Nytt av gammalt

Igår var det stora röjardagen hemma. Vi storstädade nästan hela huset. Förutom vanliga damningen och dammsugningen så blev det mycket rensande och slängande. Vi gick igenom ca 15 kartonger från kameror, mobiler, datorer som stått i över tio år. Slängde massa gamla kablar, dockningsstationer, mängder av cd-skivor till datorerna.

Vi rensade bland alla tavlor som bara stått och samlat damm på mannens kontor det sista året. När syskonen delade upp huset efter hans föräldrar blev det ju ganska många tavlor till var och en. Skulle ställa upp dem på vinden, men när vi plockade fram dem så hittade vi flera guldkorn.

Den söta kiwifågeln från Nya Zeeland passade perfekt i köket.

 
Även stalltavlan är från Nya Zeeland och får hänga i hallen.
 

Ett porträtt på Jörgens mamma Margareta, målat av Casparsson 1954 ute på Ålsta. Han var vän med Stig Bergling och båda vistades på Ålsta och nere i Stugan i Mariestad. För att denna tavla skulle få plats fick vi ta ner porträttet på Jörgens farmor som hängt i hallen i alla år. Men det känns roligare att ha hans mamma på väggen.

 

Vi passade på att ta bort allt det röda i vardagsrummet och byta till vårfärger på gardiner, kuddar, matta, ljusstakar etc. Då passade ju denna tavla perfekt till allt annat lime och turkost. 

I köket fick den gamla svarta brickan från hans mormor ta plats. Där kan den stå både som prydnad och det blir lättare att komma ihåg att använda den när den står framme än bakom massa bråte på kontoret.

Roligt när man med små medel kan förändra så mycket. Och extra roligt när Jörgens föräldrars tavlor kommer upp på våra väggar.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0