Fläskfilé i grönpepparsås

Har varit hängig sedan vi kom hem från Dublin så jag skickade sonen till affären med kreditkortet och uppmaningen: köp middagsmat. Han kommer hem med fläskfilé och klyftpotatis (och massa annat gott). Kände att till detta måste jag bara göra grönpepparsås för den är så himla god! Hittade receptet för ett år sen och har sedan gjort om det lite undan för undan så jag har fått till såsen precis som jag vill ha den.
 
Grönpepparsås:
4 msk kalvfond
2 dl rödvin
3 msk hela grönpepparkorn
6-8 dl grädde
en skvätt soja
salt och massor av peppar
maizena
 
Häll vin, fond och grönpeppar i en kastrull och koka tills hälften återstår.
Tillsätt grädde och en skvätt soja.
Smaksätt med salt och peppar.
Koka ihop och tillsätt maizena till önskad konsistens.
 
Om man steker kött samtidigt så tillsätt gärna stekskyn i såsen. Jag brukar steka fläskfilé i riktigt tunna skivor och hälla allt i såsen och sen får det koka ihop en bra stund.
Har provat att byta ut hälften av grädden mot mjölk och det funkar faktiskt om man tar lite mer maizena i.
Underbart gott!
 

Kommentera här: