Hembakat fröknäcke

Har en ful vana att käka knäckebröd, kex och ost varje kväll. Onyttigt men så himla gott! Och
hembakat knäckebröd gör ju det hela ännu godare...
 
Fröknäcke
8 runda kakor
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 tsk brödsirap
4 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl
 
vatten till pensling
fröer
ev flingsalt
 
Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt sirap, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Knåda degen och dela i 8 bitar. Kavla ut en bit i taget, så tunt som möjligt. Nu behövs resten av vetemjölet. Använd ett snapsglas om du vill ha hål i mitten.
Lägg dem på bakplåtspapper. Pensla med vatten, strö över fröer (tex vallmo, sesam, solroskärnor) och ev flingsalt. Kavla in fröerna så de fastnar.
Efter vanliga kaveln så naggas kakorna med kruskavel.
Grädda strax under mittenfalsen i ca 15 minuter.
Låt svalna på galler. Och förvara sen torrt.
 
 
 
 
 
1 Pysselfarmor:

skriven

Detta nappar jag på direkt....ska absolut baka det. Tack för recept!

och om du vill testa gjutjärnsbak finns det ett annat recept som jag vet är bra
http://bagarbertansbaksida.blogspot.se/2012/07/baka-i-gryta.html

Svar: Du kommer inte bli besviken :)
Har sparat ner det i mina favoriter nu!
Mia Ahlstrand

Kommentera här: