Gemsweekly photochallenge - tunna samt skyltsöndag

Veckans ord hos Sanna är tunna. Det kan tolkas på lite olika sätt. 
 
Som whiskey-tunnor på destilleriet Jamesson i Dublin. 
 
Tunna slöjmoln på himlen kan vara både vackert och skönt när det är varmt. Bilden tagen i Rocky Mountain i Kanada. 
 
När vi landade i La Paz i Bolivia blev vi väldigt påverkade av den tunna luften. La Paz ligger på 4 000 meters höjd och det blir jobbigare att andas, man får huvudvärk och kan i värsta fall drabbas av höjdsjukan. Jag hade migrän alla dagar där och min man som aldrig har ont i huvudet hade ont i huvudet varje dag. 
 
Även denna bild från La Paz. De äldre damerna nästan småsprang uppför backarna med stora knyten på ryggarna. Och vi som tyckte vi var vältränade tog några steg i taget och sen fick vi vila innan vi orkade fortsätta. Trodde inte den tunna luften kunde påverka så mycket som den gjorde. Dessutom hade vi alldeles för tunna kläder på oss eftersom vi kom från Brasiliens stränder och bagaget försvann på flyget. Här var det nollgradigt på nätterna. 
 
Har inte haft så mycket tid till bloggvärlden sista två veckorna. Det har varit en del jobb och jag har även varit ett par dagar i Uppsala. Så veckans bidrag till skyltsöndag blir från Uppsala. 
 
Här fick mamma och jag en helt ok lunch på sjukhuset medan pappa fick sin lunch uppe på avdelningen. 
 
Denna skylt är bra! Pappa bodde på sjukhuset och mamma och jag på Scandic. 
 
Gott om skyltar på väggen. 
 
Dag 2 fick inte anhöriga vara med hela tiden så då besökte vi bla Uppsala Domkyrka. 
 
 
Vill ni se fler skyltar så titta in till BP som förvaltar skyltsöndagen
 
Vill ni se hur andra har tolkat ordet tunna så klicka på bilden och titta in hos Sanna. 
 
 
 
 
 
1 Ditte:

skriven

Vilken härlig tolkning av veckans ord och fint kombinerad med skyltsöndag. Och den tunna luften är knepig. Vi tog tåg mellan Peking och Lhasa i Tibet som också ligger på nästan 4000 meters höjd. Detta för att undvika huvudvärken. Höjdstigningen där blev då gjord i etapper och med syrgas i tågkupén. Men vi behövde den inte. Intressant att få se med från La Paz, en stad jag inte besökt. Inte BOlivia heller tyvärr.
Uppsala känner jag väl till och roligt med några igenkännande bidrag från domkyrkan.

2 Violen:

skriven

En rad mysiga bilder från när och fjärran! Tunna moln gillar jag bättre än tunn luft!
Ha det gott!

3 BP:

skriven

Att tolka tunna med luft är du nog helt ensam om. Bra där! Man hör ju ofta om skidåkare och friidrottare som ligger på "höghöjdsläger" för att "acklimatisera" sig, men jag tycker det låter väldigt läskigt. Å ha migrän hela tiden i La Paz måste ju verkligen ha påverkat dig rejält - usch!
Bilden med den härliga solen från Rocky Mountain är en absolut höjdarbild:-)
Skyltparaden från Uppsala är superbra! Väldigt bra att påminna om matsvinnet på caféet. Å skyltarna runt bökiga byggarbetsplatser blir bättre och bättre. Man försöker verkligen att "avleda" fotgängare och bilister från besvären på ett trevligt och intressant sätt. Uppsalas ansvariga måste ha gjort ett studiebesök vid Slussen;-)
Tusen tack för ett toppen komboinlägg och länken:-)

PS. Varför ligger din pappa på sjukhus? DS.

4 KajsaLisa:

skriven

Spännande tunnor från Dublin. Tyvärr var jag inte inne där när jag var i staden för flera år sen.

5 Paula:

skriven

Hur mår din pappa, undrar jag också? Vadå ni fick inte vara med?
Så, nu ska jag kolla skyltar från La Paz, jag bara älskar de svarta hattarna, de har säkert ett eget namn men det kan jag inte. Såg nyligen Persbrandt o co som skulle klättra upp till Himalaya och de blev så påverkade av den tunna luften. Undrar om inte det var på ungefär samma höjd som ni var på! Ganska trist att behöva dras med huvudvärk o andnöd på semestern, men det vet man ju knappast i förväg även om risken finns.Alla reagerar vi ju olika.
Favoritbilden? Sa jag inte det, whiskytunnorna förstås! Kram

6 Susjos:

skriven

Härlig tolkning av veckans tema, och fina skyltar på det!
Gillar den blå himlen med molnen såklart.
Även imponerad av damerna i La Paz!
Hoppas allt är bra med din pappa!
Varm Kram!

7 Anni:

skriven

Tänk så mycket man kan visa med bara några bilder och ord från olika resor. Jisses, vad mycket du egentligen har fått uppleva! Dina reseberättelser skulle minsann inte bli någon tunn bok ;-)
Scandic-skylten är väldigt bra, jag retade mig på hur vissa lämnade orörd frukost på sina tallrikar i söndags. Varför tar man inte om istället för att ta för mycket?
Kram <3

8 Ama de casa:

skriven

Härlig tolkning av båda utmaningarna! :-)

Det där jättelånga, tunna slöjmolnet tycker jag mig känna igen... ;-)

Vi var på en bufférestaurang i Albir där man beställde in rätterna vart efter. Där hade dom en straffavgift om man inte åt upp. Antar att det var ifall man lämnade en rätt orörd, men jag vet inte, för vi slök allt vi hade beställt :-D För säkerhets skull slök vi även allt vin (det ingick), man vill ju inte råka ut för nån straffavgift ;-)

Kommentera här: