GemsWeeklyPhotoChallenge - Känsla

Ligger lite efter som vanligt. Har verkligen inte prioriterat bloggandet nu. Och har heller inte varit inne på era andras bloggar, ber om ursäkt för det. Och veckan som kommer är väldogt fulltecknad, men sen tror jag det blir lite lugnare.
Veckan som varit har det varit ordet känsla som Sanna vill att vi visar bilder på.
 
Det infinner sig en spännande känsla i kroppen när vi promenerar förbi vår kommande bostad. Efter att ha bott 24 år i samma villa känns det både spännande och lite läskigt att flytta.
 
En nostalgisk känsla när vi tar en promenad förbi min mans gamla hem. Här har både han och vi tillsammans många minnen. Barndop, bröllop mm.
 
I närheten av hans gamla hus ligger min älskade gullvivsbacke. Dit gick vi varje år med barnen och plockade gullvivor. Och faktum är att det blir en tur dit nästan varje år fortfarande. En känsla av lugn och ro i själen här!
 
Fortsätter genom hagarna och den varma härliga känslan i kroppen bara förstärks.
 
På tal om hage, där min häst bor har de en superstor hage med varierad terräng. I den stora hagen finns en liten sjukhage och titt som tätt går de in och ställer sig där. Råder inget tvivel om att de hyser varma känslor för varandra!
 
Har blivit lite firad i förskott. Fick en tårta av Ica Maxi i Nyköping, tack tack! Är inte så förtjust i tårtor men den var fantastiskt god (efter att jag petat bort grädden...). Glada och tacksamma känslor i kroppen!
 
När jag var hos frissan skulle jag köpa en ny fönborste. Hon hade ingen i den storleken hemma utan skulle beställa en. Dagen efter ligger den i brevlådan med en liten hälsning. Åh vad glad jag blev! Vilken superfrissa jag har!
 
En mäktig känsla när man stöter på en älg nere vid bäverån. Han stod först där och tittade men sen blev han rädd och sprang bort lite...
 
Vi går några steg till, bara för att se att det är TRE älgar!!! Häftigt. Önskar att jag hade haft riktiga kameran med.
 
Och när man träffar denna lilla guldklimp, då fylls hela kroppen av varma känslor av kärlek och värme!
 
Han har blivit bra mycket större, men är ju ändå väldigt liten. Eller? Dottern var och mätte och vägde honom nyligen, nu är han 77 cm lång. Då kom vi på att eftersom jag är 151,5 så är 2 Charles = en mormor :) Till och med lite större! Vi skrattade så vi tjöt! Vi var till och med tvungna att ställa honom bredvid mig, mäta hur långt upp han gick på mig och så lyfte dottern upp honom dit och han var då längre än mig... Viktmässigt behövs det dock 4 Charles på en mormor...
 
Hur andra har tolkat ordet känsla hittar ni inne hos Sanna, bara klicka på bilden.
 
 
 
 


Kommentarer
BP

Ett underbart känsligt inlägg och en härlig blandning:-)

Mina favon - ettan (älskar inte bara kranar utan grävmaskiner också); tvåan - så fint med barndomshemmet och maken bredvid i kortbrallor!!!

Åsså Charles förstås, som kommer att växa om dig på nolltid;-)

PS. Stort GRATTIS på förskott eller om det är på efterskott;-) DS.

2017-05-15 @ 01:06:31
Marina

Jag förstår precis den där känslan inför den stundande flytten. Vi gjorde likadant, lämnade vårt hus där vi bott i 25 år och köpte en lägenhet som skulle byggas så vi kunde följa bygget under färdigställandet. Och det blev så bra så :)

2017-05-15 @ 09:12:09
URL: http://www.marinasbay.blogspot.com
Paula

Hej, vilka fantastiska vyer du bjuder på, även om barnbarnet förstås kniper förstaplatsen. Det måste vara en speciell känsla att kunna se hur nya hemmet växer fram, inte många som kan göra det! Här i bygderna skulle man bygga jättefina lägenheter i Smedjebacken längs med ån men nu undrar jag om inte många fått kalla fötter, huva så dyrt det blir att bo där. Tror de stoppat byggstarten i väntan på flera boendeaspiranter. Ta nu allt i lagom takt, bloggen är väl den man verkligen inte behöver högprioritera eller ha dåligt samvete över, alla vi i bloggvärlden vet hur det är, först kommer verkliga livet,,,sen om tid blir över är det kul att blogga. Kram från pörtet

