Göteborg igen

Igår bar det av till Göteborg. På torsdag är det officiell invigning av mannens nya firma och då är alla respektive medbjudna. Och eftersom han har massa möten och jobb hela veckan så jobbar jag från hotellrummet i Göteborg. Och det är ju inget fel på utsikten.
Gothia Tower och Skandinavium utanför fönstret. Just nu skiner solen så då är det ännu finare. Förut regnade det en stund...
 
Alla jobb består nog av roligare och tråkigare sysslor. Jag älskar kontakten med kunderna, både innan när jag offererar, bokar upp jobb mm och framför allt när jag är ute på jobb. Men sen efteråt ska dels dockorna göras rent, spritas, byta lungor mm. Filtarna tvättar jag när de behövs. Men så ska jag efter varje utbildning logga in i instruktörernas register hos Svenska rådet för HLR och registrera först varje utbildningstillfälle och sen varje deltagare. Så himla tråkigt att sitta och knappa in massa uppgifter så jag skjuter alltid upp det. Så denna vecka är det registrering som gäller... Och efterson det är så trist så tog jag förstås en skön lunchpromenad så jag fick en paus.
Strosade först runt vid Heden där Partille Cup pågår, en jättestor handbollscup, spelas på över 60 planer.
 
 
 
 
Blev lite hungrig och kollade efter något trevligt lunchställe. Fanns mest snabbmat ute vid Heden, men ett av ställena hade sallad, man plockade ihop vad man ville ha, vägde och betalade.
 
Och eftersom jag inte är så stor i maten kostade min sallad 20 kr! Helt överkomligt :) Unnade mig en kulglass till efterrätt och den var den största kulglass jag någonsin ätit, tur att jag bara tog två kulor.
 
Fortsatte bort till Trädgårdsföreningen. Sist jag var med min man här så skulle precis tulpanerna till att slå ut. Nu blommade alla möjliga blommor. Inte så stor koll på vad de heter...
 
En tom barnvagn och ett par skor under trädet... Gissar att de hade det ganska mysigt uppe i trädet :)
 
Den här blomman var fin både som knopp och utslagen. Speciellt på baksidan.
 
En vattendroppe på ett blad.
 
 
Tyckte den såg så glad ut den här blomman :) Härliga färger :)
 
 
 
 
 
 
Tyvärr blommade inte jättenäckrosen. Men jag fick ju se den blomma i Stockholm förra året. Ni som inte sett de bilderna kan hitta dem här.
 
 
Nähä, dags att jobba lite till innan mannen kommer tillbaka från sitt jobb. Då blir det en promenad för mig och joggingtur för honom. Senare middag och fotboll. Ha det bra allihopa!
 
1 BP:

skriven

Vilken toppen utsikt från hotellrummet. Å dina bilder från Trädgårdsföreningen är faktiskt i klass med Anitas foton av blommor. Dina bilder är helt fantastisk!

Kul att respektive är medbjuden till invigningsfesten. Hade festen varit efter den 17 juli hade du kunnat njuta av Gothia Cup på Heden, men handboll duger det också;-)

Nu håller vi tummarna för Wales:-)

2 FREEDOMtravel:

skriven

Älskar de nära bilderna på blommorna. Fantastiskt fina!

3 Eva Trillian:

skriven

Trädgårdsföreningen och Botaniska ... har jag aldrig varit på ;) och ändå bor jag bara en timme bort. Underligt det där - man glömmer vara turist i sitt närområde (nåja, nära och nära - men i dag har väl världen kanske krympt såpass).
Hoppas vädret skärpte sig :) Här åskade det till och från hela dagen igår och en och annan rejäl regnskur lät mig sitta kvar i soffan med Harry Potter - en trevlig kille att ha sällskap av :)

4 Carina:

skriven

Det är så vackert i Trädgårdsföreningen trädgård, en oas mitt i stan. Ett självklart besök när man är i Göteborg. nu är det bra många år sedan jag var där men det ser lika trevligt ut än idag.

5 Anne-Mari:

skriven

Du har det spennande i Gøteborg.
Masse fint å sjå på.
Fantastiske nærbilder av blomster !!

6 Anni:

skriven

Åh Mia, så omtumlande det är att komma in till dig och läsa ikapp. Och då är jag bara läsare, du är mitt i det. Fast det är klart, jag får allt serverat på en gång, du hinner kanske andas lite emellanåt.

Göteborg, Trädgårdsföreningen; underbara blomfoton! Rena porren, faktiskt! Hoppas att invigningen gick bra igår och att det känns som att maken din hamnat på rätt plats.

Hobbitfesten - SÅ roligt! Och att alla klädde ut sig, du är superfin som alv. Jag skrattade gott åt din kommentar om längden på hober och alver :-D Men vilken otrolig överraskning att brudens föräldrar kom, hade de verkligen lyckats hemlighålla det? Inte ens din systerson visste något? Jättekul överraskning!

Midsommarhelgen såg ut som en alldeles vanlig, trevlig midsommarhelg. Ibland är det skönt att inte vara för många, utan välja själv hur mycket man vill delta i aktiviteter.

Men inlägget om din systers femtioårsdag, ja vad ska jag säga. Du får saknaden och sorgen att gå från ditt hjärta ut i fingrarna och ner på tangenterna för vidare färd in i läsarens hjärta. Så vacker hon är på fotot du visar, så outsägligt grymt det är att allt kan ta slut så snabbt. Att en så vacker och livskraftig kvinna inte ska få uppleva allt som fanns kvar att uppleva i livet. Jag gråter en skvätt med dig <3

Så en titt i dina kommentarer hos mig, du ju är fantastisk på att skriva kommentarer också! Vår resa var väldigt lyckad bortsett från några missöden med bilens gps. Man tror att man ska kunna lita på den och så visar det sig att den är opålitligare än den vi hade i förra bilen! Hade jag vetat det innan så hade jag såklart varit bättre på att ladda upp resvägar i mobilen och sedan haft koll på hur vi åkte!
Vi fick några mindre dramatiska vandringar de sista dagarna, vansinnigt vackra och omväxlande! Nästa gång vill jag gå i alper där det också finns liftar som kan ta en upp till de vackra dalgångarna och passen, det är ju vyerna man vill åt och inte bara branta backar i skogen.
I Berlin var jag på höstlovet för något år sedan, skrev väl en del om det då. Nu bodde vi i Potsdam för att jag ville se den vackra slottsparken Sanssouci och det visade sig vara perfekt för tågen till och från Olympiastadion.
Hoppas att du får vandra björnfritt i Kanada! Jag gick helt ensam en av vandringarna och då hinner man ju tänka en del på olika djur och hur farliga de kan tänkas vara.
Ja, det var en härlig resa - och samtidigt är det rätt skönt att komma hem igen. Men idag ska jag iväg och jobba, hade gärna påtat vidare i trädgården som växt över alla breddar när jag varit borta.
Varm kram!

7 biggeros :

skriven

Så trevligt inlägg med otroligt fina bilder på Göteborgs och natur. Hoppas du har hunnit med vad du ska. Kram😙😚

Kommentera här: