Tacksam på Island

 
Alla ni som funderat på att åka till Island. Gör det!! Efter bara två dagar på ön är jag helt förälskad. Helt fantastisk natur. Mycket påminner om både Galapagos och Kanadas badlands men mycket är helt nytt. Isberg till exempel har jag aldrig sett förut. 
Otroligt tacksam att vi äntligen har kommit hit. Det har stått på min bucket list ett tag. 
 
Redan från flygplansfönstret kunde man se kratrar och läcker natur. 
 
Vi hämtade ut hyrbilen och åkte söderut längs kusten. Vi stannade vid Skogafoss vattenfall. Det är ett av Islands många vattenfall, 60 meter högt. Det är det sista i en serie av 20 vattenfall.
 
Här har vi vandrat upp till toppen. 
 
Man kunde vandra en led längs de 20 fallen och vi vandrade en bit och vände sen. Det var otroligt vackert. 
 
Ännu ett litet fall. 
 
Åkte vidare längs kusten österut. Kom till svarta klippor med stup ner mot havet. 
 
Stranden var alldeles svart. 
 
Två saker stod högst på önskelistan inför resan och en av dem var att få se lunnefåglar. När vi stod där bland de svarta klipporna flög det helt plötsligt massvis av lunnefåglar. De dök ner i havet, sedan upp på klipporna igen. Den här landade precis bredvid oss. Han hade tur som hittat fisk i havet. 
Han satt där några minuter medan vi och masa andra fotograferade honom. Sen hoppade han ner i ett hål i gräset. Måste ha haft ett bo där. Så väldigt tacksam och glad över att få se lunnefåglar redan första dagen på Island! 
 
Så himla härligt att bara åka och njuta av landskapet. I ena sekunden var det svart lavasand för att i nästa sekund var alldeles grönt. 
 
Och sen massa stenar klädda av mossa så långt ögat kunde se. 
 
Så tacksam att få vara här i detta land och upptäcka nya spännande saker tillsammans med min man! 
 
Fungerar inte att lägga in en länk på bilden men vill ni läsa om andra som är tacksamma så gå in på:
http://provtyckningar.blogspot.com/
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Ake:

skriven

Oh vilken tacksamhet!!! Måste vara en underbar natur och så trevligt att du fick din vackra bild på din lunnefågel. Tack för att du delar 👏👏👏

2 Anni:

skriven

Lunnefågeln är en sådan höjdare att den skulle fylla ett helt tacksamhetsinlägg alldeles själv!
Är så glad för din skull, för er skull, att ni får njuta så här <3

3 Eva Trillian:

skriven

Så fint att få komma till Island :) Tack för att du delar med dig av dina foton! Vilken plats! Och att få se Lunnefågeln :) lite som att hitta lyckan? :)
Hoppas ni har det fortsatt fantastiskt!

4 FREEDOMtravel:

skriven

Island är fantastiskt! Jag är tacksam för att jag fick vara utbytesstudent där 1 år när jag var 17!

5 BP:

skriven

Följer en blogg som heter http://husbilen-ellen.blogspot.com/. Hon och hennes man har bilat runt på Island i drygt fyra veckor. Kolla bilderna när du kommer hem och jämför med vad ni har sett.

Jag vet att jag "simmar mot strömmen" här. Naturen och allt må vara helt fantastiskt, men att nästan aldrig se en blå himmel och aldrig uppleva mera än 17 grader är inte min grej. Då föredrar jag att titta in här hos dig och kolla bilderna framför skärmen.

PS. Klart det är grönt där precis som på Irland. Det regnar ju hela tiden;-) DS.

6 Paula:

skriven

Kollat och läst alla inlägg från underbart vackra Island. Kan bara instämma i att man baxnar. Jag har en bloggvän där som jag känt ett tiotal år, hon är en svenska i exil som numera bor på en fårfarm i Akureryr eller nåt sånt. Har kvar drömmen att kunna komma iväg och besöka henne o resten av Island någon gång. Förstår att resan varit till belåtenhet&kram

Kommentera här: