Tough Viking och skyltsöndag

Slår ihop helgbilden och skyltsöndag idag. Här tillbringade vi lördagen, tillsammans med några tusen till. Tough Viking är en löptävling på 1,5 mil med 30 olika hinder som ska klaras av på vägen.
 
Dessa orange containar, här ska du klättra upp, hoppa ner på botten, upp på andra sidan, hoppa ner på marken och vidare till nästa... Grymt jobbigt sa sonen.
 
Här simmar man i isbad. Ni ser hur kall den stackars tjejen är. Mer och mer is öste de i under dagen.
 
Armgång, blir slut bara jag tänker på det. Om man inte klarade banorna fick man göra armhävningar eller andra saker vid sidan av.
 
Här kommer sonen (i blått) springande genom eld. Ruggigt varmt berättade han.
 
Här åkte man rutschkana ner i vattnet. Det gick vansinnigt fort och en man slog i bakhuvudet och hamnade under vattnet. Fick hjärtstopp men kunde räddas med hjärtstartare. Så skönt att han klarade sig!
 
Sonen kommer krälande under ett nät.
 
Batman och Robin på väg mot nätet.
 
Här gällde det att klättre upp i repet och slå på klockan som hängde där uppe.
 
Här klättrar man på Big Bag-säckar, upp på ena sidan, ner på andra.
 
Hänga i rep.
 
Sonen tar sats för att klara den stora rampen. Det var lite som på gladiatorernas rullband, klarade man inte på första försöket gick det oftast inte. Man blev bara tröttare och tröttare. Och BP, du ser väl att det är skyltar på var och varannan bild :)
 
Han klarade det!
 
Det mest vansinniga hindret, springa genom 10 000 volt samtidigt som de sprutar vatten på dig.
 
Ni ser hur mycket strömtrådar det är, helt omöjligt att undgå dem. Sonen fick tre stötar och det var fruktansvärt vidrigt. Mycket värre än ett elstaket.
 
Kustjägarnas hinder, ner under ett nät i leran...
 
Vidare ner i vattnet och simma under kanoten...
 
Klättra upp på båten, hoppa ner på andra sidan och simma iland.
 
Äntligen i mål!!
 
Men eftersom det ändå är skyltsöndag kommer en liten bonusskylt.
Vi fick våra nya vitvaror till köket i fredags. Diskmaskinen var ju sönder, den ena kyl/frysen pajade för ett par år sen. Och ugnsluckan gick bara att öppna när den själv ville. Så vi bytte ut alltihopa. I kylen och frysen låg dessa "skyltar". Nu kan man ju välja hur man vill tolka symbolerna. Men vi tolkade det som så att om vi hör BRRR så har vi låst in Troja (vår katt) i frysen. Och om vi hör BLUBB så är det dags att ta ett glas vin! Och visst hörde vi ett litet BLUBB på lördagskvällen :) Om vi hade hört ett CRACK hade vi fått tagit ett kex också :)
 
 
 
 
 
 
1 Violen på Brandholmen:

skriven

Den sporten kan väl bara äkta vikingar utöva! Hu så tufft! För min del föredrar jag en promenad till kylskåpet om jag hör BLUBB-ljudet, det ät lagom nivå för mig!
Ha det gott!

2 Anemonen:

skriven

Vilken trevlig tillställning och så kul när ens egna barn är med. Tufft det där loppet och jag blev helt slut bara av att hänga med på bildserien. Men är man ung så har man kondis inte usel kondis som en pensionär tihi. Finfina bilder och kul att få se det så detaljerat. Tack

3 PysselQvinnans blogg:

skriven

Jag är imponerad vad din son sportar med. Vilken hinder banna!

4 BP:

skriven

Vilket fantastiskt äventyr din son har klarat. Helt otroligt. Momenten påminner både om triathlon och Robinson. Men gud sååååååå jobbigt. Har kanske klarat tre meter eller så. Men perfekt att följa Tough Viking framför datorn:-) Å japp, jag såg alla skyltar. Du fick verkligen med alla godisbitar i skylt- och tävlingsväg!

Å skyltarna till dina vitvaror fick mig att asgarva:-)))))

Stort tack för den skyltkavaladen och länken!

5 Susanne :

skriven

Jag säger bara WOW vilken duktig son du har! Helt otroligt bra kämpat!
Stort grattis till honom som klarade av det och gick i mål! :)
Och visst fick du med en massa bra skyltar! Bra jobbat!
Kram!

6 Freja:

skriven

En riktig utmaning den tävlingen. Jag tycker er tolkning av lappen känns helt rimlig, jag fattar inte nått av den...

7 Gemsofmylife :

skriven

Så himla häftigt att ta sig igenom
Hade tre kompisar som sprang idag också ;)
Skulle aå gärna prova ...vem vet mör orken är tillbaka hihi
Underbar skylt !!! Jag var bara tvungen att ta med en skylt ( kanske inte räknas ;) då det är en lapp som pryder vår natur här ute lite var stans ;)
Bara så kul ide , man tittar mer och ser en massa ;)
Kram till dig sötnos 💗 Sanna

8 Hanna:

skriven

Vilken bildkavalkad och mycket action. nog för att jag gillar utmaningar, men denna håller jag mig nog ifrån, står hellre vid sidan av och fotar tillsammans med dig :-) Ha det gott!

9 Anni:

skriven

Det där tänkte en av mina söner delta i förra året, men han hann aldrig träna tillräckligt. De där volten låter ju helt idiotiskt och så otäckt med mannen som slog huvudet. Men nog förstår jag att man är stolt om man klarar det!

Kylskåpslappen är värd att ramas in!

10 kiki freese:

skriven

Det var det grymmaste lopp/tävling jag någonsin sett. Alla som tog sig levande ur den omgången upplever nog att de fått tillgång ett andra liv. Som ett helt hopplöst dataspel. Jag är helt tagen.
/Kiki

11 Susanne:

skriven

Åh puh... blev ju helt slut av att bara titta! Men SÅ imponerande att se alla deltagare. Härligt reportage.

12 cissi:

skriven

Bra jobbat av sonen!! Min "svärson" sprang också loppet och han sa att det var riktigt tufft!

13 Annette:

skriven

Å, herregud, är det så det går till! En bekant till oss, han är mellan 40 och 50 år, genomförde det där loppet. Hur klarar man det?! :o Tack för alla bilderna, jag har undrat vilka moment som faktiskt ingår, och nu är jag mångdubbelt imponerad av alla som lyckas! Grattis till din son!!

14 Spanaren:

skriven

Tänk att folk betalar för att plåga sig på detta sätt ... skrattar gott :-) Underbart fotat och berättat och duktig är er son. Grattis till er alla/kram

15 Stare Ström:

skriven

Oj, vilka tävlingsgrenar! Säkert kul, men usch så jobbigt!

16 Geddfish:

skriven

Grattis till alla som genomförde detta, helt otroligt!
Bra fotat.

Kommentera här: