God godare godast!

Champagne.... mmm så gott! Tycker så vansinningt mycket om Champagne och att som i fredags dricka det ihop med nio fantastiska vänninor är ju inte helt fel. Bjöd hem dem på Champagneprovning och mat.
 
Vi provade fyra olika viner, ett mousserande från Italien och tre från Champagne. Vi var ju ganska många så självklart fick vi olika favoriter.
 
De som tyckte nr 1 var godast kan ju vara glada eftersom den är betydligt billigare än Champagne.
Mionetto Valdobbiadene Prosecco Superiore, nr 76289, 99 kr.
Torrt men hög halt restsötma vilket känns tydligt. Fruktigt och fräscht.
 
Nr 2:
André Clouet Silver Brut Nature, nr 7546, 295 kr. 100 % Pinot Noir. Ett riktigt fynd! Knastertorr, smakrik. Mycket vin för pengarna!
 
Nr 3:
Pierre Peters Grand Cru Blanc de Blanc, nr 75008, 335 kr. Torr, väldigt fyllig och smörig. Gjort på enbart Chardonnaydruvan. Bra till mat, tex lax.
 
Nr 4:
Veuve Clicquot Gula Äkan, nr 7421, 399 kr. Halvtorrt, fruktigt. Passar bra att dricka som det är eller till tex asiatisk mat.
 
 
Det var nog flest som hade Gula Änkan som favorit. Den är ganska lättdrucken pga sötman.
Personligen väljer jag nr 2, André Clouet som klar favorit. Nr 3 på andra plats. Sedan nr 1 och sist nr 4 som de flesta andra tyckte bäst om. Jag vill inte ha sötma i min Champagne.
 
 
På lördagen var jag väldigt glad att vi har diskmaskin!
Senare på lördagen kom dottern hem på besök och på söndagen var vi ute och åkte häst o vagn ett par timmar. Jättemysigt!
En mysig helg trots att mannen befinner sig i Kina för andra helgen i rad. Ytterligare en ensam helg om en vecka innan han kommer hem. Nu har dottern åkt hem till sig och sonen kommit hem istället :)
 
 
 
 
 
 
 
1 Skogstrollet:

skriven

Ja, nog är champange gott men lite väl dyrt för min smak. Mousserande rosè är gott och läskande nog.
Vilken åktur, i underbar höstterräng! Jag vill också få åka så fint!

Tack för titten in till min blogg! Det där med snö (i min blogg) är något man vänjer sig vid. Det bara ska vara så, vid den här tiden, så är det när man bor här.

Svar: När man har provning får man lätt ut 10 glas på en flaska vilket gör att det inte alls behöver bli dyrt. Men ska man köpa en flaska till sig själv o mannen blir det ju skillnad. Mousserande rosé är himla smaskigt!
Mia Ahlstrand

2 BP:

skriven

Wow!!! Vilken lyxhelg! Å du verkar vara en riktig champagne kännare:-) Själv är jag ingen fan av bubbel. Du vet - rapvarning;-)
Suverän dokumentation av din helg:-)

Svar: Ja när min man åker på sina resor till Kina brukar jag passa på att lyxa lite med mina väninnor :) Livet är till för att njuta! Ha en skön vecka!
Mia Ahlstrand

3 Violen på Brandholmen:

skriven

Vilken helg! Gillar din champagneprovning, att du skriver ner din bedömning så jag får lite inspiration! Håller med, Gula Änkan är mer lättdrucken än god!
Ha en skön dag!

Svar: Tack! Mmm det finns så mycket gott! Helst skulle jag vilja hinna med fler vinprovningar, men man har ju lite annat att göra också :) Prova gärna André Clouet:s standardchampagne nr 7686 för bara 259 kr Du kommer inte bli besviken!
Mia Ahlstrand

4 Anita - Malta:

skriven

Det var ingen dålig helg !! Champagneprovning och tillsammans med nio vänninor dessutom. Låter helt underbart !! Visst är champagne gott men dricker det väldigt sällan. Känns lite som det är så förknippat med något speciellt man firar. Nu får jag ju inte dricka alkohol för min HCV men ändå blir det ett glas vin ibland. Kul och intressant att läsa om de olika sorterna bubbel. Tycker du beskriver dem alldeles utmärkt. Ska skriva ut och spara för eventuellt kommande tillfälle ;-)

Ärligt talat känner jag mig lite avis på dig och saknad av de där vänninorna. Skulle ha väldigt svårt att få ihop ett gäng om någon alls :-( Häst o vagn med dottern ett par timmar låter ljuvligt det med. Själv får jag vara glad över att iallafall ha en diskmaskin ;-) Hehe..
Nä, klagar inte, funderar bara. Har det nog ganska bra här på "min" lilla ö i medelhavet. Ha en skön fortsatt vecka Mia!

Svar: Hade en jättemysig helg! Tur att jag har mina väninnor när mannen reser så mycket som han gör. Kan bli ganska ensamt annars. Förstår hur du känner det. Du skulle behöva din lilla hund! Fortsätt kämpa! Nu njuter jag av att sonen är hemma ett par dagar :) Ha det skönt du med!
Mia Ahlstrand

5 Marit Johansson:

skriven

Alltid gott med champagne, rolig kontrast när hästrumpan dök upp :)

Svar: Champagne och hästkött kanske kan vara en bra kombination :)
Mia Ahlstrand

6 Åke:

skriven

Tack för tipset :) Nu är väl inte champagne någon favorit men stämningen med provningen blir säkert lyckad. Det är ju en viss tjusning att just prova med rätt mat till också :)

Svar: Champagne känns alltid lite lyxigt! Och jag älskar champagne. Mat o vin är jätteroligt!
Mia Ahlstrand

Kommentera här: