Myshelg med nära och kära

Denna helg har spenderats med nära och kära. Redan i torsdags kväll kom dottern hem från sin praktik i Örebro. Sonen hade sen träning så vi hann inte umgås så mycket på kvällen. Fredagen pluggade hon en del men vi hann även med att adventspynta och bara prata och umgås. På kvällen kom hennes pojkvän också. Vi hade en mysig familjemiddag och sedan spelade vi spel. Alltid kul med spel :)
Julporslinet framme igen :)
Bock-familjen står som vanligt framför braskaminen.
 
Lördagen ägnades först åt matlagning och förberdelser åt kvällen. Sedan var det dags att bege sig till hallen och kolla sonen som spelade match. Så roligt att kolla på innebandy. Saknade att få kolla matcher under det året han bodde i Australien. De vann ganska enkelt med 14-5.
 
För en dryg månad sen fyllde min ena syster 50 år. I lördags kväll var det dags att fira henne. Röda mattan var utrullad och kantad med marschaller och ljus.
Dukningen gjorde vi redan i torsdags eftersom det var några glas som skulle ut på bordet.
Vi tog emot med bubbel och Ja må hon leva ackompanjerad av Monkans och Idas dragspel. Presentöppning blev det också.
 
Sedan var det dags att sätta sig vid bordet. 7-rättersmiddag och 6 olika viner att prova till dessa rätter. Potatis- och purjolökssoppa, räktoast, fisk i ugn med ris, kycklingwok, osttallrik, cheesecake med hallon och kladdkaka med vispgrädde.
Vi drack en torr sherry från Spanien, en torr frisk sauvignon blanc från Nya Zeeland, en halvtorr riesling från Tyskland, en smörig chardonnay från Australien samt två röda viner, en ung fruktig Beajoulais-Villages från Frankrike samt en ekfatslagrad kraftig Chianti reserva från Toscana i Italien. Vi provade alla viner till alla rätter.
Roligt att överraska lite. Det var inte många som druckit sherry och framför allt inte till mat. Sherry och soppa är en underbar kombination. Det som även överraskade många var det halvtorra vita vinet från Tyskland. Tänk vilka fördomar vi har om dessa viner... Men om du har mat med mycket sälta i såsom skaldjur så kompenserar sötman i vinet sältan i maten och det blir en jättebra kombination. Även till lite mer kryddstarka rätter som thaimat passar vin med lite sötma riktigt bra. Testa - ni kommer inte bli besvikna.
Syster Lena
 
Helgen avslutades med julmarknad och bakning på söndagen. Årets julmarknad var packad med folk och jag vann en julskinka på lotteriet :)
 
Viveka och Anders bakade både pepparkakor och lussekatter medan julmusiken strömmade ur stereon!
 
Jag bakade rågbröd med linfrö till kvällens soppa.
 
Migränen som hållt sig kvar från i tisdags har varit jobbig. Annars en helt perfekt helg tillsammans med nära och kära och mycket julstämning!
 
 
 
 
1 Anette:

skriven

wow vilka vackra bord !!!
Tusen tack för din fina kommentar på min triss !!!
fin blogg
kram

Svar: Tackar så mycket :)
Mia Ahlstrand

Kommentera här: