Vegetarisk chiligryta

Vegetarisk chiligryta
6-7 portioner
 
Ingredienser:
2 dl okokt quinoa
1 msk rapsolja
1 hackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 hackad och urkärnad grön chili
2 burkar bönor (kidneybönor, svarta bönor, kikärtor)
1 burk majs
2 burkar hela skalade tomater
3 msk tomatpuré
5 dl lantbuljong
2,5 msk chilipulver
1 tsk cayennepeppar
2 tsk spiskummin
1 msk kakao
1,5 tsk paprikapulver
½ tsk koriander
salt och peppar
juice från en lime
 
Bryn lök, chili och vitlök. Tillsätt vatten, buljong, tomaterna, tomatpurén, och alla malda kryddor. Låt koka ihop. Tillsätt quinoan som du först har sköljt av i hett vatten i sil eller kaffefilter för att få bort bitterämnen i skalen. Låt puttra 10 minuter. Tillsätt bönorna och majsen, smaka av med salt, peppar och juicen från limen och låt puttra ytterligare 10 minuter.
 
Ät gärna med tortillabröd, avocado, creme fraiche mm. Eller bara som det är!
Lagad igår, extra saftig och mustig idag!
 
 
 
 
1 Klimakteriehäxan:

skriven

Jag hamnade också i köket - nästan i alla fall ...

2 Violen på Brandholmen:

skriven

Oväntat med kakao som smaksättare! Får nog prova receptet när sonen kommer hit nästa gång!
Ha det bra!

3 Cecilia Andersson:

skriven

Många ingredienser men det smakar säkert ljuvligt med alla kryddor! Det här har du lagat bra!

4 Monica o Jacob:

skriven

Wow har var det många ingredienser, smakar nog ljuvligt och ser riktigt gott ut;-)

5 Anita Malta:

skriven

Mums vad gott det ser ut !! Låter verkligen smakfullt när man läser alla ingredienser. Gillar när det är kryddstarkt och extra spännande med kakao. Ett måste att prova skriver hon som så sällan lagar mat här hemma. Men nu är jag gräsänka till på torsdagkväll och då är det min tur att laga mat då maken kommer hem. Byter nog rapsoljan till olivolja och väljer röd chili istället för grön ;-) Quinoa, har jag faktiskt aldrig ätit. Tack för inspirationen Mia !!

6 Anemonen:

skriven

Det var trevligt med ett vegetariskt alternativ.Tack för att du lägger ut receptet det var fint av dig.

7 Paula i pörtet:

skriven

Meh, nu har jag lämnat grytsäsongen o gått över på salladssäsongen jue! Men jag älskar grytor, både vegetariska och med kött. Som singel äter jag numera mycket mer vegetariskt än förut när en karl skulle ha "mat och potatis" och maten, ja det var förstås kött det...
Ibland saknar jag grillandet men det är ju inte värt att börja elda kol för en endaste biff heller, så det får vänta tills jag förhoppningsvis får några sommargäster.
Kram

8 Helena:

skriven

Men du så gott det här ser ut! Försöker att äta mer vegetariskt, men det har nu ett tag blivit lite sämre med det. Nu fick jag inspiration att fixa lite mer veg mat här hemma.

9 BP:

skriven

Oj såååååå ambitiös du är. Är impad!
Vi åt indiskt idag och kan föreställa mig "styrkan":-)

10 cissi:

skriven

Tack för en trevlig eftermiddag! Imorgon ska jag inhandla gula ärtor, kanske jag skulle prova chiligrytan någon dag också....det ser jättegott ut!

11 Anne-Marii:

skriven

Namm ! Det ser himmelsk godt ut.
Takk for oppskrifta.

http://amosinblogg.blogspot.no

12 Veiken:

skriven

Det ser riktigt gott ut! En hel tesked cayennepeppar låter mycket tycker jag! Ha det gott och tack för receptet!

13 Anneli - A'la Foto:

skriven

åh vad det ser gott ut! Nu blir jag riktigt hungrig! :)

14 Freja:

skriven

Åhh, den låter smaskig, det receptet snor jag!

15 KajsaLisa:

skriven

Låter spännande, vegetariskt är inte fel. Bokmärker.

16 Caroline:

skriven

Ser riktigt gott ut, mattips kan man inte få för mycket av :)

17 Anita Malta:

skriven

..nu blev det grillad kyckling istället men har sparat ditt recept ;-)

18 Choices by Annie:

skriven

Men tack för receptet. Det där ska absolut testas. Har sparat den.
Håll nu tummarna för att mina ljuvliga ungar tycker att den är lika god som jag tycker att den ser ut;)

Fin dag till dig
Annie

Kommentera här: