Vatten

Hur många av er är förbereddda om vi blir utan ström och vatten i flera dagar? Vi pratar ganska mycket om det och har hamstrat med lite stilla köpe-vatten på flaska, skaffat en dunk så man kan hämta ur en vattenkälla i skogen, köpt lite konserver, torkad frukt mm. Gasolgrillen kan man ju använda till matlagning. Och sonen har ett litet stormkök. 
 
Idag fick vi träna lite. Var utan vatten hela dagen. Men vi visste om det innan. Så gick upp tidigt i morse och hällde upp vatten på dunkar och tillbringare. Och här gjorde jag iordning en ho för disk, en för att tvätta händerna och sen en balja med bara vatten att skölja händerna. Dubbla baljor i badrummet också. Och en hink med vatten så det gick att spola... Tänk vad bortskämda vi är med rent rinnande vatten. Och ofta tänker vi inte ens på det, bara tar det för givet. 
Skrämmande att det fortfarande är så låg grundvattennivå. Behöver komma mängder av nederbörd för att återställa naturen efter förra torra sommaren. På tal om det kunde man i måndags läsa i lokaltidningen att nivån i vår sjö hade sjunkit ytterligare 25 cm. Man trodde det var ett hål i sjön och dykare från räddningstjänsten försökte hitta hålet för att täppa till det. Naturligtvis ett april-skämt :) 
Imorgon bitti bär det av på en liten mini-semester till Gdansk. 
1 BP:

skriven

Visst är vi bortskämda med en av världens bästa vatten. Å visst tar man det för givet, tyvärr.
Vi hade också en planerad avstängning av vattnet för ett tag sedan och gjorde precis som du. Det gäller att vara förberedd. Men tänk om avstängningen hade varit en vecka eller så...

Härligt med in minisemester i Gdansk, där vi varit ett antal gånger. Kanske får ni chansen att ta tåget till Sopot, som vi gillade ännu mera än Gdansk. Njut!

2 Anne-Mari:

skriven

Ja, ein veit ikkje kor viktig det er ha vatn i springen før det er borte.
Håpe vannforsyninga bedrar seg hos dere.
Helsing Anne-Mari

3 Eva Trillian:

skriven

Nej - i det här hushållet har vi inte förberett oss som vi borde. Ska ta tag i det! Tack för inspirationen!

4 milla:

skriven

Klokt av er. Vi har börjat att prata om detta och jag tänker att jag snart ska ta tag idet så viktigt. Har du sett Nedsläckt land? Finns att se på svt play
Ha det gott
Kram Milla

5 Anni:

skriven

Jo, nog är vi väl förberedda i den här scoutfamiljen. Vi hade t o m en hopfällbar vattendunk, men den visade sig läcka. Vattnet är med andra ord vår svaga punkt. Efter förra sommarens torka har jag funderat på möjligheterna att ha egen brunn på tomten. Flera av de gamla husen i området har det, så det borde ju inte vara omöjligt att fixa.

Kommentera här: