Fågeltriss från Costa Rica

Det är fåglar som gäller på Fototrissen. Har aldrig varit särskilt förtjust i fåglar, förrän vi kom till Sydamerika. Såg så många fina fåglar i både Costa Rica och Galapagos så måste helt enkelt lägga ut två trissar idag. Har ju egentligen bilder för ännu fler trissar men det ska jag bespara er ifrån. Vet att flera av er har sett bilderna förut och hoppas ni står ut med att se dem igen.
 
Att få se ett helt träd fullt med färggranna aror var en häftig upplevelse. Här var vi på väg till Corcovado National Park för en heldagsvandring när guiden stannade bilden på vägen dit och pekade upp mot trädet.
 
Under vandringen såg vi en Roadside Hawk på stranden, när vi kom närmare flög den iväg och jag hade turen att precis hinna fånga den innan den var borta.
 
Men det häftigaste i fågelväg på Costa Rica var nog alla Kolibrier. Tänk er att sitta och äta frukost och så kommer de flygande. Blev så sagolikt lyckligt så kunde bara koncentrera mig på de små söta fåglarna. Men det var det absolut svåraste i fågelväg jag någonsin fotat. Vingarna gick som trumpinnar (80 vingslag per sekund på de små arterna) och de var inte stilla många sekunder trots att de fick nektar på vissa platser som här.
 
Inte lätt att välja ut bara tre fåglar. Den färggranna Tucanfågeln var väldigt läcker att se. Och många andra vackra hökar och örnar. Några olika hackspettar såg vi också på vandringen.
 
 
 
 
 
1 Life by ScienceHelena:

skriven

Vilka underbara fågelfotografier! Särskilt fotot i mitten blev jag extra förtjust i. :-)

2 Violen på Brandholmen:

skriven

Kul att se fåglar från din resa! Helt OK med två fågeltrissar! Så färggranna en del är! Mittenbilden är riktigt häftig, vilken tur att du fick den fågeln på bild!
Ha en skön söndagskväll!

3 Cecilia Artista:

skriven

Det måste ha varit en fantastisk resa till Costa Rica! Fina, intressanta bilder du visar på fåglarna. Mittenbilden på höken är wow!

4 Eva Trillian:

skriven

Det tog en stund innan jag upptäckte att du hade två trissar :) Vilka bilder!

5 BP:

skriven

Det är så här fåglar ska se ut och det är så här de ska leva - alltså inte sitta på min balkong och...
Kolibrin är ju fantastisk liksom den flygande höken. Du är verkligen en dktig fotograf som lyckas med sådana bilder!

6 Emelie:

skriven

Fin triss! Så häftigt att du lyckats fånga en kolibri! :)

7 sannafotografier.com:

skriven

Fina bilder :)

8 Susanne:

skriven

Wow så fina fåglar. Och tänk att sambon och jag har funderat på att åka till just Costa Rica. Nu blev det inte så den här gången utan vi tar en annan ö så får vi planera resan till "dina" platser nästa gång.

9 Tomtan:

skriven

Härliga pippier!!!! Gillar draken i mitten mest!

Kommentera här: