Dags för nya tag!

Nu har bloggen och jag vilat från varandra i ett halvår och nu känner jag att det är dags igen. Sista året har varit ett märkligt år med corona som präglat allt. Det känns som om det inte hänt så mycket i mitt liv och det i sin tur har gjort att jag inte haft någon lust att blogga. Men nu när våren kommer, solen, värmen, blommorna, då kommer lusten tillbaka. Lusten att ta fram kameran, lusten att skriva, lusten att kika in hur ni andra har det. 
 
Precis som småkrypen och vårblommorna känner jag hur jag vaknar till liv igen efter en lång dvala. 
 
Man blir lika glad varje år när vårblommornna kommer! 
 
Flera olika sippor blommar nu. Här blåsippor...
 
Rödsippa...
 
Och vitsippa. Snart kommer även gulsipporna. Har ett par ställen där det finns massor av gulsippor. Backsippor har jag bara sett någon enstaka gång. 
 
Har alltid gått många promenader men nu under corona har det funnits så mycket mer tid, så promenaderna har blivit fler och längre. Trots lite olika skador som gjort att jag knappt kunnat gå alls emellanåt så har jag ett snitt på en mil/dag senaste året. 
 
För ett år sedan skulle min pappa opereras. Men då kom corona... Sen har vi väntat och väntat. För några veckor sedan fick han äntligen sin operation i Uppsala. En stor operation och han skulle ligga kvar 8-10 dagar. Endast 3 dagar efter operationen skickade de hem honom. Jag höll tummarna att de skickade hem honom för att han var så pass pigg och inte för att de vill spara pengar... Sjukvårdspersonalen är alltid helt fantastisk! Men jag litar tyvärr inte på själva systemet. Hur allt fungerar eller inte fungerar. Men i detta fall har allt fungerat bra och nu blir han förhoppningsvis piggare och piggare. 
 
1 Ditte:

skriven

Vad roligt att du är tillbaka. Välkommen! har tittat in då och då men idag var du här-
Visst är det en fin tid vi går till mötes och fint att se bilderna på de vackra vårblommorna.
Ja, detta med att promenera har det ju blivit mycket av hos mig också
I snitt har det blivit 8 km /dag och det känns bra. Ger också god energi.
Fint att din pappa nu är opererad och hemma igen och att hans vård fungerat bra.
Önskar dig en bra vecka.
Kram

2 BP:

skriven

Jättekul att du är tillbaka i Blogglandia, med nu bloggdesign också. Snyggt!
Imponerande att du gått så många steg trots skador. Önskade jag kunde säga samma sak. Jag har nog blivit mera försoffad under pandemin.
Ärligt talat så kan du nog vara glad att din pappa fick komma hem redan efter tre dagar. Ingen vill nog frivilligt "ligga inne" under pandemin, speciellt inte i just Uppsala som drabbats så hårt. Hoppas att han mår bra och kan se framemot en fin sommar.

3 Susjos:

skriven

Men så kul att titta in hos dej och se din nyfräscha blogg!
Underbart med vårblommor, och härligt att din pappa är bättre!
Fick din dotter covid trots vaccin läste jag att du skrivit hos en bloggare, Paula tror jag?
Må så gott!
Kram

4 Paula:

skriven

Välkommen tillbaka i bloggosfären! Heja pappa, han ser jättepigg ut, hoppas läkningen fortsätter i bra fart! Året har varit speciellt, själv har jag sökt tröst och sällskap just i bloggen då jag inte har kunnat träffa familjen och många vänner. Nu när våren kommit, jag har fått min första spruta, nu har jag lite svårt att koncentrera mig på bloggen, vill helst bara njuta av livet igen. Ha en härlig fortsättning på våren, njut av livet, av dina nära och kära och av naturens uppvaknande. Kram från pörtet

5 Anni:

skriven

Åh, jag har inte sett att du är tillbaka! Vad kul <3
Nytt stuk på layouten också, det passar ju bra till vårens nystart.
Härliga vårblommor, den där rödsippan gillar jag.
Kanske bra att din pappa fick komma hem snabbt, alltför lätt att bli smittad av Covid på sjukhusen just nu. Jag har både en väninna och en väninnas pappa som smittades när de var inlagda för annat.

Kommentera här: