Helg med jobb och fritid

Jag har ju lite olika ben att stå på i min firma. Huvudsysslan är ju att sälja hjärtstartare och hålla utbildningar i HLR. Men som gammal restaurangchef och sommeliér är det svårt att släppa det där med vinprovningar helt och hållet. Det är ju så vansinnigt roligt!
Så igår var det dags att ta på den gamla stassen och bege sig iväg på jobb. Och eftersom ni ändå ville se en bild på nya frisyren framifrån så bjuder jag på en bild av mig själv :)
 
Det var 6 syskon med respektive som firade sin mammas 70-årsdag. Fadern i huset har köpt hjärtstartare och kurs av mig, det var så de kom i kontakt med mig. Vi provade fyra rödviner nu när det börjar bli lite höst.
 

Donovan-Parke 2015

Lätt och fruktigt vin från Kalifornien. Gjort på druvan Pinot Noir som plockas från olika delar av Kalifornien. Doft av färska jordgubbar och körsbär. Smak med lätt fatkaraktär, inslag av jordgubbar, körsbär, örter och vanilj. Passar bra till rätter av feta eller vilda fåglar eller till rätter av fläskkött. Nummer 2315   99 kr

Dão Outeiro 2014
Ett lätt till medelfylligt vin från distriktet Dão i norra Portugal. Druvorna Touriga Nacional, Tinta Roriz och Alfrocheiro växer på 1 000 meters höjd över havet och det svala klimatet gör vinet extra fruktigt. Lagrat i 1½ år på ekfat för att ge det mer karaktär. Doft av körsbär, hallon och örter. Fruktigt och balanserat vin med inslag av fat, björnbär, rosépeppar, lavendel, örter. Något kort eftersmak. Passar bra till fläsk. Nummer 2174   79 kr
Faustino I 2004
Ett relativt fylligt vin från Rioja i Spanien. Görs huvudsakligen på den klassiska Rioja-druvan Tempranillo. Men man blandar i lite Graciano och Mazuelo för att få rätt spänst i vinet. Mycket doft av fat, solmogna jordgubbar och vanilj. Även vanilj i smaken tillsammans med kakao och torkad frukt.Bodegan Faustino är den klart största Bodegan i Rioja. Grundades 1861 men först 100 år senare producerade man det första vinet som döptes Faustino. Det fick ett porträtt målat av självaste Rembrandt. Alla viner i serien har sedan dess prytts av ett eget porträtt. Faustino är även ett av de äldsta vinerna på Systembolaget.Passar bra till nöt och lamm.
Nummer 2678   169 kr
Château Boutisse 2012
Fylligt och smakrikt med mycket tanniner. Fortfarande ungt och friskt och kan lagras ytterligare ca 5 år. Doft och smak av mineraler, stall, cederträ, choklad, kaffe. 88 % Merlot, 11 % Cabernet Sauvignon och 1 % Cabernet Franc.Görs i St-Emilion i Bordeaux, Frankrike. Vinet är en Grand Cru som är den finaste klassificeringen. Passar till smakrika kötträtter. Nummer 6813   199 kr
 
Efter vinprovningen var det jätteskönt att få åka hem och bege sig till ett par vänner, slå sig ner i deras soffa och dricka ett glas bubbel. Nu slapp jag spotta ut! Sen åt vi massa god tacos!
 
Tog en promenad i det härliga vädret imorse! Änderna hade morgonmöte och tydligen var det en som missade skylten om att man inte får dyka i från bryggan.
 
Gick förbi dotterns familj en stund och träffade lilla charmtrollet!
 
Nu ska jag snart iväg på bio med en kompis. Vi ska se Jag älskar dig - en skilsmässokomedi med Björn Kjellman.
Ha det gott allesammans!
 
 
 
 
 
 
 
1 Becca:

skriven

Fin dukning, o hoppas filmen var bra☺️

2 Janne:

skriven

Det var en fint dukat må ja säga :) Önskar en fortsatt trevlig söndags kväll

3 FREEDOMtravel:

skriven

Vad kul med vinprovning! Vi har gjort små honbyvinprovningar hemma ibland, oftast tillsammans med mat från ett specifikt land. Väldigt kul!

4 Anemonen:

skriven

Trevligt att ikläda sig sina gamla jobbkläder. Så gör även jag emellanåt. Jag är gammal frissa så det är roligt att hålla yrket vid liv på villiga modeller. Vinprovning är trevligt och jag har varit på en och gillade det. Morgonstund har guld i mund. Många är änderna och en som går mot strömmen. Härligt härligt. Charmtroll är mysiga och jag har inga än så jag väntar med spänning om det blir några.

5 Violen på Brandholmen:

skriven

Gillar din nya frisyr, hoppas att du är nöjd med den!
Vinprovning, wow!Intressant att läsa om vinvalet!
Vilket härligt charmtroll ni har! Jag hävdar fortfarande att barnbarn är det bästa som finns!
Ha det gott!

6 Helen:

skriven

Vad roligt att få se en bild på dig framifrån, jag tycker du kan ha med fler självporträtt på bloggen. Frisyren är väldigt snygg så jag hoppas du är nöjd med den. Mysigt med tacokväll med goda vänner och ditt barnbarn är verkligen gullig!! Vilket charmtroll!!

7 Eva Trillian:

skriven

Så fin du är :)
Tack för alla vinförslag. Så många bra bilder också - men bäst är allt bilden på charmtrollet, som får mig att le stort :) underbar bild!

8 BP:

skriven

Selfien är ju kanoooooon! Den frisyren är ju såååååå mycket snyggare än hästsvansen. Tycker håret ramar in ditt vackra ansikte på ett helt annat sätt. Love it!

Tack så mycket för vinprovningen också. Tål ju inte rött, men eftersom man spottar ut vinet så kan till och med jag vara med;-)

Bilden på Charles är en absolut höjdare. Så stor han har blivit. Han föddes ju bara igår...

1 000 tack för ett härligt inlägg, fin skyltning och länken:-)

9 KajsaLisa:

skriven

Visserligen så tog du alternativ i bra prisläge, men spotta ut är väl lite synd :) Kul inlägg.

10 Anni:

skriven

Kan bara hålla med de andra, du passar toppenbra i den kortare, mjukare frisyren! Supersnygg är du!

Kul att få veta mer om din bakgrund och så kul att du får möjlighet att "falla tillbaka" på den ibland. Det är väl det bästa med att ha egen firma, man kan ha ganska många olika ben i den - det har ju vi också, minst sagt!

Tackolov får jag inga men av att dricka rött, däremot tycker jag att jag ofta blir obehagligt sur i magen av vitt. Faustino har jag druckit, men inte de andra. Vi brukar dela generöst på varandras viner på tjejmiddagarna, det är kul för då får man nya favoriter.

Och ditt lilla charmtroll, ja vad säger man? Jo, att det går så fort, så fort!

Kom på att jag aldrig svarade dig om kurserna jag håller. De är engångskurser om tre timmar. Man får lära sig att handskas med glaset, skära och använda olika verktyg. Jag visar olika exempel på hur glasen kan kombineras och vad som händer beroende på kombinationerna. Man börjar sedan med att provskära i fönsterglas tills man förstår tekniken och vågar prova i det dyrare glaset. Sedan är det bara att vara kreativ! När man lämnar mig har man gjort ett antal högar av glas och vet egentligen inte riktigt vad det blir av dem. Jag lägger högarna i min ugn och så bestämmer vi en träff när alstren kan överlämnas eller så skickar jag dem. Jämfört med en terminskurs hos ett studieförbund ingår i min kurs glas i massor av färger och sorter. På terminskurser köper du glas för glas och får alltid bitar över som du inte vet vad du ska göra med, du tvingas köpa mer än du behöver!
Det är flera som återkommer till mig, då ser jag till att de får nya material att jobba med, andra varianter av glas eller annat som går att kombinera med glaset.

11 Beppan:

skriven

Kul att få ett ansikte på dig och lite bakgrund.
Och skoj med vinprovning! Har varit munskänk i många år och haft förmånen att gå en del kurser och bevista många intressanta provningar. Tack för tips - särskilt det sista från St Emilion lockar mig.
Änderna får se till att öva upp läskunnigheten :-)
Kul typ den där lille herrn!

12 kiki freese:

skriven

Wow, bra kunskaperdu besitter, som alltid kommer till pass. Fast bäst är nästan när nån annnan bjuder och man slipper anstränga sig :-)
Tänk att du är mormor.
Svar: Jag har 1,5 år kvar innan 50 träder i kraft. – Gulp!
/Kiki

13 Cecilia:

skriven

Haha, vilken härlig min. Verkligen ett charmtroll

Kommentera här: