsa dig. Har ju ingen systemkamera utan bara en liten Sony pocket och har då aldrig lyckats med bilder som du vill åstadkomma. Men det finns ju alltid PS;-) DS.

9 Monica o Jacob:

skriven

Vilken härlig helg, blir lite avundsjuk.
Min Nikon sätter jag i läge sport då fryser den bilden, blir bra bilder på hundar i rörelse i alla fall :-)
Ha en bra måndag

10 Eva Trillian:

skriven

Nattliga festbilder, de blir ju som de blir. Blixt och/eller tända lampan är ju det enda som verkligen fungerar, men hur roliga bilder blir DET då? Inte roliga alls.
En del tillfällen får man ta som halvdana bilder och sedan använda minnet när man tittar på ;) eller BARA använda minnet, kanske ;)
Läser intresserat alla kommentarer du får - ska också fota på fest framöver ;)

11 Anni:

skriven

Fler som har festat i helgen, härligt! Gillar den glittriga klädseln, tur att alla jubilarer hade likartad figur!
Fototips har jag inga, bara suddiga bilder ;-)

12 Annette:

skriven

Vad sugen jag blir på att anordna en fest, med massor av mat, 80-talsmusik och dans!

Att fota människor i rörelse + i dämpad belysning, det är jag verkligen inte bra på. Jag tycker att du har lyckats väldigt bra, fin skärpa, bilderna ser inte alls gryniga ut trots högt ISO-tal. Och det viktigaste av allt, du har ju fångat den glada och positiva stämningen på festen, det är det viktigaste tycker jag, så att alla kan återuppleva hur kul det var.

13 Biggeros:

skriven

Så roligt med party och dans till 80-tals musik. Jag känner många som blir 50 år detta året÷))) Skylten var ju jätte cool÷)

14 Anne-Mari:

skriven

Ser ut som ein flott 50 års fest
med masse god mat og dans.

15 Freja:

skriven

Låter som en kul kväll. Älskar klänningarna!

16 Paula:

skriven

Hej, vilket underbart party, man ser livsglädjen på långt håll. Glitter och glamour, vem behöver inte det ibland?? Angående fotograferingen skulle jag själv behöva tips, jag går sällan ut o festar men var ju på räkfrossan härförledes o fotona var ju suddiga och fula. Så nej, tyvärr, där kan jag inte hjälpa dig..
Kram

17 KajsaLisa:

skriven

Hot girls i första bilden, bra röj och kul skylt.

18 KajsaLisa:

skriven

Du skall ha max bländaröppning, alltså ditt lägsta bländartal, troligtvis runt 3,5 då släpper kameran in mest ljus. Dina bilder kommer att bli lite ofokuserade runt omkring det du fotar, men på en fest har det ingen betydelse.
Sen testa att ställa upp ISO-talet, börja med runt 500, testa lite och tycker du bilderna blir gryniga så är det för högt. Det beror lite på hur bra kamera du har, min levererar bra bilder upp mot ISO 4000.

19 Anemonen:

skriven

Trevliga bilder från festen tycker jag. Härligt ös bland töserna och sådant är ju hur kul som helst att lägga ihop det så här. Kajsa Lisa har en poäng där. Det är så man måste göra så testa och ändra lite hit och dit så blir det perfekt.

20 Ulrika Landin:

skriven

Oj, så trevligt!!

Kommentera här: