Helg med många tankar och inget socker

Den här helgen har väl inte varit en av de bästa direkt. Vaknade natten till fredag med migrän och sen har den suttit i hela helgen. Går fortfarande på tabletter. Fredag kväll ringde sonen från Argentina och mådde dåligt, visste inte om han skulle behöva till läkare. Så under lördagen hade vi tankarna växelvis hos honom och växelvis hos Paris och Frankrike. Så fruktansvärt det som hände.
 
Vi sysselsatte oss med att höstfixa i trädgården. Kratta, rensa hängrännor mm.
 
På lördagskvällen när vi bänkade oss framför TV:n för att höra försnacket inför Sverige-matchen kom det ett meddelande från sonen och han mådde mycket bättre. Puh så skönt. Äntligen kunde jag slappna av. När han var i Sydamerika förra omgången hamnade han på sjukhus i Bolivia och var så dålig så han trodde själv han skulle dö stackarn. Hade fått två olika sorters salmonella på en gång och låg med dropp några dagar. Under hela sitt liv ända sedan han var liten har han alltid råkat ut för allt man kan råka ut för... Så det är inte så konstigt kanske att jag är orolig ibland...
Sverige vann fotbollsmatchen, men det kändes ju lite trist att de tappade så mycket på slutet. För en gångs skull spelade de ju riktigt bra. Men orkade inte hålla emot danskarna hela vägen. Nu gäller det på tisdag. Ska de få åka till Paris i sommar eller inte? Ja själv är man ju inte så sugen på att åka dit längre och titta.
 
Idag blev det stora knäckebrödsbaket!
Alla burkar är påfyllda med olika sorters knäcke. Skulle kunna leva på knäckebröd, ost och te!
 
Helena och Kolonilotta försöker undvika socker. Helena kör ju utmaningen hållbar livsstil varannan söndag och att vara utan socker är ju otroligt bra för hälsan på alla sätt och vis. Jag har hakat på dem, så i tre dagar har jag helt låtit bli alla onyttigheter. Ingen glass, ingen mörk choklad ens. Och inte ett enda digestivekex på kvällen. Ett glas vin i fredags men det är ju nyttigt :)
Har bara ätit mat lagad från grunden helt utan massa tillsatser. Hemlagad soppa på jordärtskockor, purjolök och potatis, pannbiff med kokt potatis, kyckling i gräddsås med vitlök, chili och lite soja. Kanske är det tillsatser i soja föresten? Svårt att undvika helt. Blir jag sugen kan jag knapra på lite knäcke!
Faktum är ju att väldigt många av våra välfärdssjukdomar kommer från vår felaktiga kost. Och brist på motion. Jag har alltid hävdat att vardagsmotionen är den viktigaste och det läser jag oftare och oftare nu. Att man tar trapporna istället för hissen, att man promenerar eller cyklar till jobbet om man har möjlighet, annars kan man promenera när man kommer hem, att vara ute på tomten och fixa mm. Min egen träning har halkat på efterkälken efter min systers död och en envis förkylning. Nu är förkylningen nästan borta så om bara migränen släpper har jag inga ursäkter längre.
 
 
 
1 Helena:

skriven

Jag kan också leva på knäckebröd! :-)
Så roligt att du också hakar på sockerutmaningen.♥ Ja, det här med att laga maten från grunden är så viktig. Jag har inte läst så mycket på ingredienserna, men upptäckte att smaksatt krossade tomater innehåller socker - fjärde plats på listan. Och så började jag titta på andra produkter och inser att ska jag vara helt sockerfri måste allt göras från grunden. Inte det lättaste när man jobbar och kommer hem sen med kurrande mage. Med planering kommer nog det också att fungera. Tack för du är med och berikar utmaningen. Kram

2 Susanne:

skriven

Jag orkar nog inte vara lika duktig som Helena och göra ALLT från grunden.
Men jag tar ändå bort de största bovarna med socker.
Idag t.ex. åt vi pasta med köttbullar.Och till det lite ketchup. Jag valde då att köpa den med mindre socker och salt! :)
Så jag har tankarna med hela tiden.
Om jag inte kan utesluta av olika anledningar som lathet, bekvämlighet o.s.v så väljer jag det med minst socker. Förut sålde vi den med Stevia men kunde inte hitta den ni.
Skönt att sonen piggnade på sig snabbt. Måste kännas jätte skönt för er! Natti, natti gumman! ❤
Kram

3 BP:

skriven

Ja den helgen lär vi nog minnas lika länga som seveneleven...

