Blandad helg och skyltsöndag

Nu har det varit uppehåll här ett tag. Har knappt suttit vid datorn någonting sista veckan, förutom när jag gjorde bokföringen. Känns riktigt skönt. Men nu ska det bli kul att titta in hos er andra igen.
 
I fredags var det dags för urnsättningen. Kändes jobbigt och sorgligt, ytterligare ett farväl, ett sista farväl. Men inte alls lika hemskt som på begravningen.
Urnan var lika vacker som kistan. Vi tände ljus och la dit nya blommor. Sedan åt vi middag alla tillsammans.
 
Lördagen gjorde vi inte så mycket. Vi hade pratat om att åka till Nyköping och kolla på sonens kompisar i Onyx. Men istället köpte vi möjligheten att ladda ner live-sändningen av lokalsporten. Då slapp vi ge oss ut i snön och halkan och kunde sitta hemma i soffan och kolla. Kul att se innebandy igen, det var ett tag sen. Sonen spelade ju i Mora förut.
Och Onyx vann.
 
Idag hängde sonen med ut till stallet och tolkade på miniskidor efter hästen.
Min häst tyckte det var jätteroligt och det blev mycket spring och bocksprång :)
 
Nu var det ett tag sen jag var med på skyltsöndagen så då är det väl dags. Blir ett litet öl-tema idag.
Vårt gamla bryggeri får åter igen vara ett bryggeri.  Nu ett Hembryggeri, startat av Sebastian Spendrups.
 
Rent och snyggt där inne.
 
Utanför finns skytar att läsa om det gamla bryggeriet och ölet som bryggdes då.
 
När vi vandrade i Italien såg vi verken människor eller skyltar på flera timmar. Annat är det i Tyskland och Österrike. Då är det inte så långt mellan skyltarna eller stugorna som sevrverar öl. Ganska gott i värmen!
 
I Zell am See blev det festival ett par gånger i veckan inne i byn. Då förvandlades torg och gator till öl-ställen. Och en flyttbar ölstuga heter naturligtvis Biermobil :)
 
Nu blir det inte en kall öl utan en kopp varmt te medan jag kikar in hos er!
 
 
 
 
 
 
 
 
1 BP:

skriven

Välkommen tillbaka Mia! Måste medge att jag saknat dina inlägg, men en bloggpaus kanske behövs ibland. Själv har jag liksom bara haft "ofrivilliga" bloggpauser p g a avsaknad av wifi till exempel, men aldrig haft "disciplinen" att låta datorn vara. Klarar inte av det helt enkelt. Beroende - moi??!! Japp, helt klart;-)

Urnan var var verkligen otroligt vacker och smakfull.

Åsså gillar jag "konstlabbet" som är hembryggeri eller om det är tvärtom. Eller varför inte både och;-)

Spendrups är faktiskt en öl jag gillar. Okej då, den kan ju inte konkurrera med ölen på kontinenten - inte riktigt i alla fall, men ändå.

Weissbier kan man ju köpa på Systemet nuförtiden. Har druckit det någon gång i München, där jag lärde mig att det är en "återställaröl", som fick drickas tidigt på morgonen om man var bakfull efter kvällen innan. Smakade, men gillade det inte. Nu var jag iofs inte bakfull när jag drack det;-)

Stort tack för härliga skyltar med ölanknytning. Å tack för länken också:-)

2 kiki freese:

skriven

Mums så mycke öl, en favorit dryck för mig.
Skönt att du är tillbaka.
Så sorgligt med din syster.
Kram Kiki

3 HelenTh:

skriven

Kul att du är tillbaka och du hade mycket intressant att visa. Det ser skoj ut att tolka efter hästen och innebandy kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Jag spelade själv när innebandyn var en rätt ny sport och en av sönerna har också spelat några år. Öl har jag däremot aldrig lärt mig dricka så det hoppar jag över.
Ha det bra!

4 Livet genom bilder:

skriven

Skönt att hela helgen inte var avsked. Hoppas att ni snart kan se tillbaka på det positiva med den avlidna och inte bara tänka på döden.
Öl är alltid gott i min värld

5 Violen på Brandholmen:

skriven

Sorgligt med din syster!Nu har du ett vackert minne från urnsättningen också!
Kul med öltema, många intressanta bilder! Själv är jag ingen öldrickare men tycker processen är intressant.
Ha det bra! Skönt att se dig på bloggen igen!

6 Maria:

skriven

Ibland måste man ta en paus och landa i verkligheten hur jobbig den än är ♥
Kram ♥

7 cissi:

skriven

Började undra hur det stod till hos dej, men nu vet jag och ser att det verkar vara riktigt bra!
Ha det fint!

8 Anita Malta:

skriven

Så fin den är första bilden och kontrasten så stor mot den andra ! Kul idé med ett öl-temat och att du plockar fram minnen från era resor.

Hoppas allt är bra med dig. Själv kämpar jag vidare med min fotoutmaning och tycker fortfarande att det är jätteroligt. Men... känner att jag tappar lite av kontakten med min gamla bloggvänner när jag inte längre är med i de "vanliga" fotoutmaningarna. Men hinnner inte med det också. Då blir det för mycket. Tusen tack för dina rader hos mig. Önskar dig en skön fortsatt vecka från Malta. Vi har rena rama sommarvärmen här. Helt otroligt i januari :-)

9 KajsaLIsa:

skriven

Tråkigt, men det blev en stämningsfull bild. Sen har ni också fått ett microbryggeri, finns väl ett i varje kvarter snart :)

10 Anni:

skriven

Vilket känslomässigt blandat inlägg! Som livet. Upp och ner och öl och sport och lite annat. Blanda och skaka om. Inte konstigt att det behövs pauser för att lugnet ska kunna infinna sig.

Kommentera här: