Komma-ikapp-inlägg

Har ju missat de senaste veckorna på Sannas roliga fotoutmaning Gemsweeklyphotochallenge, så här kommer ett komma-ikapp-inlägg. 
 
Först ut är damm. Kan ju hända att det finns lite damm hemma ibland. Fast nu har jag haft tid att storstäda varje rum, ett rum i taget med lister, putsat fönster etc så inte så mycket damm här i alla fall. Det första jag kom att tänka på var en stor damm i Österrike.
 
En mur håller dammen på plats. Muren är också en väg och där gick vi på en av våra vandringar. För att ta oss vidare till topparna på andra sidan. Då var det svårt att hålla tankarna borta, att vad händer om muren går sönder och vattnet forsar ut... Man känner sig ganska liten i förhållande till naturens krafter. 
 
Nästa ord är händer. När vi blir gamla blir händerna lite krokiga och rynkiga. Jag tycker det är vackert. Varje rynka har sin egen historia att berätta. På denna bild var dessa händer exakt 100 år! Inte alla som får uppleva sin 100-årsdag men det fick min mans mormor. Nu lever hon tyvärr inte längre. 
 
Nästa ord i utmaningen är klippa. Min syster var frisör och klippte hår sedan barnsben. Först var det barbiedockorna som fick kortare och kortare frisyrer. När hon blev lite äldre testade hon på mig istället. Kommer ihåg en kväll när hon ville klippa mig. Jag hade långt hår, men ställde självklart upp för min storasyster som jag avgudade. Jag hade fyra olika frisyrer innan hon var klar och det slutade med väldigt väldigt kort hår. Väljer en bild på en klippa, eller rättare sagt tre klippor. Att jag väljer denna bild är för att dessa klippor i Australien kallas Three Sisters. Så det är en liten hyllning till min syster. Vi var ju tre systrar, tyvärr bara två av oss kvar. 
 
Nästa ord för att komma ikapp är munk. Munken Dom Pérignon har tillskrivits "uppfinningen" av champagne. Men redan 150 år tidigare var det andra munkar i Frankrike som experimenterade för att få fram denna mousserande dryck. Världens godaste dryck enligt mig! Tack till munkarna! 
 
Och slutligen har vi veckans ord, sticka. På en rocka kan man sticka sig rejält. Vissa rockor är dödligt giftiga.  Den här rockan kom in med tidvattnet i Cairnes i Australien. Som tur var kom den ut igen. Och badade gjorde vi inte där, inte i havet utan bara i bassäng. Fanns inte bara rockor, utan alldeles för många krokodiler! 
 
För att se andras tolkningar, klicka på bilden. 
 
 
 
1 BP:

skriven

Ja, nu har du kommit ikapp:-) Dammen är verkligen imponerande, lite läskigt att gå på den tycker jag. Bilden på din mans mormor är så otroligt fin. 100 år - helt fantastiskt!
Three Sisters var troligen ett bättre val än tre av dina frisyrer;-)
Champagne gillar jag ju inte, inget annat bubbel heller för den delen. Det nytt för mig att det var munkar som uppfann denna ädla dryck Trodde de höll sig till klosterlikör och -öl.
Australien vimlar ju av farliga djur har jag förstått. Undrar om jag skulle våga lämna bilen på vischan där;-)

2 Ditte:

skriven

Vad bra att du tog dig an flera teman i ett inlägg. Och med väldigt fina bilder.
Kul att champagnen var med när det handlade om munkar. Här lärde jag mig något nytt. Tack för det. Och champagne gillas här-
Hoppas du har det bra i övrigt.

3 Karin Eklund:

skriven

Så bra att få ihop flera ord i samma inlägg på det här sättet. Du gör så som jag tänkte att jag skulle göra när jag inte bloggade då vi var på Madeira men sen blev det inget av det hela ändå.
Fina bilder Mia!
Ha det bra!

4 Paula:

skriven

Här gick det undan, det fixade du galant! Gillade speciellt hundraåringen (så vacker) och stickrockan, (huvaligen).
Jag har inte längre deltagit i veckotemat för det var så många upprepningar från tidigare år och jag tyckte det blev lite tjatigt.
Annas bageri ligger i den gamla kiosken, Mixerian! Så den är liten och trång, men jag tror hon tänker bygga ut. Ert gamla bageri är fortfarande Vildmarkscafeet, men de har haft stängt sedan nyår o kanske öppnar första maj. Ha en riktigt positiv och skön vår trots det prekära läget! Kram

5 Susjos:

skriven

Vilka häftiga bilder du lägger upp! En underbar damm, häftiga systersklippor och en häftig rocka!
Sist men inte minst en god Champagne, gillar jag mycket!
HA det gott!
Kram

6 Stare Ström:

skriven

Det gick snabbt att komma ikapp!

svar: Jag tillbringade många timmar med att titta på Svalbard. Lika underhållande hela tiden. Tur man inte har större krav! Älgarna har jag inte tittat på. Skulle säkert fastna där också!

7 Herr Nilssons Fru:

skriven

100 år - ja de vill man bli. Så vackra händer o jag hela hon. Minns jag tog foto på min mammas händer, mina och ett nyfött barnbarn en gång. Stora skillnader o vackra bilder.

Dammen, den ser häftig ut och är fin, men det kändes lite som jag föll i när jag tänkte mig ut på muren. Tänk om de brister, såg de på någon film en gång...hua.

Den där Rockan skulle jag inte vilja bada med, nja inte krokodiler heller, men åka till Australien skulle jag gärna göra.

Härliga bilder.
Kramiz

8 Ama de casa:

skriven

Snyggt ifattkommet! :-) Härliga bilder och bra val för dom olika temana. Nu måste jag kanske börja leta lite på "sticka", får nog bli arkivet denna gång med eftersom vi sitter i "husarrest" :-)

9 Violen:

skriven

Kul att du dyker upp igen och att du har kommit i kapp bildmässigt!Den mest rörande bilden är den med de åldrade händerna. Vilken vacker gammal kvinna!
Hos oss har vi klarat oss från Coronaviruset så här långt. Det är social distansering som gäller. Vi köper mat en gång i veckan mellan kl 6 och 7. Tur att vi bor vid Stadsfjärden så att vi har en vacker promenadväg alldeles utanför vårt hus.
Ha det gott och var rädd om dig!

10 Anni:

skriven

Vilken fin samling av bilder till orden. fastnar speciellt vid dammen i Alperna (ack, när får vi resa dit igen?) och systerklipporna. Plus rockan förstås. Vidden av dina resor. Mäktigt.

Kommentera här: