Målning i sommarhettan

Helgen var inbokad för målning. Vi hade ju hoppats på fint väder men kanske inte riktigt så varmt. Dottern lyssnade med färgaffären när man kunde måla och sen kollade hon vilka sidor av huset som var i skugga vilka klockslag. Så när vi satte igång på lördagsmorgonen visste hon precis var vi skulle börja. 
 
Här i hörnan är det skugga nästan hela dagen. Skönt! Och bra för färgen. 
 
Efter lunchen kunde framsidan målas. 
 
Och baksidan fick tas på kvällen. Nu är det röda huset ett minne blott och istället grönt. 
 
Dottern och jag och barnens farmor turades om att passa de små och fixa lunch mm. Och däremellan målade vi också. Grabbarna fick måla hela tiden. 
 
Charles fick snickeri-saker av oss i födelsedagspresent så nu passade vi på att snickra lite. 
 
Och när vi hade målat 12 timmar på lördagen och 7 timmar på söndagen då fick barnen köpa glass från glassbilen för första gången. Överyckliga! 
 
Lika trötta båda kvällarna slog vi och ner på altanen och njöt av den tropiska hettan och solnedgången. De har byggt så mycket runt oss så nu är det hus och bilar som stör idyllen. Samtidigt var det tur att de inte byggde en våning högre för då hade vi inte haft någon kvällssol alls. 
1 BP:

skriven

Vilken läcker färg ni valde! Å ni jobbade på bra måste jag säga i den värmen.
Å smågrabbarna är inte så små längre. Speciellt Charles är en riktig storpojk:-)
Precis som här byggs det överallt. Här i Täby är det mest tråkiga höghus på minst 6 våningar som gäller - skokartongen allihopa tyvärr...

2 Ditte:

skriven

Oj, vilket jobb ni gjort i hettan. Och perfekt att ha koll på soltiderna för måla i solsken gör man ju helst inte. Fint med målar hjälp av både stora och små.
Och fint blev det.
Kul för killarna att köpa glass från glassbilen.
Kan helt klart förstå att ni njöt av solnedgången på altanen-

3 Anni:

skriven

Vilket jobb! Men det är ju roligare och går fortare när man är flera. Ni är varmt välkomna hit, vi behöver också måla om huset - dock i samma färg som förut. :-)

Kommentera här: