Dinosaur Provincial Park

Idag blev det ett besök i ett annat av Unescos världsarv här i Kanada, Dinosaur Provinsial Park. Här levde dinosarierna för 160 miljoner år sedan! 500 olika arter som levde sida vid sida i denna dal. När barnen var små kollade de ofta på en dinosariefilm om Lillefot och det kändes precis som i filmen när man gick där bland klipporna.
Efter istiden fylldes hela dalen med vatten, sen när vattnet sjönk undan formades klipporna av sandsten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Massor av skelett och fossiler har hittats här. Klipporna som har rött i sig innehåller mycket järn och har rostat. Vissa stenar är större upptill, som en hatt nästan, de innehåller en typ av lerjord som sväller när den blir blöt och fuktig.
Det var en fantastisk upplevelse! Men det gällde att hålla sig på stigarna. Igår varnade de för björnar och pumor. Idag var det skallerormar, skorpioner och gula änkan-spindeln de varnade för. Jag stampade lite extra när jag gick... Inte helt ofarligt att vara ute och vandra i detta land. Men så fantastiskt härligt!
Nu har vi kommit fram till Drumheller. Verkar vara en mysig liten by. Mer om den imorgon! Nu dags att sova och drömma om alla dinosarier!
 
 
 
1 Violen på Brandholmen:

skriven

Högintressant både i text och bild! Var rädd om dig, vilda djur är inte att leka med!
När vi var i Brasilien skulle vi titta på fotspår från en dinosaurie men just då hade det regnat och fotspåren var täckta av vatten! Otur för oss, det är väldigt sällsynt med regn den tiden på året!
Ha det gott!

2 Klimakteriehäxan:

skriven

Vilket häftigt ställe!

3 Helena FREEDOMtravel:

skriven

Vilken natur!!! Det är nästan så man väntar sig att det ska komma en dinosaurie, haha. Fast det finns ju andra djur att vara orolig för ändå hör jag ...!

4 Bp:

skriven

Vilken fantastisk park! Stenformationerna ser ut som om någon byggt dom från hand. Otroligt vad moder Natur kan åstadkomma. Faunan som det varnas för hoppas jag dock att ni slipper närkontakt med.

5 cissi:

skriven

Oj, man nästan ser dinosaurierna framför sej....vilket speciellt landskap.
Jag har varit i trakter med mycket kobror och tyckte det slingrade sej runt benen och prasslade i gräset hela tiden.....och jag stampade jag med!!

6 Susanne:

skriven

Jösses vilken häftig park. Det måste ha känns helt surrealistiskt att gå omkring där med all historia bakom. Så stort!
Och jätte läckra stenar!
Puss o kram!

7 GunBritt:

skriven

Så mycket häftiga bilder.....vilken upplevelse det måste varit

8 Eva Trillian:

skriven

Förhistorisk mark - på riktigt. Kanske kan man tänka att all mark är det, men där blir det påtagligt kan jag tänka.
Stampa och väsnas verkar vara ett bra sätt att ta sig fram på när det är så många olika livsformer man inte vill ha närkontakt med ;) så, lev väl, mycket, och högljutt!

9 Anne-Mari:

skriven

Høyrest og ser spennande ut.
Pass deg for alle småkryp, godt at du trampar
hardt når du går.
God tur vidare i Kanada.

10 Gunvor:

skriven

oj vilka häftiga äventyr du får vara med om!Vackra intressanta bilder!Härligt att få ta del av!

11 Anita Malta:

skriven

Wow Mia, blir nästan mållös. Vilken plats och tänk vad mycket du får uppleva. Är så tacksam över att du delar med dig till oss andra att följa med på er resa. Njuter och längtar för fullt. Nu vill ju jag också resa till Kanada :-)

12 Anni:

skriven

Magnifikt, helt magnifikt! Blir du inte helt andlös när du upplever dessa storslagna landskap? Och så det där med att man både vill fota och uppleva samtidigt! Vilka vyer!

Kommentera här: