Mera vandringar

Fortsätter lägga ut lite bilder från alla vandringar. Onsdag blev det lite brantare vandring igen. Tog linbanan upp vid Kicking Horse och vandrade på kammen upp till en bergstopp. Väldigt stenigt men en fantastisk utsikt.
 
 
 
 
Högst uppe på toppen!
 
 
Fruktsalladen smakade himmelskt där uppe!
 
I torsdags fick vi äntligen lämna vårt enkla boende och åka till Canmore där vi bor nu. På vägen stannade vi i Lake Louise. Här var det hysteriskt med folk. Nu märktes det att vi var på ett känt och populärt ställe, busslaster med folk. Man fick gå som i ett lämmeltåg. Vi åkte vidare!
 
 
 
Igår fredag skulle vi gå till Grotto Canyon. Stigen delade sig flera gånger och vi kom längre och längre in i skogen, stigen blev smalare och smalare och vi skakade mer och mer med björnbjällran. Till slut vände vi och tur var väl det. För den riktiga leden gick nere på flodfåran.
 
Det är ju lite extra läskigt på de leder de sätter upp varningar...
 
Skönare att vandra nere i fåran mellan de höga maffiga bergen.
 
Gick förbi ett litet vattenfall.
 
Och lite längre bort en massa stengubbar som de kallar Hoodoos.
 
Fullt av dem.
 
Naturligtvis byggde vi ockå en :)
 
Hela tiden hade vi sällskap av den här lille killen. Han kom väldigt nära så man fick skrämma iväg honom lite ibland...
 
Längst in på leden fanns en grotta uppe i berget. En familj vi träffade klättrade upp dit.
 
Sen hade de lite svårt att komma ner...
 
Idag åkte vi till Banff och gick först March Loop och när man kom fram dit kunde man fortsätta till Sundance Canyon.
Första sträckan var det bara vargvarning. Kändes skönt, men vi var så tidiga så ingen hade gått där innan så det var ändå lite obehagligt...
 
Lika vackert där som överallt annars uppe i bergen!
 
Sen kom vi till nästa del av etappen och där blev det nya björnvarningar... Vi väntade in ett annat gäng och gick strax bakom dem.
 
 
Skönt att komma ut på den första leden igen när vi gick tillbaka.
 
 
Där fanns också varmvattenskällor både inne i grottor...
 
och utomhus.
 
Strosade runt i Banff några timmar innan vi åkte hem till Canmore.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Anita Malta

Men vilka helt fantastiska bilder Mia !! Är inte så lite imponerad av alla era upplevelser och den skiftande vackra naturen och djuren man helst inte vill komma nära. Riktigt häftiga vandringar, speciellt nedåt som du visar så tydligt på en av bilderna :-) Hellre sällskap av den fina lille killen än björn och varg :-) Storslagen natur och vissa bilder är helt sagolika. Tack än en gång för att du delar med dig till oss andra. Kram och sköt om er under era fortsatt ävantyr, ja det är ju klart att ni gör ;-)

2016-08-14 @ 11:29:13
URL: http://maltanita.com
Comsi Comsa


Så otroligt vackert. Vilken grym resa du gör.... 🤗

Kram ❤

2016-08-14 @ 17:37:05
URL: http://egopyret.blogspot.com/
Paula

Får du aldrig skoskav? Jag får ont i mina vrister av att se de steniga knöggliga lederna där ni går. Men vilka vyer, de måste vara värda en och annan krämpa. Så mäktigt! Varg är jag inte rädd för direkt, men nalle, nej, den vill jag nog inte träffa på, när den ställer sig upp på bakbenen är den jättestor! Så fortsätt skramla för allt i världen
Kram

2016-08-14 @ 18:52:16
URL: http://paulaz.se
Annette

Vilket äventyr! Ni är verkligen både i toppform och modiga! Jättefina bilder på den storslagna naturen, det ser helt fantastiskt ut. Vi vandrade ne doch upp i Grand Canyon för evigheter sedan. I början gick jag tryckt med ryggen mot bergsväggen, men efter ett tag blev man van och kunde gå riktigt snabbt på bergskanterna trots att det stupade rakt ned på sidorna. Det kanske var så för er också? Det ser annars ganska ostabilt ut på vissa av lederna, med löst grus och stenar. Ni är modiga, men familjen som klättrade upp till grottan har jag ett annat ord för... Det kunde ju ha legat både orm och björn och andra djur i den där grottan. Ibland undrar jag om vissa tror att de är på Disney world, där allt är säkert och tryggt. Så fungerar ju inte naturen riktigt. Hoppas ni har det bra där borta, som ni ju ser ut att ha :) Nu vidare till nästa inlägg från er resa! Kram

2016-08-14 @ 19:19:45
URL: http://justnujusthar.com
FREEDOMtravel

Fantastiskt natur, och vilket äventyr! Gillar den där lilla killen som vill sällskapa er! Är de så vana vid människor att de nästan blir tama alltså?

2016-08-14 @ 19:26:47
URL: http://www.freedomtravel.se
Anonym

Wow, så häftiga vandringar! När jag var i Klippiga bergen åkte vi bil upp till ett turistcenter och gick runt där, men vandrade inget, och ingen björnvarning! Det som var speciellt för oss var att jag, en väninna och en liten pojke fick följa med den busschaufför som skjutsade hela vårt sällskap runt i svenskstaterna. Vi var där med en hembygdsförening som visade upp svenskt hantverk i svennskstaterna. Vi var alltså attraktionen som andra kom för att se överallt där vi stannade. Men just den här gången fick vi istället vara turister! Den snälla chauffören hade inte alls behövt ta med oss. Dessutom var det snö uppe i bergen som vi fyllde hyrbilens bagage med och hade snöbollskrig med de som hade skött utställningen när vi kom tillbaka till den 30 gradiga värmen ;-)

2016-08-14 @ 20:24:57
Freja

Menade inte att vara anonym...

2016-08-14 @ 20:25:34
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
BP

Vilka fantastiska bilder. Å vilken natur! Å den lilla ekorren (?) hade jag nog klappat - om den inte haft löss vill säga;-)

Konstigt nog så är det uppenbarligen inte lättare att komma ned än att komma upp, det ser jag här;-)

Mycket wildlife i Kanada. För mig som sitter framför datorn är det spännande och vänta på att ni kanske får möte med en björn. Men att vara där irl - då är man nog betydligt mindre "kaxig".

PS. Kanada i semi mot Tyskland på tisdag liksom Sverige mot Brasilien. Visas damernas matcher på kanadensisk tv? DS.

2016-08-14 @ 21:31:16
URL: http://bp-computerart.blogspot.se
Eva Trillian

Njuter av all dina bilder och berättande ord!
Vilka vyer! Att ni inte bara blev stående och glömde gå vidare! ;) Eller, ja, det var ju bra - då får ju även vi chansen att se mer!

2016-08-15 @ 20:51:40
URL: http://provtyckningar.blogspot.se/
cissi

Jösses Mia! Ju mer jag läser tillbaka ju mer avundsjuk blir jag! Vilken fantastisk upplevelse ni haft!

2016-08-16 @ 17:20:26
URL: http://ceciliasdag.blogspot.se
Ama de casa

WOW! Vilka häftiga miljöer och häftiga klättringar inte minst!
Tjusigt och duktigt jobbat :-)

2016-08-18 @ 10:33:08
URL: http://amacasa.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0