Abu Dhabi

Vår resa i Förenade Arabemiraten började i Abu Dhabi. Ett av de sju emiraten som ingår i Förenade Arabmiraten. Vi reste för första gången med en organiserad resa. Bokade via TSS, Travel Service Scandinavia. Kom ett erbjudande i Allas-tidningen som vi inte kunde motstå. Några utflykter ingick i resan sen kunde man köpa till ett utflyktspaket hemifrån Serige, det gjorde vi inte. Vi kände att vi ville ha lite fritid och göra egna saker. Sen sålde de ännu mer utflykter när vi kom fram och då bokade vi en utflykt som vi gjorde på lördagen, ökensafari.
 
Men första dagen i Abu Dhabi hade vi helt för oss själva medan största  delen av gänget var iväg på gemensamma utflykter. Vi tog en taxi ner till stan och sen hoppade vi på Hop on-bussen. Hoppade av på ett par ställen för att se oss omkring. Men vi märkte  ganska snart att detta land är inte gjort för att promenera omkring i. Finns bara stora vägar, knappt några trottoarer. Dessutom hettan, runt 44 grader i skuggan hela veckan. Om någon månad är det uppe i över 50. Så man kan ju förstå att de helt enkelt inte orkar promenera då. På bussen fläktade det skönt och vi såg mycket av staden.
 
 
 
 
 
Den här pucken är en kontorsbyggnad. 
 
Vi bytte linje och åkte bort till världens tredje största moské, Schejk Zayed-moskén. Världens största ligger i Mekka och den andra största i Marocko. Det var en lång procedur att komma in. Säkerhetskontroller, omklädningsrum för att ta på heltäckande kläder som man fick låna. Både kläder och inträde var gratis.
Slutligen kom vi fram till själva moskén och den är fantastiskt vacker!
 
 
I denna glasbyggnad gick man in och sen gick man ganska länge under jorden innan man kom fram till moskén. 
 
 
Mycket guld och mycket detaljer. 
 
 
Här finns världens största handknutna matta! 
 
Och många gigantiska kristallkronor!
  
Så här såg jag ut :) 
 
Skoställ utanför. Nu var de nästan tomma. Men man kan ju tänka sig hur fulla de är vid bönedags med tanke på att 7 000 personer får plats i bönerummet. I hela moskén får 40 000 personer plats!  
 
De flesta vanliga moskéer har två minareter och en kupol. Denna moské har fyra minareter och 82 kupoler! 
 
 


Kommentarer
Anni

Bortsett från några bilder så ser det ju overkligt folk- och bilfritt ut på dina bilder. Som en futuristisk spökstad i lyxmodell! Ganska läskigt, faktiskt.
Men moskén är ju helt otroligt vacker! Jag gillar blomrankorna som växer upp från golvet, mycket snyggt!
Kram!

2019-06-15 @ 14:55:40
URL: http://vardagsnjutning.blogspot.se
BP

Vilken mäktig och samtidigt märklig stad. De moderna byggnaderna är otroligt häftiga och är nästan i klass med dom i Dubai. Sådant gillar jag skarpt. Moskéns utsmyckningar var väldigt vackra, men här blev det ju uppenbarligen en riktig kulturkrock mellan västvärlden och Mellanöstern.
Vilket minst sagt ovanligt resmål, men skithäftigt!

2019-06-15 @ 21:34:30
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Paula

Herregud, 44 grader, jag höll på att storkna idag när det var 26 här! Moskén är fantastiskt vacker men jag ser nog hellre på dina foton än åker dit själv. Märkligt land, känns artificiellt tycker jag, futuristiskt också i mycket, när man bygger i en öken för att impa på övriga världen som inte har oljafyndigheter. Lite så tänker jag...men ett spännande resmål alla gånger. Nu läser jag genast nästa rapport inklusive skyltar! P.S Du är jättesöt som arabisk prinsessa

2019-06-16 @ 23:59:26
URL: http://paulaz.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0