Människoskapat 1992

Handplockade vindruvor, varsamt pressade till en vinmust för att sedan läggas på ekfat för att stilla mogna. Ett bra vin är ett äkta hantverk. Det här vinet köpte jag för många år sen och la i källaren. Försökte få tag i några viner av barnens årgångar vilket inte var så lätt då sonen föddes 1992 och det i stort sett haglade under hela skörden det året.
Men igår på sonens 23-årsdag öppnade vi en flaska och vinet var fantastiskt, moget, lättdrucket och mjukt, med mycket fatkaraktär, doft och smak av solmogna jordgubbar, lite jord och källare. Mums!
Fler männsikapade saker hittar ni hos Fredagstema.
 
1 Anonym:

skriven

Åh om jag varit så vis, då hade jag också haft en årgång 1992 att öppna i år :)

2 Monica o Jacob:

skriven

En bra årgång med andra ord, skönt att den mognat till belåtenhet;-)
Ha en skön helg

3 Anni:

skriven

Oj, vad kul att det var gott!
Ibland förundras jag över att viner trots allt kan vara så billiga med tanke på allt arbete som läggs ned. Nu säger jag ju inte att ditt vin var det, men när man är ute och reser kan man ju hitta viner för några tior. Vad kostar inte bara glasflaskan? Hur kan det finnas ekonomi i vintillverkning? Tackolov att vinodlare fortsätter!
Och så önskar jag dig en skön helg, med eller utan vin ;-)

4 BP:

skriven

Vilken rolig idé att öppna gamla viner till barnens födelsedagar! Å gamla viner är ju som kvinnor - de blir bättre och bättre ju mera de mognar... sägs det.

Har några viner från 1998, som jag köpte i Paris, där jag var på fotbolls-VM. Varje land hade sitt eget vin, eller rättare sagt en egen etikett troligen på samma slags vin. Dessa flaskor ligger också här någonstans - orörd. Kanske dags att korka upp:-)

5 Freja:

skriven

Kul idé, men ingen av oss dricker vin, så det är inte aktuellt för oss...

6 Freja:

skriven

Kul idé, men ingen av oss dricker vin, så det är inte aktuellt för oss...

7 Life of Johanna:

skriven

Härligt att vinet smakade! =)

8 Marit Johansson:

skriven

Vilken rolig grej att göra!

Kommentera här: