Puerto Jiménez

Efter Lima flög vi till San José i Costa Rica. Hittade ett direktflyg och det var så underbart att slippa flyga runt halva Sydamerika. Bodde en natt på hotell och sen flög vi litet Kallle Anka-plan ut till kusten, till Puerto Jiménez på Corcovadohalvön nära gränsen till Panama.
 
Planet var pyttelitet. Endast plats för 12 passagerare.
 
Man fick inte ha mer än 13 kg var med sig och de vägde även oss. Som tur var kunde vi dumpa hälften av bagaget på hotellet i San José. Bor på samma hotell om ett par veckor när det är dags att ta flyget hem till Sverige.
Stor skillnad på ebb och flod överallt här i Syd- och Latinamerika.
 
Imorgon ska vi vandra i Corcovado National Park, men vi har tjuvstartat med egna vandringar/promenader. Först en timmes powerwalk på morgonen, sen en härlig frukost. Sen har vi promenerat runt 3 timmar igen, tagit med oss lite bröd och frukt.
Igår gick vi till en strand som skulle ligga ca 4 km bort, men det tog oss 1 t 20 min i rask takt så det var bra mycket längre än 4 km.
Mer än 30 grader varmt och otroligt hög luftfuktighet. Blev så glada när vi äntligen såg stranden. '
 
Med stränderna i Brasilien i minnet hade vi förväntat oss solstolar, någon restaurang, glassförsäljare...
Men både solstolarna och försäljarna lyste med sin frånvaro. Vi var alldeles själva där. Tog oss några dopp i ett helt ljummet hav, knappt så det svalkade alls. Och det är ändå deras vinter nu. Hur ska det då vara på sommaren??
Det är väldigt mycket lösa hundar överallt. De som bara springer omkring i stan är snälla och bryr sig inte. Men de som bor i hus, de vaktar, skäller och rusar ut på gatorna när man går förbi.  Idag när vi var ute på vår långpromenad så var det dels väldigt många läskiga hundar, dels började vi prata om alla djur de har här såsom pumor, geparder, krokodiler, ormar mm. Vi var ganska långt bort från civilisationen och vi hörde fler och fler konstiga ljud. Det slutade med att vi gick med både pinnar och stenar i händerna... Jörgen hittade en lagom stor pinne för ett krokodilgap :) Tur att vi har en guide med oss i morgon på vandringen!
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Eva, Tinibelli

Oj vilka sännande strapatsr ni är på. Pinnar och stenar! Ja, de kan säkert vara bra att ha till hands... Det kanske är bra md guide?!
Ser verkligen fram emot fortsättningen! Ha en fortsatt härlig resa!!!

2014-07-18 @ 09:23:08
URL: http://tinibelli.blogspot.se/
BP

Ni är verkligen modiga! Bara att sätta sig i ett sådant pyttelitet flygplan kräver mod! Å vad gäller vilda hundar - jag är extremt hundrätt, så jag hade nog inte vågat mig ut alls utan kutat runt i innerstan;-)
Vilka grejer ni har varit med om. Fantastiskt faktiskt!

2014-07-18 @ 10:53:48
URL: http://bp-computerart.blogspot.se
Freja

Vilket pytteplan! Och vilken lyx, att ha strenden helt för er själva. Även om det förstås varit gott med en glass eller nått kallt att dricka oxå... Jag skulle vara livrädd för alla kryp, och helt glömt bort de stora rovdjuren...

2014-07-18 @ 22:04:31
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Ama de casa

Haha! Jag har åkt med en del småplan, men aldrig behövt väga mig för det ;-) Däremot vid en del helikopterturer, då dom förmodligen velat fördela vikterna rätt mellan turer.

Costa Rica var verkligen ett härligt ställe :-)

2016-09-27 @ 02:31:45
URL: http://amacasa.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0