Julklappstips - bort med plasten!

Bivaxdukar - har ni hört talas om det? När jag nyligen hörde talas om dem så blev jag väldigt nyfiken. Läste om dem och kände att jag bara måste beställa och testa. 
 
Tyger i olika färger försedda med bivax med antibakteriella egenskaper. Och man använder dem för täcka över maten istället för att använda plastfolie eller plastpåsar. Man kan tex linda in osten i dem. Så smart! 
 
Det är en gammal klasskamrat till mig som syr dessa och när jag skulle beställa sa jag att jag ville att hon skulle sy in resår så de skulle sitta kvar runt skålarna. Det behövs inte alls. De formar sig och sitter kvar ändå. 
 
Och de kan användas om och om igen. 
Försöker hela tiden undvika plast så mycket jag kan, men det känns nästan omöjligt ibland. Nu kommer jag minska mitt plastanvändande massor! 
 
Anne-Li har detta som hobby och säljer sina alster. Så om ni är nyfikna på detta eller andra saker som hon syr så kika in på https://www.instagram.com/alisosyr/  eller https://www.etsy.com/se-en/shop/AlisoSyr 
 
Perfekta julklappen eller gå-bort-presenten! Dessutom väldigt prisvärda, 40 kr/st eller 3 för 100 kr 
 
 
 


Kommentarer
BP

Vilken smart idé! Dessutom himla läckra färger! Är hon ensam om den "uppfinningen"? Hoppas i så fall att hon patenterat dukarna. Verkligen ett bra och vettigt julklappstips!

2019-11-21 @ 23:16:13
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
astrid

Jag såg om dem på tv för ett tag sedan, smart grej!

2019-11-22 @ 06:00:15
URL: http://https://novemberdagar.blogg.se/
Anne-Mari

Takk for supert tips.
Dette skal eg sjå om eg får tak i her også.

2019-11-23 @ 22:46:20
URL: http://amosinblogg.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0