Välkomna!

Bättre sent än aldrig! Nu får ni äntligen se lite bilder på lägenheten:
 
Vi börjar med en vy över området. Fotat av killen i byggkranen alldeles intill. De bygger nämligen nytt äldreboende alldeles bredvid oss. Så om 30-40 år kan vi ta rullatorn och rulla ner dit :) Färgvalet har fått mycket kritik av många Gnesta-bor då de tycker att de svarta och gula husen inte passar in bland övriga hus i området. Jag tycker kanske inte det är världens snyggaste färger, men bryr mig inte. Vi bor i det gula huset med röda pricken, högst upp till vänster. Alla lägenheter är sålda men de under oss har inte flyttat in ännu. Annars har vi jättetrevliga grannar. 9 hus med 4 lägenheter i varje. Gott om parkeringar, två sophus med sortering. En liten lekplats.
 
När man kommer uppför trappan har vi en altan. Tog bilden runt påsk. Nu finns det en del färggranna blommor också.
 
 Välkomna in i hallen!
 
Nu öppnar vi dörren till vänster i hallen och kommer då in på mitt kontor / Trojas sovrum. Katten och jag delar rum :)
 
Största utmaningen när man flyttar från stor villa till liten lägenhet är att få plats med allt. Det gäller att utnyttja alla utrymmen.
 
Om vi istället öppnar den högra dörren kommer vi in i badrummet.
 
Rakt fram från hallen ligger vardagsrummet med en ganska stor balkong även åt andra hållet på huset. Så man kan alltid välja om man vill ha sol eller skugga.
 
Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum.
 
Helt ok kök även om det är flera ggr mindre än vi hade förut.
 
I korridoren bort mot sovrummet fick vi plats med det stora "mormors-skåpet". En gammal sekretär från 1700-talet som Jörgen fått från sin mormor. Vi trodde inte vi skulle få plats med det utan vara tvungna att göra oss av med det. Vi blev så glada när det fick plats!
 
Till vänster bort i korridoren har min man sitt kontor och så har vi en gästsäng.
 
Rakt fram i korridoren har vi en liten klädkammare. Och där har vi nog lyckats använda varenda liten centimeter :)
 
Och till höger ligger vårt sovrum.
 
Stora härliga fönster som släpper in massor av ljus.
 
Vi trivs fantastiskt bra. Trodde det skulle kännas mycket konstigare att flytta ifrån huset där vi bott i 25 år men det känns bara rätt. Nu när vi bott in oss ska vi börja sätta upp lite tavlor och så. Men känner ingen brådska med det. Varmt välkomna även i verkligheten om ni har vägarna förbi!
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Paula

Tack för visiten i ert nya residens. Nytt, fräscht superfint. Förstår att ni trivs! Det gör jag också, o några tavlor har inte blivit upphängda, är inte redo för det ännu. Allt har inte satt sig. Jag har också uteplats bakom huset men en liten plätt även framför mot söder om jag skulle vilja sola, har inte hänt än, haha. Håller mig i skugga! Lycka till nu med livet och nya boendet. Kram från pörtet

2018-05-22 @ 16:58:47
URL: http://paulaz.se
Anne-Mari

Så kjekt å sjå den nye leiligheita.
Det ser triveleg ut og fint utnytta plassen.
Og ikkje minst, moderne og lettvint både bad/vaskerom og kjøkken.
Med tid og stunder bør me tenke samme tanken, å flytte frå det overfylte huset vårt til eit mindre husvære, men eg ser mørkt på å skulle sorter og kaste, det må ta laaang tid... vil eg tru.
Lukke til i det nye hjemmet.
Helsing Anne-Mari

2018-05-22 @ 17:22:00
URL: http://amosinblogg.blogspot.com
Bp

Jättefint, och ni har verkligen utnyttjat ytan väl. Gillar speciellt kläderkammaren, mycket bättre än garderober. Sedan älskar jag de stora fina fönstren. Lägenheten kunde ha blivit stajlad inför en försäljning;-)
Färgen på husen är gräslig, ingen tvekan. Alltför mycket AIK över färgvalet. Skulle dock inte heller bry mig då man ju faktiskt bor inne i huset och inte utanför.

2018-05-22 @ 20:17:31
URL: http://bp-computerart.blogspot.se
Bp

Jättefint, och ni har verkligen utnyttjat ytan väl. Gillar speciellt kläderkammaren, mycket bättre än garderober. Sedan älskar jag de stora fina fönstren. Lägenheten kunde ha blivit stajlad inför en försäljning;-)
Färgen på husen är gräslig, ingen tvekan. Alltför mycket AIK över färgvalet. Skulle dock inte heller bry mig då man ju faktiskt bor inne i huset och inte utanför.

2018-05-22 @ 20:17:31
URL: http://bp-computerart.blogspot.se
Susjos

Åh, så kul att få se hur ni har det! Det ser helt underbart ut! ..Å ni har en stor uteplats också, det gör ju mycket. Såklart att ni trivs ;-)
Vi stormtrivs också i vår lägenhet, det känns ju skönt!
Lycka till för dottern ,snart tvåbarnsmor, mysigt!

2018-05-22 @ 21:50:37
Anni

Så roligt att få se hur ni fått det! Prydligt och snyggt, men redan inbott. Härligt med fönster åt två håll i sovrummet och så lyxigt med två balkonger i en lägenhet!
Annars kan jag bara hålla med Gnestaborna om färgerna, så mycket snyggare det varit om husen varit traditionellt faluröda (säger jag som är jävig i frågan). :-)

2018-05-24 @ 10:47:18
URL: http://vardagsnjutning.blogspot.se
Eva Trillian

Vilken fin lägenhet! :) Sovrum med fönster åt två håll! Så mycket ljus - det gillar jag! Hela lägenheten ger ett ljust intryck. Tummen upp för det!
Tack för titten :)

2018-05-28 @ 18:41:53
URL: http://provtyckningar.blogspot.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0