2017-05-15 @ 13:09:04
URL: http://paulaz.se
cissi

Hej du! Har precis läst dina tre senaste inlägg, har inte varit ute bland bloggvännerna på länge.
Som vanligt är bilderna helt fantastiska och texten är rolig läsning. Jag hittade varken någon spiral eller känsla.....på känsla skulle jag dock kunnat fota Ella. Hon har kommit i någon förtrotsålder tror jag och är arg som ett bi både titt som tätt!
Stor kram!

2017-05-15 @ 16:33:13
URL: http://ceciliasdag.blogspot.se
Eva Trillian

Så fina bilder :) Ni bor i vackra trakter. Verkligen!
Att mäta omvärlden med antalet barnbarn :) Det måste vara kärlek det! ;)

2017-05-16 @ 06:30:57
URL: http://provtyckningar.blogspot.se/
Anita Malta

Vilket jättefint och känslosamt inlägg Mia. Minnen blandat med längtan, ljuspunkter, överraskningar, glädje och skoj plus flera underbara bilder.

Har förstått att ni ska flytta men inte riktigt vart. Måste kännas både stort och lite konstigt att efter 24 år byta bostad. Vi har bott i vår lägenhet nu i tio år och jag längtar verkligen efter något nytt här på ön men vi är låsta tills konflikten men grannen är över vilket är en seg historia.
Men annars är allt bra och jag hoppas detsamma med dig och din familj. Kram // Anita

2017-05-16 @ 12:12:21
URL: http://maltanita.com
Maria

Här bjuds det på vackra bilden som vanligt. Gillar de sista två bilderna mest men så är jag ju väldigt svag för just den typen är människor ;-)
När jag såg bilden på gullvivorna hajade jag först till eftersom jag trodde att gullvivan var fridlyst och därmed förbjuden att plocka men ett Googlebesök senare är jag på det klara med vad som gäller! Nu har jag lärt mig en ny sak idag :-)
Kram ♥

2017-05-16 @ 19:36:26
URL: http://www.maria-jagochdemina.blogspot.com
Anne-Mari

Nydeleg innlegg fyllt av gode kjensler.
Så spennande å skulle flytte i nytt husvære !!

Fin mai frå Anne-Mari

2017-05-18 @ 16:05:43
URL: http://amosinblogg.blogspot.com
Annette

Så fina bilder som verkligen passar bra för att spegla olika känslor! Stor omställning att flytta, men så skönt det måste vara att flytta in i något nytt. Vi trivs i vårt 1800-talshus, men någon gång flyttar kanske vi också till något mindre och mer lättskött.

Din mans barndomshem, är det det vita stora huset? Omgivningarna ser ut ungefär som det såg ut där jag växte upp, och barndomens skogar och marker kommer alltid ha en särskild plats i hjärtat. Alla liljekonvaljställen, gullviveställen, gläntor där vi haft picknick. Jag förstår att ni känner samma sak där ni bor.

Gulliga barnbilder ♥ Min brors äldsta dotter bygger hus bara 500 m från oss, eller snarare, de pysslar med bygglovet just nu. Om något år eller två planerar de barn, och det ser jag fram emot!

Grattis till 50 år! Du ser mycket yngre ut. Vi är förresten i princip jämngamla, jag fyller 48 snart.

Ha en jättefin helg!

2017-05-19 @ 15:43:57
URL: http://justnujusthar.com
Anni

Känslan att sitta här - en timme före din 50-årsdag - den är häftig! Undrar om du firar för fullt redan nu eller om du väntar till imorgon? Skickar de varmaste grattiskramarna till dig <3 <3 <3

Och så gillar jag kontrasten mellan grusgården där ert nya boende byggs och gullvivsängen där din man har bott. Lite nedköp om du frågar mig :-D :-D

Fantastiska foton på mötet med älgarna, så mäktigt!
Men du, Charles kommer ju att ha växt om dig redan nästa år, som det låter.

Kram igen. Ska tänka på dig på din dag imorgon!

2017-05-20 @ 22:58:03
URL: http://vardagsnjutning.blogspot.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0