Äntligen svalare!

Visst har vi en helt underbar sommar i år?! Men jag tillhör de som mår dåligt av denna hetta. Får massa migrän, klarar inte av att promenera och springa som vanligt i värmen. Vissa dagar har jag knappt gått ut... Så jag tycker det är helt underbart nu när det är lite svalare. 
Det bästa när det är tropisk värme är sommarkvällarna. Då är det verkligen skönt! 
 
Det har verkligen varit perfekta förutsättningar för kantarellerna. Massa regn och hur varmt som helst. Plockade säkert mellan 20-30 liter på ett par veckor. Men de sista veckorna har det inte funnits pga hettan och torkan. Får vänta på höstkantarellerna nu. 
 
Nu fyller jag frysen med hallon och blåbär istället. Finns hur mycket som helst. Stora och fina blåbär. Köper alltid naturell kvarg som jag blandar med bär. Så försöker få ihop ett antal liter i frysen. Har ju blivit en och annan blåbärspaj också. Och vaniljglass med bär, så gott! 
 
Även småkillarna gillar att plocka hallon. I alla fall som här när det växer på tomten. Vi var hos Jörgens syster och hälsade på, första gången på dryga två år. 
 
De har hunnit få en syssling som vi inte hunnit träffa. Naturligtvis skjutsar man runt på lilla sysslingen 💗
 
Syskonkärlek! Hand i hand på väg upp från badplatsen och tillbaka till huset hos Jörgens syster. 
 
Jag har aldrig gillat att springa på morgonen. Men nu har jag inte haft något val under denna hetta. Bara på morgonen som jag pallar att anstränga mig. Så de dagar jag vaknat runt 5 har jag stuckit ut. Och jag har faktiskt sakta vant mig vid att springa så tidigt. Först känna det som om hela kroppen skriker NEJ vill inte. Men efter att promenera nån kilometer först och värma upp så går det riktigt bra att springa sen. Imorse blev det nästan en mil. 
 
Vi tillbringade en dag i Mariefred. Strosade runt, käkade lunch, badade på deras havsbad. Här är Gripsholms Slott. 
 
Vi har haft pizzakväll hos dottern. 
 
Igår tog sonen och jag en tur till St Alsjöns naturreservat. 
 
Det är så fridfullt där. 
 
På vägen hem hittade vi ett självplock med svarta vinbär. Sonen ville ha lite att äta bara så vi stannade och plockade. Det kostade hela 7,50 kr för det han plockade... 
 
Idag åkte vi till Sundsvall och här ska vi bo två nätter innan vi fortsätter upp till Örnsköldsvik. Så nu ska jag försöka dokumentera alla vandringar och lägga ut dem här. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 BP:

skriven

I motsats till dom flesta älskade jag värmen. Nu när det bara är 14-15 grader fryser jag. Min kropp har uppenbarligen vant sig mot värmen...
Har förstått att det är ett svamp- och bärår i år. Du bekräftar det. Alltid bra att ha frysen full av "godis".
Ni verkar ha semester nu. Önskar er jättefina vandringar i norra Sverige, gärna utan mygg;-)

2 Anni:

skriven

Tror bestämt att det är fuktigare i den del av landet, för alla jag pratat med säger att det är så ont om bär och svamp - förutom hjortron som det visast finns mängder av!
Härligt att se att du är ute och rör på dig, fantastiskt att du springer så tidigt på morgnarna. Hoppas nu att ni får en skön resa!
Kram.

3 FREEDOMtravel:

skriven

Oj vad mycket godsaker! Jag tycker också att det är skönt att det är svalare för övrigt!

Kommentera här: