Hemsk båtfärd men massor av sjölejon!

 Tidigt i morse tog vi båten till en annan av öarna här på Galapagos, nämligen San Cristobal. Vi hann inte äta frukost innan så vi tog med lite picknick och tänkte äta på båten. Det kunde vi glömma ganska snart. Oj vad det gungade och skumpade. Höga vågor som båten fullkomligt studsade fram på. Gick inte ens att dricka en klunk vatten... Ditresan var riktigt jobbig tyckte vi, tog ca 2 timmar. Tur att vi inte visste hur hemsk hemresan skulle bli just då. Förutom att det gungade o blåste ännu mer på hemresan så lyckades kaptenen hamna i en annans båt svallvågor så hela vår båt höll på att välta. Vi kände hur båten lutade mer o mer o mer. Jörgen o några andra män kastade sig över mot andra sidan för att skapa lite jämnvikt. Fanns nog inte en enda på båten som inte trodde att båten skulle slå runt.
Men väl på San Cristobal hade vi många härliga timmar.
Härliga vandringar bland de svarta lavastenarna längs havet.
 
Vart vi än gick var det sjölejon i massor!
Vissa var pigga o busiga.
Kom inte för nära!
Familjen på promenad.
En trött liten bebis :)
En liten fågel som jag inte har en aning om vad den heter.
Leguanerna låg o solade på stenarna.
 
 
 
Tillbaka vid hamnen för att äta lunch såg vi vattenrutschbanor och funderade på vem som ville bada där... innan vi förstod att de var till för sjölejonen! I den vänstra låg fem stycken!
Skönt att vila lite efter lång vandring.
Efter lunchen blev det mer vandring upp till fregattfåglarna.
 
Det här är en hona. Vi såg även en hane men den var för skymd av grenarna för att jag skulle kunna fota honom. Googla på fregattfågel och bilder så får ni se hur vacker hanen är. De blåser upp sin röda ballong för att imponera på honorna.
Vi hann med ett dopp i havet också och 5 meter ifrån oss simmade sjölejonen. Lite häftigt.
 
Dags att åka tillbaka till Santa Cruz där vi bor och det sista vi såg av San Cristobal var detta sjölejon som hoppat upp i en båt för att sola och ha det skönt!
 


Kommentarer
Bp

Vilket fantastiskt inlägg:-) Att sjölejon är så tama visste jag inte, söta är dom också. Å båtfärden kommer ni prata om länge. Tur att ni inte välte, annars hade det ju inte blivit den här underbara bildkavalkaden...

2014-06-07 @ 11:00:41
URL: http://bp-computerart.blogspot.se
Anitas Malta

Helt fantastiska bilder Mia !! Minns alla dessa sjölejon och tänk att jag varit där du är utan att ens haft det minsta intresse för att fotografera. Tur att maken hade det då. Nu har vi ombytta roller ;-) Avundas dig inte båt-turen till San Cristobal. Tror jag fått panik och det var ni väl nästa nära att få också. Tur att det gick vägen. Växer fram många minnen från min resa i Sydamerika i början av 90-talet nu när jag tänker på var du är.
Ha en riktigt skön och uppleveserik fortsatt resa Mia. Jättekul att du får tid över till inlägg på bloggen. Nu ska jag kika bakåt bland dina inlägg och se om jag missat något :-)

2014-06-07 @ 19:16:10
URL: http://anitasmalta.com/
KajsaLisa

Åka båt i sådana länder har sina risker, har själv upplevt det. Men du fick ju se spännande saker och fick fina bilder.

2014-06-08 @ 21:59:58
URL: http://kajsalisasblogg.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0