Tacksamhet

Några dagar in i veckan sammanfattar jag förra veckans höjdpunkter:
 
Tacksam för sista jobbet innan sommarledighet. Också tacksam att få återkomma till Femörefortet i Oxelösund år efter år och utbilda deras sommarguider.
 
Tacksam för god lunch och härlig utsikt vid Skärgårdsvåfflan. Åt en våffla med creme fraiche, rödlök och löjrom.
 
Luffaschack på bryggan! De röda märkena är efter jordgubbarna som först var spelpjäser, men när de var uppätna fick vi ta vass och pinnar.
 
Tacksam att jag har några droppar kvar av denna underbart goda calvados. Köpte nere i Normandie hos Christian Drouin när jag var nerbjuden för att dubbas in i den franska Cider- och Calvadosordern.
 
Tacksam att hästen inte är rädd för fönen, utan att jag kan torka henne regniga dagar så jag kan lägga på sadeln.
 
Och min häst är väldigt tacksam för alla lagom stora träd och buskar i skogen där hon kan stanna och klia magen. Hon gungar fram och tillbaka tills hon är nöjd och lunkar vidare.
 
Jordgubbar och strawberry daiquiri, världens godaste drink!
 
Hemlagad pizza är inte så dumt det heller.
 
Och det här vinet är så supergott. Tacksam att jag köpte några flaskor och att jag har några flaskor kvar. För nu finns det inte att få tag på längre. Finns från samma producent med Malbec-druvan, men inte med Cabernet Franc och just den druvan är min favorit.
 
Också tacksam för en av mina födelsedagspresenter av min man, valfri utomlandsresa. Och nu har vi äntligen bokat och bestämt vart vi åker. Det blir till Malta! Och då blir det självklart en ny träff med Anita! Ska bli så skönt att komma iväg.
 
Tacksam att mina föräldrar kom fram helskinnade till Tällberg. Börjar bli jobbigt för dem att köra bil och det haglade och regnade dessutom.
 
Är du sugen på att göra något liknande så gå in på Evas sida och länka du också! Bara att klicka på bilden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 BP:

skriven

Alltså vilken lista!!!! Den var verkligen en salig blandning av det mesta och lite därtill.

Fastnar såklart först och främst på er resa till Malta och en träff med Anita. UNDERBART!!!

Sedan gilla jag idén av matiga våfflor, som jag inte sett förut. Den våfflan hade jag utan minsta tvekan ätit med glädje.

Strawberry Daiquiri - mums den också. Minns den bästa jag någonsin druckit och det var i Key West - dregel, dregel;-)

2 Eva Trillian:

skriven

Den där våfflan lät verkligen god :) och med den utsikten till? Perfekt :)
Luffarschack med jordgubbar? Inte underligt att ni fick hitta på annat att använda efter en stund ;)
Sv: Låter som en smart idé att ha egen loppis. Väldigt smart!
Låter också smart att komma ifatt med ett och annat på semestern - även om den ska innebära vila så är det ju vissa saker man måste ha gjort för att kunna känna den vilan. Helt klart. Hoppas du får det gjort precis i början så att resten av semestern kan var just det :) semester. Till och med ordet låter skönt! ;)

3 Biggeros:

skriven

Ja, alla sätt är bra när man gör ett egenhändigt luffarschack:)
Det gäller verkligen att ha fantasi. Härligt när din häst kan få röra sig fritt i naturen. Så sugen jag blev på Daiquiri. Du verkar ha det finemang i sommarvädret:)kram

4 Anonym:

skriven

Härliga grejer att vara tacksam över :-) Gillar bilden med magkliet :-D

Så mysigt att åka till Malta! Dit har jag aldrig varit - finns kvar på "vill-till-listan".

5 Ama de casa:

skriven

Jahaja. Då blev jag visst anonym då. Så kan det gå när avtryckarfingret är för snabbt :-)

6 Anneli - A'la Foto:

skriven

Vad härligt det låter! Allt låter supertrevligt! Drinken ser tokgod ut och vilken vacker häst du har! Och klok som kliar sig på såna träd och buskar! :)
Vad roligt att åka till Malta och att få träffa Anita! Då blir det fina bilder därifrån!

Kul att du hälsade på i min blogg! Tyvärr blir det ju så att man missar massor med bra människor bara för att fotoutmaningarna tar slut! Finns det någon fotoutmaning du fortfarande är med på? Tisdagstema? Finns det kvar än?
Jag är med i en bild om dagen som du kanske såg i min blogg och det är utmanande och jag får verkligen tänka till med temana! Jag har annars saknat fotoutmaningarna just för gemenskapen och också för att få utvecklas inom fotograferingen!

7 Anni:

skriven

Åh, vilken härlig läsning - så frisk blandning! Snacka om att du har många strängar på din lyra :-)
Himla kul att spela luffarschack med pjäser som äts upp, ett bra sätt att ta kål på sin motståndare.
Malta låter toppen, att träffa Anita likaså.
Vi köpte lite viner på vår resa, det är svårt att låta bli när de kostar 3 Euro flaskan. Man får förstås chansa lite och gå på vilken druvan är. En Gran Reserva var ett riktigt fynd, men det kan vi ju inte köpa mer av nu ...
Hmmm, det där våffelstället ser inte alls dumt ut. Så gott med "salta" våfflor. Jag brukar låta maken provgrädda när det finns våfflor på hotell men smeten är alltid, säger alltid sötad! Som om det inte räcker med sylten?

kram kram <3

8 Gärdsmygen:

skriven

Härligt inlägg med många ljuspunkter. Önskar dig en fin semseter!

9 Anita Malta:

skriven

Konstigt ! Vet att jag varit här och tittat och läst men skrev jag verkligen ingenting!?! Nåja, tydligen inte, mer än möjligen i tanken :) Tusen tack för länken Mia! Din lista över positiva händelser är en njutning att få ta del av, både när det gäller text och bilder. Luffarschack på bryggan, din så fina häst blandat med frestande godsaker. Härligt!

Det är varmt här nu, varmare än det brukar vara i juli så nu blir det ett par dopp i medelhavet nästan varje eftermiddag. Ska bli roligt när ni kommer hit. Kram från Malta!

10 Autismmamma.bloggplatsen.se :

skriven

Slumpen tog mig hit! Du ar en fin blogg! Du får gärna tittar in till mig och sätta en tass om du vill detta. Välkommen!Autismmamma.bloggplatsen.se

11 Annette:

skriven

Vilket härligt inlägg! Bilden på luffarschack med jordgubbar som spelpjäser ♥ Och så ser jag ännu mer fram emot vår resa till just Normandie. Det skall bli spännande att prova deras specialiteter där. Skrattade när jag såg bilden på din häst, det där känns igen :) Ibland kan ju hästar bli helt ostyrbara när man rider, när de riktar in sig på en låg buske eller ett träd som de tänker gå över för att klia magen. Och vad kul med en resa, och till Malta och Anita! Ser fram emot bilder!

12 Paula:

skriven

Men här var det mycket gott i tacksamhetspåsen! Kram

13 Gemsofmylife:

skriven

UNDERBARA BILDER tack för vintips har ej provat detta men ska genast skriva upp det :)
Hoppas allt är bra med dig finaste och mysigt att ha en resa till Malta framför dig
Hör av dig om du orkar
KRAM

Kommentera här: