Gott Nytt 2019

Gott Nytt År på er! 
Nu var det verkligen länge sen jag skrev här. Har låtit bli dator och skrivandet med flit för att låta armarna vila. Fick ju problem med överansträngda armar redan i januari i fjol. Blev värre och slutade med tennisarmbåge på båda armarna. Gjort stötvågsbehandlingar i två omgångar och tränat mycket. Det är bättre men inte bra. 
Efter alltför många tuffa jobbiga år var 2018 ett något bättre år. Fortfarande många jobbiga stunder men ett steg i rätt riktning. 
Vi hade sedan ett par år tillbaka planerat en långresa till Nya Zeeland under denna vinter, men i höstas bestämde vi oss för att ställa in den. Det är lite för tidigt ännu. Förhoppningsvis nästa vinter. 
Men vi hann med några mindre kortare resor under 2018. 
 
I våras var vi Rom där det var soligt och varmt. Skönt att komma iväg en weekend. 
 
I början på juni åkte jag och sonen till Zakynthos en vecka. En välbehövlig resa som gjorde gott. 
 
24 juli firade vi silverbröllop och det valde vi att göra i Köpenhamn. Ännu en liten weekendresa. 
 
Sedan åkte vi ju till Island i slutet av sommaren. En fantastisk resa. Har inte fotat mycket med stora kameran under året men då fotade jag mängder varje dag. Här är den häftiga Lunnefågeln som jag så gärna ville få se. 
 
Och denna is-sjö, Gökulsarlon, stod också högt upp på önskelistan under Islandsresan.  
 
Inom Sverige har vi haft en weekend i Skåne när min mans farbror fyllde 80 år. 
 
Och en weekend i Stockholm då vi var på bröllop.
 
Andra saker som förgyllt året är GES på Skansen.
 
Karin Westerbergs julkonsert i Gnesta. Med Johan Boding och Johanna Halvardson som gästartister. 
 
Niklas Strömstedts julkonsert i Nyköping. En 50-årspresent med goa vänner. 
 
I november fick jag också min alldeles egna dag av mina vänner, ytterligare en 50-årspresent. Då var vi i Stockholm på lakritsprovning och sen åt vi god mat och umgicks. 
 
Under hösten/vintern besökte vi min mans mammas kusin i Mariestad. 
 
Och i december tog min man och jag en weekend i Stockholm då vi ena kvällen var på Magnus Uggla Show med hans syster med sambo. Och den andra dagen shoppade vi lite.  
 
Men det bästa med 2018 har ju varit familj och vänner. Att det går framåt... Att vi fick ännu ett litet underbart barnbarn, lilla Oliver. Nu är han 7 månader och en riktigt liten gullunge. 
 
Charles är en klok och förnuftig liten kille men också full av bus. Precis som det ska vara! 
 
När vi åt julbord på Södertuna tyckte han det allra bästa var att åka på rumpan nerför trappan. 
 
Och 2018 var ju året då vi flyttade från villan efter 25 år och köpte en nyproducerad bostadsrätt. Och jag är så tacksam att vi båda trivs så bra! 
 
Under året har jag haft en hel del problem med ryggen och insett att jag behöver styrketräna för att kroppen ska hålla. Dottern drog med mig på gymmet. Tur att hon kan allt om träning och muskler, utbildad sjukgymnast och personlig tränare. 
 
30 nov 2018 lanserades SMS-livräddare i Sörmland. Har funnits i Stockholm och Västra Götaland sedan tidigare. Redan dagen efter kom första larmet. Pulsen gick upp i 180 och jag och en annan sms-livräddare for iväg och hjälpte till. Ni som har facebook kan se ett inlägg om det på deras sida: https://www.facebook.com/smslivraddare  Vet inte hur man länkar till ett visst inlägg men den 6:e december var det. Två larm de första två veckorna, men sen har det varit lugnt. Får se när nästa larm kommer. Förhoppningsvis är jag mer förberedd då. Och alla ni som gått HLR-kurs, anmäl er till SMS-livräddare!!! 
 
Året avslutades med god mat och fina vänner. 
 
Gårdagdens meny! 
 
Tacksam att jag har min familj och mina vänner! Nu håller vi tummarna att 2019 blir ett ännu bättre år! Och jag ska försöka bli lite mer aktiv här på bloggen igen. Har saknat er andra! 
 
 
1 BP:

skriven

Det var då verkligen ett aktivt år med många varierade aktiviteter. Jättekul ju! Å himla skoj att du vaknade till (blogg-)liv lagom till "tolvslaget" med ditt inlägg. Hoppas verkligen att du blir mera aktiv under 2019. Saknar dina inlägg. Önskar dig ett toppen 2019, ett år precis som du vill ha det:-)

2 Eva Trillian:

skriven

Vilket år ändå :)
Önskar dig ett fint 2019!

3 milla:

skriven

Vilka fina bilder:)
Önskar dig ett fantastiskt 2019
kram Milla

4 Paula:

skriven

Är det din dotter som är med dig på fotot? Om inte förlåt, men hon är så söt o jag tycker hon påminner om dig! För du är ju också det, söt som socker. När du nu plockat russinen ur kakan ser man ju massor av spännande roliga upplevelser. Och det är bra så, för det finns de saker man inte behöver påminnas om, och som absolut inte behöver ligga kvar i minnet så länge...Nu stundar redan trettonhelgen och sen tar vardagen vid på allvar, i alla fall för alla som inte njuter pensionärstillvaro. Kram från pörtet

5 Susjos:

skriven

Vilket underbart år du har haft! Så härligt med minnen! Å så ett litet barnbarn till :-)
Tänk att vi var på Skansen samtidigt i somras och såg GES ( ja, vi längst bak hörde mest )
Kram och God fortsättning!

6 Anni:

skriven

Tänk så mycket roligt man hinner med på ett år trots det elände som man oftast har lättare att minnas? Din bild på lunnefågeln är höjdpunkten bildmässigt, men jag tror att resan med din son är den som sitter bäst hjärtat. Och lille Oliver förstås. Du har otroligt söta barnbarn :-)

Stort tack för din goa kommentar hos mig, hoppas verkligen att vi snart kan få till en träff igen. Kram <3

Kommentera här: