Ännu ett par veckor

Tiden rusar på och ännu ett par veckor har gått sen jag skrev senast. Dessa två veckor har det varit full fart.
 
En hel del lek med lilla Charles. 
 
Köksgolvet fylls snabbt med leksaker. I morbrors gamla Pippi-väska får Babblarna bo. Han älskar sina babblare. Och laga mat är roligt. 
 
Det här med Spa är ju trevligt. För två veckor sen var det ju Södertuna och hemma-spa som gällde. Förra helgen var det Stadshotellet i Trosa. Fick det i present av dottern när jag fyllde. 
 
Vi valde varsin behandling. Dottern tog ansiktskur med massage och jag tog lerinpackning. Riktigt häftigt att bli insmord i varm lera och sen ligga inlindad i värmefiltar och få ansiktsbehandling under tiden. 
 
Efteråt åt vi afternoontea. En trevlig helgvana :) 
 
Försökte äta någorlunda nyttigt och inte ta av alla godsaker. 
 
Min underbara man har hjälpt mig installera min termobar som jag har köpt. 
 
En termobar är en eluppvärmd vattenbalja så inte vattnet fryser till is ute i hästhagen. Underbar uppfinning!! 
 
Har gjort crepes till julbordet och stoppat i frysen. Lika bra att börja i tid och dessutom blir nog de flesta i familjen glada att det är kantareller och inte champinjoner i dem. Finns ju fortfarande mängder av svamp i skogen. Ska göra en omgång med tonfisk också. 
 
Blev besök både hos min syster och mina svärföräldrar. En helg som denna tänker man extra mycket på de som redan lämnat oss. 
 
Hunnit med middag på Kolgrillen med ett gäng vänner också. Alltid gott och trevligt där. 
 
Nu skulle jag ha tagit före-bild också men det tänkte jag inte på. Dessa två hyllor har vi på väggen i sovrummet och böckerna har helt enkelt bara stått på rad efter varandra. Många fler böcker än dessa. Häromdagen var Maria Kingsley här och stylade huset inför fotograferingen. Bort med alla böcker, så kollade hon bokryggarna så de skulle matcha och la/ställde dem så här. Hämtade måsen som stod i badrummet och vips såg det helt annorlunda ut. Riktigt roligt att ha henne här och hur hon fixade i olika rum. Ni ska få se mer bilder sen efter fotograferingen. 
 
Tacksam för hjälpen från henne, tacksam över min spadag med dottern, tacksam över att slippa koka vatten varje morgon och kväll i stallet för att hålla vattnet någorlunda ljummet, tacksam för massa god mat och vänner. Ja det finns så mycket att vara tacksam över! Härliga ridturer, löpturer, massa svamp i skogen, rent vatten i kran, goda téer, nybakade frallor mm. 
 
 
 
 
 
1 Eva Trillian:

skriven

Spännade att få se sitt eget hem stylat! Bara man inte själv får komplex efer det ;)
Fotografering snart, alltså. Det går fort nu!
Lilla Charles växer så jag antar att ni hör hur det knakar :)
Jo, ni vet nog vad ni gör framöver med flytt och husförsäljning - inte bara infär fotograferingen. Ska bli kul att se bilderna!
Stor kram - glöm inte tänka på hur skönt det blir när allt är klart :)

2 Marina:

skriven

Visst är det häftigt det där med hur "de som kan" lyckas göra om ens hem till snudd på oigenkännlighet ;)

3 BP:

skriven

Du har ju haft fullt upp sm vanligt, och då hinner man inte med bloggen. Så där det bara;-)
Lilla Charles har blivit en stor Charles vid det här laget ser jag. Så himla söt han är:-)

Homestylingen är verkligen intressant. Det är bara att kolla hur Maria Kingsley gör och anamma guldkornen till den nya lägenheten.

Å om Grekiska kolgrillsbaren i Gnesta är lika bra som den i Täby, så är det bara att gratulera. Vi älskar deras mat och det otroligt trevliga bemötandet.

4 Anne-Mari:

skriven

Fint innlegg om alt det morsomme og gode du har sysselsett deg med siste vekene.
Herleg, særleg å ha barnebarnet på besøk.

Klem frå Anne-mari

5 Karin:

skriven

En termobar visste jag inte vad det var, men det verkar ju fiffigt.
Jag vet heller inte vad Babblare är. Får googla!!
Ska bli spännande att se stylistens verk, man kan ju alltid få tips!
Kramar Karin

6 Milla:

skriven

Härligt med spa det behöver man verkligen mellan varven och lerinpackning ljuvligt😊
Ha det gott
Kram Milla

7 Annette:

skriven

Så mysigt det låter med spa och afternoon tea :) Härliga bilder på barnbarnet! Jag känner det nästan som jag också skall bli mormor/farmor. Min brors äldsta döttrar skall nämligen bli föräldrar till varsin son i januari respektive april nästa år, och jag har haft Pernilla och Erica så nära i mitt liv ända sedan de var små, så jag känner mig nästan som en extramamma istället för en faster till dem. Jag är så glad för deras skull, och för min egen :) Termobar vill jag också ha, men vi har inget eluttag i närheten av hagen. Jag skall googla på om det finns termobars som man kopplar till ett batteri, det borde väl finnas? Det blir ganska tröttsamt att släpa 60 l vatten varje dag under minst fyra månader... Härligt som sagt att se att livet ser ljust ut hos er ♥

8 Anni:

skriven

Och jag har helt missat detta inlägg. Blir så imponerad av att du börjat med julmaten, här är "bara" glöggen på jäsning. Men så har jag inte några speciella krav på julmaten, vi kör alltid med någon form av knytis.
Termobar skulle jag behöva till småfåglarna, tänk om man kunde koppla en bra doppvärmare till någon av fontänerna :-)
Mysigt med spa, men någon gång måste man faktiskt få njuta av godsaker också! Tycker tallriken på motsatta sidan ser intressant ut ;-)
Det där med stylist verkar farligt, det händer ju att folk bestämmer sig för att bo kvar när de fått sina hem stylade inför försäljning. Synd att du missade att ta före-bild, det hade varit kul att se!
<3 Charles
<3 syster din

Kommentera här: