Vilse i livet

Tisdagstemat är vilse. Det första jag tänkte på är de gånger jag är ute och rider och provar nya stigar i skogen och sen inte riktigt vet var jag är... Har lärt mig att titta bakåt för att känna igen stenar, träd, där stigar delas etc, för det ser ju helt annorlunda ut när man vänder och ska rida hem. Det allra bästa är att låta hästen välja väg, hon vill alltid hem!
 
Men sen tänkte jag på hur lätt det är att hamna vilse i livet. Vem är jag? Vad vill jag med mitt liv? Hur ska jag genomföra de förändringar jag vill göra? Klarar jag detta? Det är ganska många här i bloggvärlden som är eller har varit sjukskrivna av olika anledningar. Själv gick jag in i väggen 2003. Hamnade först hos kommunens beteendevetare, vilket inte gav något alls. Fick kämpa i ett år för att få åka in till Nyköping på kognitiv beteendeterapi. Där hamnade jag hos Marcus som verkligen kunde hjälpa mig! Jag fick läxor, han peppade mig till små små förändringar, en sak i taget. När jag hade gått där ett bra tag tog vi en paus och efter ett par månader ringde han för att kolla hur jag mådde.
Ett par veckor senare stod det på löpsedlarna: Psykolog skjuten till döds på tågperrongen i Nyköping. Det var Marcus som hade blivit skjuten, min psykolog. Han hade oturen att bli kär i fel tjej. Tjejens ex blev så svartsjuk så han följde efter Marcus och sköt honom när han klev av tåget på morgonen, på väg till jobbet.
Först blev jag väldigt chockad och ledsen. Efter ett tag när värsta chocken lagt sig, tänkte jag att nu är det upp till mig hur det blir, nu har jag ju ingen hjälp av Marcus längre. Då tog jag tag i några saker som hängt över mig länge, och jag fixade det! Jag kunde! Tänker titt som tätt på honom och hur mycket han har hjälpt mig. Och jag har aldrig förmått mig att slänga min sista tidsbokning:
Så länge jag har den kvar så känns det som om jag fortfarande blir peppad av Marcus.
 
Alla ni som är vilse i livet - ta hjälp! Det finns så många fantastiska människor som är duktiga på att hjälpa, vi måste bara låta dem göra det.
 
 
1 Anita Malta:

skriven

Gripande minst sagt !!

2 Violen på Brandholmen:

skriven

Rörande! Tänk vad mycket elände det finns i världen och ibland kryper det tätt inpå oss! Strongt av dig att klara dig på egen hand när Marcus inte längre fanns vid din sida för att peppa dig!

3 cissi:

skriven

Det kommer jag ihåg när det hände. Hade inte en aning om att det berörde dej på ett extra vis.
Vad duktigt av dej att ändå ta itu med problemen alldeles själv och klara upp det så bra. Kram

4 Paula i pörtet:

skriven

Oj, men nog kändes det väl rätt kusligt...Och tragiskt, att en fin person fick sätta livet till. Men så är det ju ofta. Jag fick aldrig någon vettig hjälp när jag gått in i väggen. Kanske därför jag aldrig orkade komma igen på riktigt.
Kramen

5 Monica o Jacob:

skriven

Ja tänk så illa man kan må, skönt att det finns folk man får förtroende för som kan hjälpa en.
En otäck historia inte roligt när man kommer så nära något så tragiskt.
Ha en skön kväll

6 Annette:

skriven

Jag minns när det hände. Usch, vilken tragisk händelse. Starkt gjort av dig att hantera situationen som du gjorde. Jag tror att man många gånger är starkare än man tror, man har mer inom sig än man vet om, som kommer fram när det behövs.

7 Susjos:

skriven

Men så fruktansvärt!!!

Du har så rätt när du säger att man ska söka proffshjälp när man behöver ...undrar om alla förstår det? Kram till dig!

8 Stare Ström:

skriven

Det största steget är väl just det, att söka hjälp. Bra gjort!

9 Gärdsmygen:

skriven

Starkt och gripande inlägg. Världen är tuff. Kram

10 Anemonen:

skriven

KBT det är toppen det. Även jag har varit utbränd pga en svår olycka som jag råkade ut för. Fortsätt och använd det för jag använder det än och det är bättre än några mediciner. Med detta kan man komma långt. Ett inlägg som fastnade i hjärteroten. Den där lappen skall du rama in så den inte kommer bort någonsin. Heja på dig gör jag,

11 BP:

skriven

Det är ju fruktansvärt - mordet på Marcus! Tycker det var otroligt strongt gjort av dig att inte deppa ihop, tappa fotfästet utan att du på något sätt lyckades komma stärkt ur situationen. Beundransvärt Mia, verkligen! Vilken stark tjej du är. Å den där tidsbokningen hade jag också behållit som minne och hjälp! Troligen hade jag t o m ramat in den...

12 Freja:

skriven

Åhh, fy tusan så mycket otäckt som händer i livet!

13 Maria:

skriven

Vilken gripande story - förstår verkligen att du inte gör dig av med den lilla lappen ♥

14 Lottisen:

skriven

Så hemskt! Det är inte så svårt att hamna vilse i livet och då är det tur att det finns de som kan hjälpa!

15 Anita Malta:

skriven

...känner att jag självklart borde skrivit mer än jag gjorde med tanke på ditt utlämnande personliga inlägg och din fantastsika styrka. Tappade liksom orden men nu har så många redan sagt vad jag tänkt. Kram Mia !!

16 KajsaLisa:

skriven

Det är som allt annat omkring en, mycket klarar man själv, men ibland måste man anlita proffs. Tragiskt det som hände.

17 Ingrid :

skriven

Riktigt gripande det du berättar.
Men bra att du själv tog tag i det sedan, ibland kan man behöva någon som knuffar till en i rätt riktning.

Kram

18 enklaknep - inspiration för briljant människor:

skriven

Ja det är verkligen klurigt i livet, och gå vilse i livet hör typ till. Tragiskt slut för honom. Grymt att han fortfarande peppar dig ändå.

Ha en fantastisk dag

19 Eva Trillian:

skriven

Vilken berättelse. Direkt ur livet och rakt in i hjärtat!

20 Nett:

skriven

Men så tragiskt, hua...! Man kan bli tokig på allt våld som finns i samhället. Något sådant här drar ju med sig så många in i sorgen. Ett äppelfodral skulle bli 100 kr (med portot inräknat)

21 Gemsofmylife :

skriven

Så fruktansvärt när en person man litar på börjar lyssnat på försvinner !!
Jag håller med dig att vilsna ska ta hjälp om den första inte är bra våga söka vidare ...du känner när det är rätt 💗 kram Sanna

Kommentera här: