Hola mi amigos!

Precis avslutat spanska-lektion med sonen via skype. Tur att man har sina barn. Bara två månader kvar tills Sydamerika-resan. De pratar ju knappt någon engelska där och jag kunde inte ett ord spanska när vi bokade resan. Nu börjar några glosor o fraser sitta i alla fall. Min man kan franska o lite italienska och tror han ska klara sig på det. Min tyska lär ju inte fungera i alla fall :) Så det är bara att traggla vidare. Ligger o läser ordböcker på kvällarna tills ögonen går i kors, vet inte hur mycket jag lär mig av det egentligen. Men när sonen o jag kör spanska via skype känns det som om det fastnar en del. Vi brukar ha lite olika teman: klockan, verb, restaurang, färger, veckodagar...
Två av tre böcker är engelsk-spanska så då får jag ju även träna engelskan vilket inte skadar.
För övrigt så är vaccineringen klar, har köpt några nya minneskort till kameran. Måste köpa någon bra väska eller ryggsäck. Och så vill jag så gärna köpa en liten smidig resedator! Lite onödigt kanske, men skulle vara himla kul :)
1 BP:

skriven

Ja vilket äventyr som väntar på dig. Är väldigt avis, speciellt att ni åker till fotbolls VM.
Du kan alltid ladda ned WordPower appen. Då hör du t o m uttalet.
Klart du ska köpa en minidator. Kolla Samsung tablet eller en padda. Jag menar du måste ju blogga om dina äventyr!

Svar: Ja resfebern lär väl komma mer o mer ju närmare vi kommer... Tack för tipset om appen, laddar ner den just nu. Har haft lite för mycket inplanerat sista veckan, men denna vecka är lite lugnare igen.
Vill jättegärna ha en minidator men det känns lite lyxigt för min man ska ha sin jobbdator med sig. Lite lyxigt med två datorer, samtidigt som jag vet att hans jobb kommer gå före mitt bloggande... så vi får se hur det blir. Självklart måste jag blogga!
Mia Ahlstrand

2 Herr Nilssons Fru :

skriven

Oh Sydamerika - vad härligt och spännande.
Kramiz

Svar: Ja det ska bli väldigt spännande!
Mia Ahlstrand

3 Caroline:

skriven

Alltid bra att kunna språk, själv är jag kass på engelska. Låter alltid sambon prata när vi är ute och reser.

Ha en fin fredag!

Svar: Ja språk är kul, bra att kunna lite enklare fraser o så. Du får se till att öva i hemlighet o så tar du kommandot nästa gång ni är utomlands :)
Mia Ahlstrand

4 Eva Trillian:

skriven

Spännande med alla förberedelser innan en resa - pirrigt och skönt! Glöm inte att kroppsspråket är effektivt :)

Svar: Stämmer bra, kroppsspråket kommer man långt med :)
Mia Ahlstrand

Kommentera här: