Full rulle hela helgen

Ja inte bara i helgen. Kom ju hem i måndags kväll och redan på tisdagen ringde dottern och undrade om hon och pojkvännen kunde komma på besök några dagar. Självklart! Så de kom på tisdagen och stannade till fredagen. Jag hjälpte min man bygga altan så mycket jag bara hann, däremellan körde jag några tvättar och så lagade jag en himla massa mat. Tänk vad mycket mer det går åt när man är 5 istället för 3. Försökte även hinna ut och rida lite mellan regnskurarna. Grillade på kvällarna, spelade kort och hade kul. Vi åkte också till Trosa och spelade äventyrsgolf.
 
På fredagen firade vi bröllopsdag och hade köpt en oxfie som vi skulle lägga på grillen. När jag öppnar upp plasten så stinker det ruttet i hela köket. Helt vidirgt... Vi hade lite lax från kvällen före som vi kunde värma, så mätta blev vi även om det inte blev den middag vi hade tänkt oss.
Dessutom öppnade jag en flaska vin som legat och väntat på rätt tillfälle, ett vin från 1985, hela 30 år gammalt. Det var riktigt gott så det var inte ett dugg synd om oss att vi inte fick någon oxfilé.
 
Vi har byggt klart allt vi kan för tillfället. Saknas några lister som är slut på brädgårn. Så idag röjde vi undan alla verktyg och sopade bort allt sågspån. Dags att ut och leta möbler och grill :)
 
 
Ska bli så skönt att slå sig ner där sen och njuta av solen som bara måste komma någon gång!!!
I lördags handlade jag en blåbärsplockare. Så himla mycket fortare det går att plocka nu :)
 
Har blivit en del kantareller också. Kan ju inte låta bli att hoppa av hästen och plocka när jag ser dem, trots att jag inte ens äter svamp. Mannen blir väldigt glad när jag kommer hem med en liten påse varje dag :)
 
Nu blir det lite lugnare i två dagar då vi åker ut till Blidö i Norrtäljes skärgård och hälsar på goda vänner. Ska bli skönt och mysigt!
 
 
 
 
1 Beppan:

skriven

Synd på oxfilen - men det där vinet!!! Wow!!!
Tjusig altan har ni också. Perfekt att njuta
fina sommarkvällar där.

2 Lotta:

skriven

Vilken fin altan, hoppas det blir väder så att ni får mycket glädje av den! Har också plockat blåbär, vilken lycka det är när man hittar mycket att fylla hinkarna med! Må så gott! /Lotta (tråkigt med köttet, sånt kan göra en galen)

3 Elisabeth:

skriven

Mycket jobb men fint blev det! Ser väldigt gott ut med blåbär däremot kan jag tycka synd om er som blev utan oxfilén till det goda vinet.

4 HelenTh:

skriven

Vilken jättefin altan ni gjort! Hoppas det blir varmt och fint framöver så ni kan utnyttja den mycket! härligt med blåbär, det är något jag älskar men de är inte mogna ännu där vi bor.

5 Hanna:

skriven

Oj vilken intensiv helg! Grattis på bröllopsdagen och tur att det fina vinet kunde väga upp för oxfilén. Fin altan, kan tänka mig att det blir en massa häng där när möbler och allt är på plats, får hoppas att den riktiga sommaren kommer snart. Önskar dig sköna dagar i skärgården.

6 Eva Trillian:

skriven

Nog förstod vi att det skulle bli en fin altan - men det där är ju en VÄLDIGT fin altan :) Snyggt jobbat!
Tack för vintipsen! Jag ska verkligen prova :) noterade i mobilen, så nästa gång blir det rödvin!

7 kiki freese:

skriven

Håller med Eva om altanen, så mysig.
Hoppas den fina dagar i skärgården, var ute i helgen en sväng men det blåste så fruktansvärt att solen inte ens kunde värma mig.
/Kiki

8 Cecilia Artista:

skriven

Trist med oxfilén men säkert mycket lyckat med vinet.
Så fin altan ni byggt. Där kommer ni förstås sitta många, många gånger. Ja, bara regnet försvinner.

Förstår att du inte hade tid att besöka fotoutställningen. Den var OK men inte lika mycket bilder som det varit när vi tidigare besökt Planket.

9 cissi:

skriven

Vad fin altanen blev! Bara det roligaste.....inredningen kvar!
Kul att ha besök av dottern också och grattis på bröllopsdagen i efterskott! Kram

10 Monica o Jacob:

skriven

En sådan altan vill jag också ha;-)

11 KajsaLisa:

skriven

Verandan ser välgjord ut så i värsta fall får du vänta till nästa sommar att använda den. Men det blir säkert lika bra som resultatet.

12 Stare Ström:

skriven

Usch för oxfilén, men för övrigt var det en fin helg!

13 Anita Malta:

skriven

Inte en lugn stund hos Mia inte men misstänker att det är precis så hon vill ha det ;-) Grattis på bröllopsdagen och att oxfilén var dålig, strunt samma, det viktiga var att fira tillsammans och ett 30 gammalt vin måste varit ett värdigt sällskap. Snygg etikett och gud så spännande att smaka så gammalt vin. Det har jag aldrig gjort men kanske kan det bli så på vår 25-åriga bröllopsdag år 2017 :-)
Verandan blir ju superfin !! Tänk vilken glädje ni kommer ha av den även om den inneburit mycket arbete.
Måste tala om för maken att det finns kantareller i skogarna nu. Han flyger ju till Stockhom på lördag. Vi älskar svamp och att strosa i skogarna. Inget vi kan göra här på ön.
Ha det så skönt ute på Blidö !!

14 Anemonen:

skriven

Den altanen var jättefin. Det bästa återstår - att möblera den. Ett fint arbete ni lagt ner på den. Hos dig är det full rulle och det låter precis som mig en gång när det begav sig. Numera är jag äldre och får ta det lite lugnare,men så härligt att kunna göra precis allt man vill. Plocka svamp gillar jag med för det fyller så fort i korgen men äta dem är jag inte så förtjust i. Trist att detta hände med oxfilen och jag hoppas ni lämnade tillbaka den. Ha en fin vecka.

15 Anni:

skriven

Så himla fint det blir! Ser fram emot att få se hur ni möblerar!

Kommentera här: