Tacksam trots mörk helg

Måndag och dags att sammanfatta veckans höjdpunkter. Avslutningen på denna vecka blev väldigt dyster. Dels terrordådet i England och dels olyckan på marknaden här i Gnesta. För drygt 30 år sedan startade Gnesta-dagen. Tivoli och marknad som vuxit sig större under årens lopp, löpartävling, öltält mm. En riktig återvändarhelg då alla gamla Gnestabor kommer tillbaka och man hinner inte många meter på marknaden innan man stannar och pratar med någon bekant. Ni som varit inne på Aftonbladets sida under helgen har redan läst om det, det var första-nyhet där under lördagseftermiddagen. En anställd på tivolit skulle vara snäll och böja sig ner och ta upp en keps som någon tappat i karusellen Flygande mattan. Han ser dock inte karusellen komma och blir träffad och fastklämd under karusellen. Han avlider och massor av barn blir vittnen till det som hände. Både kyrkan, skolan och vårdcentralen har öppnat upp för de som behöver stöd eller någon att prata med. Folk har tänt ljus och lämnat blommor där, men jag har inte varit där efter det som hände.
 
Trots allt det mörka finns det alltid saker att vara tacksam för:
Lunch-date med Anni från Vardagsnjutning är ju en av veckans höjdpunkter. Hon var precis så sprudlande glad och full av energi som jag hade föreställt mig. Stort tack fina du för en trevlig lunch!
Besök av min moster med massa prat som vanligt.
Trevliga kunder.
Snäll vän som hjälpte mig mocka ur hästens tjocka tunga bädd.
Glass i Nyköpings hamn med sonen.
Umgänge med Charles.
Gå på marknaden med massa väninnor.
Restauranglunch utomhus med ännu fler vänner under marknaden.
Grillning hos vänner på marknadskvällen.
MIgräntabletter.
Spela kort.
Lyssna till sonens gitarrspel.
Bröllopsplanering med dottern.
Hittat skor till bröllopet. (Klänningen är redan klar)
Morotskaka.
Gunga gungbräda.
Skratta!
Regn!
 
Löpartävling på fredagskvällen innan marknaden som vanligt. Massor av barn och vuxna med.
 
Vi tog en tur till tivolit med Charles och hans föräldrar på fredagskvällen. Då var alla lyckligt ovetande om vad som skulle hända på lördagen...
 
Charles vill inte alls sitta i vagnen längre utan vill gå bakom och skjuta på :)
 
Karnevalsdans.
 
Kvällsbild över Gnesta.
 
På söndagen fick Jörgen hjälp att klippa gräset :)
 
Sonen och Charles satt på ena sidan på gungbrädan. Jag och min man klämde ihop oss på andra sidan. Trångt var det, men vi skrattade så vi tjöt!
 
 
 
 


Kommentarer
Eva Trillian

Ja, vilken helg. Läste om händelsen i Gnesta - och, naturligtvis om vad som hände i London. I kombination med stora diskussioner här hemma så har det varit lätt att dippa mentalt ... men det hjälper att medvetandegöra allt det som trots allt är gott och bra - det som det finns att vara tacksam över.
Läste hos Anni om att ni setts :) Alltid trevligt att läsa om bloggare som träffats och gillat varandra :)
Ler stort åt din bild med den lille gräsklipparen :) och den fina bilden på grabbarna på gungbrädan :) Härlig!
Önskar dig en fin fortsättning på veckan - och en trevlig Nationaldag!

2017-06-05 @ 22:10:22
URL: http://provtyckningar.blogspot.se/
Anni

"Sprudlande" - fniss, jag som mest satt och hackade i den stenhårda strömmingen :-) Nåja, mysigt var det att ses och kul att veta att vi ska göra om det!

Om olyckan i Gnesta har jag inget hört, vilket otäckt trauma för barnen och alla andra. Usch så tråkigt att sådant ska kunna hända.

Gillar din kvällsbild, vilken stämning du förmedlar där! Och så kan jag tänka mig gungbrädan, du väger väl ungefär detsamma som Charles ;-)

kramar!

2017-06-05 @ 22:17:25
URL: http://vardagsnjutning.blogspot.se
BP

Läste om den hemska olyckan på marknaden och tänkte direkt på dig - såklart!!! Jag menar varje gång Gnesta nämns så tänker jag ju på dig, lika mycket som du tänker på mig när du ser orangea saker eller en lyftkran. Himla kul tycker jag:-) Inte olyckan såklart, men våra tankar!!!

Att du avslutade tacksamhetslistan med "regn" förstår jag inte. Önskade att vädret var både varmare och innehöll mindre regn här i Täby. Men okej, det regnar mest under nätterna, så jag klagar inte;-)

Åsså är jag så otroligt glad att se att sonen verkar må allt bättre. Han ser ju strålande ut på bilden med Charles på gungan. Den mest "hälsosamma" bilden på honom sedan du publicerade foton på sonen. Det gör mig faktiskt gladast i det här inlägget... också!!!

2017-06-06 @ 00:11:06
Anita Malta

Kan ju inte bli annat än starkt berörd över din inledning om terrordådet och olyckan i Gnesta. Så fruktansvärt och en påminnelse om livets skörhet.

Läser din lista och tittar på dina bilder och genast blir jag betydligt gladare. Så jätteroligt att du träffat Anni och så mycket positivt som hänt i umgänge med nära vänner och med din familj.

Blir liksom Beate väldigt glad åt att sonen verkar må så mycket bättre, han utstrålar iallafall glädje och harmoni på bilden och jag hoppas innerligt att det svåra och jobbiga nu ligger bakom, borta och förbi.

Lite roligt med er alla fyra på gungbrädan, hade varit kul att se den andra sidan också och jag tänker som Anni, du väger väl ungefär som Charles :-)
Förmodar att det är mycket nu med förberedelser inför bröllopet, så spännande och stort. Hoppas och tror att de kommer få en fin och minnesrik tid under deras vistelse här på Malta i augusti. Ni lär väl inte följa med men jag hoppas fortfarande på att ni får tillfälle någon gång att komma hit du och Jörgen. Skavsta ligger ju runt hörnet och flyget tar bara drygt tre timmar. Men jag vet, det är ofta så mycket annat att tiden inte räcker till. Men vi lär finnas kvar här på ön säkert sjutton år så tids nog och ni är alltid välkomna :-)

Tusen tack för besök och dina fina kommentarer hos mig. Uppskattat ska du veta då jag ibland känner att jag börjat tappa lite av kontakten med forna bloggvänner. Har funderat flera gånger på att hoppa av 365 Foton men låter det gå ett tag till.
Nu hoppas jag att du får en riktigt fin fortsatt vecka Mia ! Sköt om dig och hälsa Jörgen.
Kram fina du ❤ Anita

2017-06-06 @ 10:57:21
URL: http://maltanita.com
Susjos

Usch ja, kan man bli mera chockad nu av allt som händer i världen! JAg läste också om det som hänt i Gnesta, en sån tragisk olycka!
Men precis som Anita blir jag glad av dina bilder! Carpe Diem!♥

2017-06-07 @ 00:24:04
Annette

Hemskt både det som hände i London och olyckan i Gnesta... Så snabbt allt kan vända från dur till moll, det gäller verkligen att försöka tänka positivt så mycket det går. Och apropå positiv så verkar det gå framåt för sonen. Hoppas att det är så och att ni inte behöver oroa er lika mycket nu. Lille Charles är dessutom så söt, särskilt när han går med gräsklipparen. Men jag gissar i och för sig att han springer, som barn gör i den åldern, heeeela tiden ;) Väldigt fin kvällsbild över Gnesta också. Roligt att du och Anni träffats :) Ni verkar båda vara rena yrvädren, så jag kan verkligen tänka mig att ni hade mycket att prata om och att det flödade av energi från ert bord. Ha det jättebra, kram!

2017-06-07 @ 15:31:47
URL: http://justnujusthar.com
Helen

Men så hemskt! Jag har helt missat det som hände på tivolit i Gnesta. Det är lätt att fastna i grubblerier och sorgsna tankar när så mycket hemst händer runt omkring oss. Därför är det så skönt att läsa din tacksamhetslista för livet går vidare och speciellt de små liven sprider så mycket glädje och tacksamhet.

2017-06-08 @ 08:12:19
URL: http://www.helenscolorlife.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0