Gävlebocken till Kina

Gävlebocken överlevde i år och har monterats ned för att flyttas till Gävles vänort Zhuhai i Kina. Det är getens år i Kina i år och därför ska bocken byggas upp där. 19 februari börjar getens år och då ska den stå blomsterprydd och fin. Senast den överlevde var 2010.
Vi har en egen bock i vår lilla by i år. Mycket mindre än Gävles. Det var Lions som byggde upp den till julmarknaden. Sen flyttades den till Hemköp.
 
Kanske inte så proportionerlig, men visst är den lite söt... Den står fortfarande och lyser så fint. Ingen som har tänt eld på den som tur är. OM nu någon hade velat göra det så hade de inte behövt gå så långt efter bränsle...
 
Framför bocken hittar vi Statoil.
 
Och bakom rumpan hittar vi dinX... En lite vågad placering kan tyckas.
 
 
 
 
1 Caroline:

skriven

Va bra att ingen gav sig på den bocken, hade ju kanske varit rätt väntat...

God fortsättning på det nya året!

2 Violen på Brandholmen:

skriven

Er bock - en överlevare i denna för bockar så farliga juletid!
God fortsättning på det nya året!

3 cissi:

skriven

För några år sen var jag och hälsade på dottern som pluggade i Gävle. Jag hann se bocken i sista minuten för bara några dagar efter mitt besök brann den ner! :)
Bra att er bock har överlevt julen!

4 KajsaLisa:

skriven

Lite felplacerat rent strategiskt kanske, men kul att den fått vara ifred. Tror det är lättare när folk på mindre orter tar intiativ.

5 Eva Trillian:

skriven

Vilken export-produkt :) Vi får hit en del underliga saker till den svenska marknaden, från Kina - på tiden vi skickade dit lite äkta "kultur" ;)

6 Anitas Malta:

skriven

Ska Gävlebocken till Kina !! Låter som en utmärkt idé och visst är den fin den lilla som pryder er lilla by. Har aldrig fattat det där med att tända eld på bockarna men det är det väl ingen som gör. Framförallt inte de som tänder på ;-) dinX ?? Där hänger jag inte med riktigt men strunt samma.

Hoppas allt är väl med dig Mia och att alla helger varit bra. Har inte kikat in här på länge och inte hos andra heller. Under resan fanns inte tid eller snarare tog jag mig inte tid. Bloggen kommer nog gå på lågvarv ett tag framöver av flera skäl men ett och annat inlägg blir det nog. Tack för dina fina kommentarer jag fått under året som nu är förbi. Önskar dig ett riktigt toppenår 2015 !! Kram från Malta :-)

7 Freja:

skriven

Kul att Gävlebocken överlevde och får nytt liv med blommor. Er bock är lite lång i kroppen kanske, men annars söt. Och överlevande, inte fy skam!

8 Hanna:

skriven

Jag hade helt glömt bort bocken, så kul att den fick stå kvar och att den kommer att återanvändas. Fin bock ni har i er lilla by, många lampor som lyser upp i vintermörkret. Massor med tack för din fina kommentar hos mig. Önskar dig bara det bästa under 2015. Var rädd om dig!

9 Herr Nilssons Fru:

skriven

Så trevligt den överlevde. Du åker väl ner til Kina o fota den så vi får se hur den blev där? lova...:)
I en av de byar vi passerar när vi far till stan har en jättebock, bara någon meter under Gävlebocken, den växer varje år.
Kramiz o god fortsättning

10 Ylva:

skriven

Vad kul att bocken ska till Kina! Er lilla bock är också fin.

11 Ylva:

skriven

Vad kul att bocken ska till Kina! Er lilla bock är också fin.

Kommentera här: