Vulkanvandring

Andra dagen på Isla Isabella gjorde vi en vulkanvandring. Först en halvtimme i buss upp i bergen. Första delen av vandringen skedde genom en väldigt lerig skog. Rena rama geggamojan. Man kunde hyra stövlar sa de innan, men när vi kom fram till stället sa det måste man göra nere  på stan innan man kommer fram. (Ja hur var det med logistiken??). Under skogspromenaden var det så hög luftfuktighet så det kändes som om det regnade hela tiden.
 
Sen kom vi upp på själva berget. Hela bergskedjan består av massor av vulkaner, små kratrar överallt. 
 
 
 
 
Vissa hål bara stupade ner hur långt som helst, vågade inte gå för nära... Större och brantare i verkligheten än vad som syns på fotot.
 
 
Hela promenaden tog 5 timmar i rask takt och vi tog endast två 10-15 minuters-raster. Det var mycket upp och ner och många var väldigt slut efteråt.
Det var en riktigt bra vandring med vacker utsikt. Skulle gärna göra om den om jag kommer till Galapagos någon mer gång.
 
 


Kommentarer
Eva Trillian

En typ av landskap jag tror (fördomsfullt) att man är glad att ha fått se men inte längtar tillbaka till? Kan man släppa tanken på att det faktiskt är vulkan? ;)
Fina bilder!

2014-07-04 @ 10:23:49
URL: http://provtyckningar.blogspot.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0