Bristen på logistik i Sydamerika

Denna kontinent har verkligen ingen logistik. Speciellt inte när man flyger. Eller över huvud taget inte. Tänk när vi såg Englandsmatchen på storbilds-TV som uppvärmning innan Japan-Grekland, då hade restaurangen öppet för ölförsäljning. Men man fick inte börja handla pizza förrän 17.00. Vilket resulterade i att ca 250 personer skulle beställa pizza samtidigt. Hur tänker man. När man har chans att tjäna massa pengar.
När vi flög från Natal mellanlandade vi först i Sao Paolo där vi fick vänta några timmar mitt i natten. Sen flög vi vidare till Santiago i Chile. Förra gången det blev kaos vid mellanlandningen hade vi en timme och tjugo minuter på oss och skulle hinna hämta och checka in bagaget. Nu hade vi en timme och fyrtio minuter på oss och bagaget var incheckat hela vägen. Lugnt tänkte vi. Men flyget blev försenat och när vi landade i Santiago var det 10 minuter kvar till vi skulle lyfta igen. Redan kört, men vi skyndade på i alla fall. Frågade först personalen på flyget om de kunde kontakta gaten men det kunde de inte. När vi bad personalen om hjälp när vi steg av pekade de bara att vi skulle fortsätta gå. Genom passkontroll och började leta efter nästa flyg på skärmen, men det fanns inte med - alltså trodde vi det hade gått. Började fråga efter informationen och blev skickade upp och ner några gånger innan vi blev visade till rätt ställe. Förklarade läget för tjejen, att vi hade missat vårt plan och behövde hjälp att boka om. Hon gav oss ett par alternativ och skulle fixa bokningen medan vi gick och käkade. Hann bara fram till restaurangen då hon springer ikapp oss och säger att vårt ursprungliga plan är försenat och att om vi skyndar oss hinner vi med det. Varför kollade hon inte det på en gång när hon har vårt bokningsnummer?? Och anledningen att det inte stod med på tavlan var att vi var tvungna att göra en extra mellanlandning i Iquique i Chile och då stod det på tavlorna för inrikesflyg. Den extralandningen fanns inte med från början när vi bokade, men dök upp sen i ett mail där det bara stod en rad om att vi skulle mellanlanda i Iquique. Hur sjutton ska vi veta att vi helt plötsligt ska till inrikesterminalen?? Vi hann med planet och i Iquique fick alla kliva av planet, lämna lappar till passkontrollören och sen kliva på planet igen. Det tog ca två timmar! Sen när vi väl var framme i La Paz fanns ju självklart inte vårt bagage med eftersom tjejen i Santiago hade bokat in det till det nya flyget vi skulle ta, men aldrig tog... När hon upptäckte att vi kunde ta vårt ursprungliga plan så glömde hon väl ändra bagaget.
Framme i La Paz var det ca 0-gradigt. Några minus i natt. Och inga kläder hade vi att ta på oss förutom det vi flög i. Gick ut och shoppade lite varma goa alpackatröjor, mössa, sjal etc efter frukosten. Finns mängder av dem här.
 
Överallt sitter kvinnor och säljer allt från modern elektronik, till godis, fruktjuicer eller kläder.
Och på tal om kläder kom alldeles nyss våra väskor med våra kläder! Underbart!
 


Kommentarer
Violen på Brandholmen

Bäst att gilla läget när man är ute och reser men ibland tryter tålamodet hos oss välorganiserade västerlänningar! Intressant läsning, hoppas det går smidigare framöver! Härliga bilder!
Ha en fortsatt givande resa!

2014-07-02 @ 09:10:30
URL: http://brandholmen.blogspot.se
Bp

Ja du kan ju inte klaga på att detcär tråkigt i Sydamerika iaf;-)
Nej, sådan stress är inget för mig heller. Å frysa är det värsta jag vet. Hoppas ni får se kvartsfinalen som Costa Rica spelar. Tror att hela landet kommer att stå stilla:-)

2014-07-02 @ 09:45:25
URL: http://bp-computerart.blogspot.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0