Sååååå bra att grabben klarade sig! Nu är han ju vuxen, men man är ju alltid mamma och han verkar ju sms:a till dig när han mår dåligt = du är en toppen mamma som han ter sig till!

Sveriges fotbollsmatch - jo då, förutom de första 15 och de sista 25 minuterna spelade de ju riktigt bra. Bästa matchen i det här kvalet tycker jag! Hoppas bara at det räcker på tisdag... Oavsett vom vi tar oss ditt har maken deklarerat att "han förbjuder mig att åka till EM 2016". Förstår honom faktiskt, även om det svider...

Socker har aldrig varit min grej, men jag hejar på er som följer utmaningen. Socker - nej jag förstår inte vitsen. Tycker bara det är äckligt och sliskigt med socker...

Ooooops - åt andra sidan är knäckebröd inte min grej heller-)

4 Anni:

skriven

Men hallå! Migrän och räfsa löv? Hur får du det att fungera ens med tabletter?
Skönt att höra att sonen mår bättre, tufft när de är långt borta och man inget kan göra. Tänker på stackaren som blev så svårt sjuk i Japan men fick insamlingshjälp att komma hem. Din son har väl försäkring som verkligen täcker allt?
Vardagsmotion och 5 minuters intensivtärning då och då - det är modellen tror jag. Gym är överskattat ;-)

5 Anne-Mari:

skriven

Bra det går fint med sønnen.
Ikkje kjekt når barna er så langt unna.
Håpe du er kvitt migrenen før du begynner
på ei ny veke.

6 Skogstrollet:

skriven

Din helg har då varit innehållrik i alla fall. Skönt att sonen mår bättre!
Motion är viktigt men min har också halkat efter. När jag rensade jordgubbslandet i sommar fick jag någon sorts snedvridning i nacken. Sedan har jag haft mycket ont i perioder men i helgen släppte det. Efter intensiv zonterapi och gymnastik. Puh!

7 Eva Trillian:

skriven

Att inte ha hälsan ger verkligen perspektiv på tillvaron ... skönt att sonen mår bättre! Hoppas den nya veckan börjar migränfri för dig!
Hemmagjort knäckebröd - jag håller med dig; det skulle man kunna leva på - med ost och te :)

8 Violen på Brandholmen:

skriven

Skönt att sonen har blivit bättre! Klart att ni blir extra oroliga när han är så långt borta och han verkar ju vara otursdrabbad. Nu kan du kanske bli kvitt migränen när du slipper oron för honom!
Strongt av dig att försöka ändra kostvanor och minska på sockret! Det tillsammans med vardagsmotion är en bra början.
Ha det gott! Såg i tidningen om en ridolycka i dina trakter och tänkte genast på dig!

9 Maria:

skriven

Förstår verkligen att du var/är orolig för din son. Min äldsta dotter är likadan - går det att råka ut för något så gör hon det. Väldigt jobbigt för mamma och såklart ännu jobbigare för våra barn....
Kram

10 KajsaLisa:

skriven

Usch ja vilken helg det varit, man har verkligen fått en tankeställare hur bra man har det, sen tror jag det är nästintill omöjligt att undvika tillsatser helt. Fint lågt perspektiv på löven.

11 Anemonen:

skriven

Vilken tur att sonen tillfrisknade för när ens barn är sjuka då är man liten. Jag vet om någon som höll på att mista min, men han repade sig i grevens tid. Kan känna känslan än i kroppen. Knäckebröd det är toppengots det för det är det jag nästan uteslutande äter. Socker äter jag på helgerna och undrade i helgen varför. Kan ju lika gärna sluta helt då med. Ha de gott och lycka till med dieten.

12 Stare Ström:

skriven

Det ser ut att vara goda knäckebröd som du har gjort! Säkert nyttiga också.

13 HelenTh:

skriven

Denna helg lär vi alla sent glömma, tyvärr. Jag undrar om de stackars parisborna någonsin blir sig lika igen. Det var en väldig tur att sonen mår bättre, det måste vara hemskt att ha honom så långt bort om han inte mår bra. Uschiamej, tur att jag sluppit det än så länge.

Du gör det fantastiskt bra som sockersanerar, jag vet att jag också borde det men har inte någon ork till det. Speciellt när det finns socker lite överallt och det blir en så stor affär av att försöka vara helt utan. Motionerar gör jag dock så jag får väl trösta mig med det :).

Kommentera här: