Kvinnor tillsammans

Hela denna termin har vi träffats ett gäng kvinnor på tisdagskvällarna. Gruppen heter Kvinnor tillsammans och går ut på att få utländska kvinnor integrerade med oss svenska kvinnor. Att utbyta erfarenheter, ta del av varandras kulturer, hjälpa dem med språket mm. Vi har målat, skapat med lera, pysslat, spelat spel, pratat och pratat i mängder. Varje gång är det någon som bakar. Det är kvinnor från Syrien, Iran, Uzbekistan, Marocko, Kina, Taiwan, Thailand, Indien och några fler länder som jag glömt bort just nu.
 
Idag hade vi säsongsavslutning och då var vi hela eftermiddagen i skolans hemkunskapslokaler och lagade mat från olika länder. Sedan åt vi tillsammans, diskade och plockade undan.
 
 
En kvinna skapar konstverk av en vattenmelon.
 
Alla vi som var med idag, utan jag som fotar och en tjej som inte ville vara med på bild. Man behöver inte säga till om man kommer eller ej, ibland är vi 10 och ibland 20. Oftast är det ett gäng barn med som stojar runt. Idag fick barnen stanna hemma. Det lagades svensk inkokt lax, pad thai och någon libanesisk vegetarisk rätt. Nu tar vi sommarlov och sen träffas vi till hösten igen. Kan starkt rekommendera denna form av träffar för er som tycker det låter lockande.
 
 
 
 
 
 
1 Violen på Brandholmen:

skriven

Sammankomster som jag tror är till ömsesidig glädje! Så skickligt att kunna skapa ett konstverk av en vattenmelon! Måste vara intressant att se hur konstverket växer fram!
Ha det gott!

2 Anemonen:

skriven

Ja det är viktigt att kvinnor kommer samman så här och lär av varandra och än viktigare med de nykomna som annars så lätt kan bli isolerade. Bra jobbat.

3 Susjos:

skriven

Så smart att ses på detta vis och få invandrande kvinnor integrerade i Sverige,stor eloge till er som gör det möjligt!

4 Helen:

skriven

Vilket härligt initiativ! Det är så roligt att spendera tid tillsammans med kvinnor från olika kulturer och lära av varandra, se olikheter men också hur lika vi i grund och botten är. Det är verkligen berikande för alla.

5 KajsaLisa:

skriven

Vilket jättebra initiativ och en fantastisk melon.

6 Maria:

skriven

Vad trevligt det låter!! Det hade jag absolut kunnat tänka mig! Är det i någons regi - typ kommunens eller så - eller är det ett privat initiativ? Ett väldigt bra sådant i vilket fall!!
Kram

7 BP:

skriven

Ett utmärkt initiativ att få utländska kvinnor integrerade i samhället. Undrar bara om det tas liknande initiativ för killar. Skulle inte tro det, tyvärr.
Undrar precis som Maria på vems initiativ dessa träffar okm till.

Snubblade över en språkkurs på Röda Korsens "Kupan" (secondhandbutik) i Solna häromdagen, där nyanlända migranter deltog i en språkkurs. Där var det bara manliga deltagare. Konstigt....

8 Anne-Mari:

skriven

Flott måte å bli kjendt på.

9 cissi:

skriven

Vilken toppengrej! Det är alltid roligt att träffa människor från andra kulturer och jag kan tänka mej att det är ännu lite bättre i såna former.
Kram

10 kolonilotta :

skriven

Tycker det är ett jätte fint initiativ. Och speciellt ni svenska kvinnor som ställer upp. Men ni får ju å andra sidan en massa lärdom tillbaka. Allihopa!
Vi är ju alla olika på ett underbart sätt. Och den där vattenmelonen var ju bland de häftigare jag har sett! :)
Glömde fråga dig om migränen när vi pratade! :(
Jag läste ju om det i ditt förra inlägg.
Skönt att den är bättre nu. Kan det vara pollen som påverkar det just nu?
Ha en jätte fin start på denna regniga men dock pollen fra måndag.
Kram :)

11 Biggeros:

skriven

Så roligt att träffas och att ha ett utbyte med olika maträtter:))

12 Eva Trillian:

skriven

Har ju läst förr om när du skrivit om er kvinnogrupp som träffas -och jag tycker det låter SÅ trevligt var gång :) Är den startad genom kommunal verksamhet? Det är ju det där med lokaler ... när man funderar på om det här vore något man kunde vara med om att starta!
Hoppas din Annandag Pingst varit bra och att resten av veckan blir toppen!

13 Annette:

skriven

Vilket bra och roligt initiativ! Jag förstår att ni har massor att prata om. Antagligen integration när den fungerar som bäst. Vi var kontaktfamilj till flera familjer under tio år, och att komma hem på middag till en familj från Eritrea var en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.

14 Åke:

skriven

Så spännande! Och så fint gjort! Fin helgbild :)

15 Anni:

skriven

Jag blir så glad och varm långt in i hjärtat när jag läser detta!

16 Marit Johansson:

skriven

Den där melonen... wow säger jag bara!
Så givande och roligt att träffas från olika kulturer under sådana former.

17 Emma, Sol som sol?:

skriven

Det där tycker jag lät väldigt trevligt! Och underbart att ni får inblick i varandras kulturer och matkulturer, inte minst. Vi är duktiga på att äta andra kulturers mat och resa till andra länder. Men att ta till sig människan på detta sättet är vi dåliga på.

Det verkar jättekul! Och vad roligt att ni är så många.

Kommentera här: